Base description which applies to whole site

5.2. Leningen/ garanties landen Curaao, Sint Maarten en Aruba

Leningen

Leningen aan Aruba

Aruba ontvangt een lening van AWG 113,3mln. (56,65mln.). Hiervan wordt AWG 63,9mln. (31,95mln.) per omgaande aan Aruba ter beschikking gesteld. De overige AWG 49,4mln.(24,7mln.) wordt beschikbaar gesteld wanneer Aruba een adequate invulling heeft gegeven aan het eerdere verzoek van de rijksministerraad om te komen met een voorstel voor een eigen bijdrage van 20% van werknemers aan de loonsubsidieregeling. De liquiditeitslening heeft een looptijd van ongeveer twee jaar. De lening heeft een rentepercentage van 0%. Conform het advies van het CAft bestaat de mogelijkheid om over twee jaar de lening te herfinancieren.

Lopende inschrijving Curaao en Sint Maarten

Curaao ontvangt een lening van ANG 204,0mln. (102,0mln.). Hiervan wordt ANG 141,0mln. (70,5mln.) per omgaande aan Curaao ter beschikking gesteld. De overige ANG 63,0mln. (31,5mln.) wordt beschikbaar gesteld wanneer Curaao een adequate invulling heeft gegeven aan een eigen bijdrage van werknemers binnen de loonsubsidieregeling.

Sint Maarten ontvangt een lening van ANG 53,0mln. (26,5mln.). Aan Sint Maarten wordt ANG 24,0mln. (12,0mln.) per omgaande ter beschikking gesteld. De overige ANG 29,0mln (14,5mln.) inzake de loonsubsidieregeling wordt beschikbaar gesteld nadat Sint Maarten een adequate invulling heeft gegeven aan de gevraagde eigen bijdrage van werknemers.

Beide leningen hebben een looptijd van ongeveer twee jaar en een rentepercentage van 0%. Conform het advies van het Cft bestaat de mogelijkheid om over twee jaar de lening te herfinancieren.

Licence