Base description which applies to whole site

3.3 Realisatie periodieke rapportages / beleidsdoorlichtingen

Tabel 8 Realisatie beleidsdoorlichtingen1

Thema

Artikel(en)

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

Arbeidsmarkt

1

    

X

  

Bijstand, Participatiewet en Toeslagenwet

2

    

X

  

Arbeidsongeschiktheid

3

 

X2

     

Jonggehandicapten

4

  

X

    

Werkloosheid

5

X

      

Ziekte en verlofregelingen

6

 

X

     

Kinderopvang3

7

       

Oudedagsvoorziening

8

   

X4

   

Nabestaanden

9

   

X

   

Tegemoetkoming ouders

10

  

X

    

Uitvoering

11

     

X

 

Rijksbijdragen5

12

       

Integratie en maatschappelijke samenhang

13

 

X

     
1

Omdat er nog geen periodieke rapportage over een SEA thema is opgeleverd zijn enkel de beleidsartikelen opgenomen. De eerste periodieke rapportage over een SEA thema zal naar verwachting in 2023 worden afgerond.

2

De beleidsdoorlichting is als IBO (Interdepartementaal Beleidsonderzoek) "Geschikt voor de arbeidsmarkt" in april 2017 opgeleverd.

3

De laatste beleidsdoorlichting Kinderopvang is afgerond in 2015.

4

De beleidsdoorlichting van artikel 8 Oudedagsvoorziening die in 2019 is afgerond betreft niet het gehele beleidsartikel. De focus ligt op de eerste pijler. Daarnaast zijn de effecten van de afschaffing van de partnertoeslag en de AOW-leeftijdsverhoging onderzocht.

5

Het artikel Rijksbijdragen is een technisch artikel. Er wordt op basis van dit artikel geen specifiek beleid gevoerd. Om die reden wordt dit artikel niet doorgelicht. De evaluatie van het beleid waarvoor deze rijksbijdragen zijn bedoeld, vindt plaats wanneer de artikelen waar dit beleid onderdeel van is, worden doorgelicht.

Voor het meest recente overzicht van de programmering van periodieke rapportages / beleidsdoorlichtingen, zie het overzicht Ingepland en uitgevoerd onderzoek op rijksfinanciën.nl. Voor de realisatie van deze en andere grote (evaluatie)onderzoeken, zie «Bijlage 3. Afgerond evaluatie- en overig onderzoek».

Licence