Base description which applies to whole site

Artikel 6. Kabinet van de Gouverneur van Aruba

1. Financiële rechtmatigheid

De begrotingsuitvoering 2010 is rechtmatig verlopen.

2. Totstandkoming niet financiële beleidsinformatie

Voor de totstandkoming van de gegevens voor de tabel Uitvoering en Controle, Uitvoeringstaken geldt dat:

  • De gegevens over de naturalisatieverzoeken, de reisdocumenten, visa en optieverzoeken worden ontleend aan de registratie die het kabinet wettelijk verplicht is aan te houden, in combinatie met de verplichting tot het archiveren van de bijbehorende documenten. De genoemde registraties worden ondersteund door geautomatiseerde gegevensbestanden van onder andere het Reisdocumenten Aanvraag en Archief Systeem (RAAS) en het Visum Informatie Systeem (VIS).

  • De gegevens voor de overige categorieën worden ontleend aan het document management systeem van het Kabinet dat in ieder geval alle inkomende en uitgaande stukken registreert waarvoor het kabinet een archiveringsverplichting heeft.

  • De gegevens ten behoeve van het jaarverslag zijn besproken en gevalideerd door de betrokken medewerkers.

3. Financieel en Materieel beheer

De sturing van het financieel beheer vindt plaats op basis van een maandelijkse vergelijking tussen de begroting, het jaarplan, de geprojecteerde uitgaven en het maandelijks gegenereerde uitputtingsoverzicht. Verbetering van materieel beheer vindt onder andere plaats op basis van de verschillende audits die zijn uitgevoerd door de ministeries van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties betreffende de consulaire processen en de audit van de financiële processen door de auditdienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Licence