Interview Dijsselbloem

1. Interview met de minister

Precies 200 jaar geleden werd de eerste begroting opgesteld. Sindsdien begroot iedere minister op zijn eigen manier, ook minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Hij legt uit wat volgens hem de kunst van het begroten is.

Lees meer

200 jaar begrotingskunst

2. 200 jaar de kunst van het begroten

Een overzicht van 200 jaar begrotingskunst: van de koninklijke begroting waarbij de ministers van Financiën weinig te vertellen hadden tot de manier van begroten zoals we die nu kennen.

Lees meer

Internationale vergelijkingen

3. Internationale vergelijking

De 18 landen die samen de eurozone vormen werken nauw samen. Maar elk land is anders, dus onderlinge verschillen zijn er ook. Hieronder vindt u per land een overzicht van de overheidsuitgaven, -inkomsten en de staatsschuld in procenten en per inwoner.

Lees meer

Begrotingskunst in verschillende sectoren

4. Begrotingskunst in verschillende sectoren

Van voetbalclub tot culturele ondernemingen. De kunst van het begroten zie je terug in verschillende sectoren. Hoe gaan zij om met begroten? En wat verstaan ze onder begrotingskunst?

Lees meer

Stukken

5. Prinsjesdagstukken

Op Prinsjesdag heeft de minister van Financiën de Rijksbegroting en de Miljoenennota aan de Eerste Kamer en Tweede Kamer aangeboden. Hier vindt u een overzicht van alle stukken.

Lees meer

Overheidsfinancien in beeld

6. Overheidsfinanciën in beeld

Op deze pagina vindt u infographics en tabellen die de overheidsfinanciën in 2015 in beeld brengen.

Lees meer

Pers foto

7. Voor de pers

Hier vindt u links naar informatie die relevant is voor de pers. Zoals het nieuwsbericht over de Miljoenennota 2015 met cijfers en feiten, de speech van minister Dijsselbloem en foto's.

Lees meer

inh_samenvatting

8. Samenvatting

Lees hier de samenvatting van de Miljoenennota 2015.

Lees meer

Dagoverzicht

9. Beeldverslag

Een beeldverslag met foto’s op en rond Prinsjesdag.

Lees meer

inh_rijksfinancienonline

10. Hoe werkt Rijksfinanciën Online?

Met Rijksfinanciën Online blijft u op de hoogte over de Rijksfinanciën, Verantwoordingsdag en Prinsjesdag. Hier leest u hoe het magazine werkt.

Lees meer