Base description which applies to whole site

1. Opbouw jaarverslag

Het jaarverslag bevat een beleidsverslag, een jaarrekening en diverse bijlagen. Deze bevatten informatie over de in 2014 gerealiseerde beleidsresultaten en de budgettaire realisatiegegevens van het Ministerie van Economische Zaken (EZ).

Het onderdeel beleidsprioriteiten van het beleidsverslag betreft de verantwoording over de beleidsagenda uit de EZ-begroting 2014. In de opzet van het verslag over de beleidsprioriteiten 2014 zijn de vier actielijnen losgelaten en is gekozen voor een thematische opbouw om de samenhang in het EZ-beleid te accentueren. Ook wordt hierdoor duidelijk dat de verschillende beleidsinitiatieven van EZ invulling geven aan een aantal overstijgende doelstellingen, waaronder het bevorderen van verduurzaming en vernieuwing.

De beleidsartikelen in dit jaarverslag hebben dezelfde opzet als de begroting 2014. Dit betekent dat de beleidsartikelen conform de Rijksbegrotingsvoorschriften van «Verantwoord Begroten» zijn opgesteld. Elk beleidsartikel bevat een paragraaf beleidsconclusies waarin voor de belangrijkste instrumenten een oordeel wordt gegeven over de uitvoering van het beleid in het afgelopen jaar.

De bedrijfsvoeringparagraaf doet verslag van relevante aandachtspunten in de bedrijfsvoering van het Ministerie van EZ en van het Diergezondheidsfonds (DGF). In de bedrijfsvoeringsparagraaf wordt ook ingegaan op het rijksbrede focusonderwerp fraude.

De jaarrekening bestaat uit de departementale verantwoordingsstaat, de samenvattende verantwoordingsstaat inzake de agentschappen, de jaarverantwoordingen van de agentschappen en de saldibalans.

De volgende bijlagen zijn opgenomen: Zelfstandige Bestuursorganen (ZBO’s) en Rechtspersonen met een Wettelijke Taak (RWT’s), afgerond evaluatie- en overig onderzoek 2014, Europese geldstromen, externe inhuur en een lijst van afkortingen.

Licence