Base description which applies to whole site

ARTIKEL XXII

De Wet belastingen op milieugrondslag wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 47, eerste lid, wordt onderdeel w vervangen door drie onderdelen, luidende:

w. walstroominstallatie:

een installatie aan land die het mogelijk maakt om schepen die zijn afgemeerd te voorzien van elektriciteit die afkomstig is van een distributienet, en die beschikt over een zelfstandige aansluiting of die is voorzien van een comptabele meetinrichting die voldoet aan bij op voordracht van Onze Minister vast te stellen algemene maatregel van bestuur te stellen voorwaarden;

x. energieopslag:

het omzetten van elektrische energie in een vorm van energie die kan worden opgeslagen, het opslaan van dergelijke energie, en de daaropvolgend omzetting van dergelijke energie in elektrische energie;

y. energieopslagfaciliteit:

een installatie waar energieopslag plaatsvindt.

B

Artikel 50 wordt als volgt gewijzigd:

1. Aan het derde lid, onderdeel c, wordt toegevoegd «of het verbruik van elektriciteit door een organisatorische eenheid die een energieopslagfaciliteit exploiteert».

2. In het vierde lid wordt na «een organisatorische eenheid die zich bezighoudt met het leveren van aardgas of elektriciteit» ingevoegd «of die een energieopslagfaciliteit exploiteert».

3. Onder vernummering van het zevende tot achtste lid wordt een lid ingevoegd, luidende:

  • 7. Bij of krachtens op voordracht van Onze Minister vast te stellen algemene maatregel van bestuur worden voorwaarden en beperkingen gesteld waaraan een organisatorische eenheid die een energieopslagfaciliteit exploiteert moet voldoen.

C

Aan artikel 59c wordt toegevoegd «Een eventuele rechtsopvolger van de persoon treedt in de plaats van die persoon».

Licence