Base description which applies to whole site

1. Inhoudelijke toelichting

Dit onderdeel van de memorie van toelichting bestaat uit een inhoudelijk deel en een artikelsgewijs deel. Per beleidsartikel wordt een overzicht van de wijzigingen gegeven, inclusief toelichting. Daarbij worden mutaties groter of gelijk aan onderstaande staffel toegelicht:

Omvang begrotingsartikel

Beleidsmatige mutaties

Technische mutaties

(stand ontwerpbegroting in € miljoen)

(ondergrens in € miljoen)

(ondergrens in € miljoen)

< 50

1

2

=> 50 en < 200

2

4

=> 200 < 1.000

5

10

=> 1.000

10

20

In de Kamerbrief over Steun aan de culturele en creatieve sector en herstelplan (Kamerstukken II, 2020/2021,. .., nr. ..) van 24 september 2021 is gemeld dat op 25 september afscheid wordt genomen van de verplichte 1,5-metermaatregel. Zo kunnen bijna alle culturele instellingen weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan. Echter, geldt bij ongeplaceerde evenementen die binnen plaatsvinden, in lijn met het OMT-advies, dat maximaal 75% van de capaciteit benut mag worden. Door deze capaciteitsbeperking worden bepaalde (culturele) activiteiten zoals concerten nog getroffen. Het Kabinet reserveert als tegemoetkoming € 15,0 miljoen voor een suppletie-regeling voor de ongeplaceerd evenementen die binnen plaatsvinden. Hierbij zijn de belangrijkste uitgangspunten dat het een vergund evenement is wat door professionele organisatoren wordt georganiseerd, met een minimum bezoekersaantal van 300 personen en dat een culturele component centraal staat.

Via deze elfde Indicidentele Suppletoire Begroting wordt per saldo € 15,0 miljoen incidenteel aan de OCW-begroting toegevoegd.

Licence