Base description which applies to whole site

2. NIET-BELEIDSARTIKELEN

Artikel 11. Centraal apparaat

Er zijn voor circa € 11,5 mln. minder verplichtingen aangegaan. Daarnaast is er € 10,2 mln. minder uitgegeven. Tevens is er op dit artikel circa € 20,5 mln. minder ontvangen.

Toelichting

De oorzaak van de onderuitputting in de verplichtingen en uitgaven op dit artikel hangt onder andere samen met de onderuitputtingen op centraal apparaat personeel en materieel. Op centraal apparaat personeel is er door de reorgansitie van de beleidskern een onderuitputting (€ 3,1 mln.). Pas in de loop van 2016 zijn de openstaande vacatures ingevuld en daarnaast is er minder extern ingehuurd (€ 3 mln.). Op centraal apparaat materieel wordt de onderuitputting veroorzaakt door de lagere uitgaven ICT bij Doc-Direkt (€ 3,5 mln.).

De onderschrijding op de ontvangsten op dit artikel heeft drie oorzaken. De betalingen van de SSO’s in het kader van de dienstverleningsafspraken (DVA’s) zijn over de jaargrens ontvangen (€ 17 mln.). Daarnaast zijn er lagere ontvangsten van Doc-Direkt (€ 3 mln.). Tevens zijn er bij de Algemene Bestuursdienst (ABD) lagere ontvangsten door detacheringen en interim- opdrachten (€ 0,4 mln.).

Artikel 13. Nominaal en onvoorzien

Op dit artikel is € 24,8 mln. minder verplicht en uitgegeven.

Toelichting

Op dit artikel vinden geen uitgaven plaats. De onderuitputting betreft de ontvangen overboekingen van departementen voor de doorbelastingsopgave GDI-voorzieningen voor de jaren 2017 en 2018.

Licence