Base description which applies to whole site

2. LEESWIJZER

Opbouw Jaarverslag 2010

De begroting van Koninkrijksrelaties kent een vertrouwde opbouw waarbij het jaarverslag de opbouw van de begroting 2010 volgt.

Het jaarverslag 2010 bestaat uit vier delen:

  • A. Een algemeen deel met de dechargeverlening;

  • B. Het beleidsverslag 2010 over de prioriteiten en de beleidsartikelen;

  • C. De jaarrekening 2010;

  • D. De bijlagen.

Het beleidsverslag 2010

In het beleidsverslag 2010 wordt teruggekeken op de resultaten uit 2010.

In de paragraaf beleidsprioriteiten 2010 wordt op hoofdlijnen verantwoording afgelegd over het beleid van het afgelopen jaar. Hierin kunt u lezen welke resultaten zijn behaald bij de gemaakte beleidsafspraken (prioriteiten) voor 2010. Ook wordt ingegaan op een aantal urgente onderwerpen die in 2010 specifieke aandacht hebben gekregen.

In de paragraaf «De beleidsartikelen» wordt meer in detail ingegaan op de verantwoording over de verschillende onderwerpen. De paragraaf kent per beleidsartikel de volgende opzet:

  • 1. algemene beleidsdoelstelling, doelbereiking en maatschappelijke effecten;

  • 2. externe factoren;

  • 3. meetbare gegevens;

  • 4. budgettaire gevolgen van beleid;

  • 5. operationele doelstellingen;

  • 6. overzicht afgeronde onderzoeken.

In paragraaf 4 budgettaire gevolgen van beleid, wordt de realisatie 2010 afgezet tegen de oorspronkelijke vastgestelde begroting 2010 en worden opmerkelijke verschillen toegelicht.

In paragraaf 5 operationale doelstellingen, wordt per operationele doelstelling nader ingegaan op de behaalde resultaten in 2010. Hierbij wordt aandacht besteed aan de gerealiseerde instrumenten/ activiteiten en de prestatieindicatoren. De opmerkelijkste resultaten en verschillen worden per operationele doelstelling nader toegelicht.

Het jaarverslag Koninkrijksrelaties 2010 bevat ook een bedrijfsvoeringsparagraaf. Hierin wordt verslag gedaan over specifieke bedrijfsvoeringpunten voor Koninkrijksrelaties (IV). Voor het verslag over de bedrijfsvoering in algemene zin wordt verwezen naar het jaarverslag van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII).

Groeiparagraaf

In het jaarverslag is zoveel mogelijk aandacht gegeven aan de koppeling van meetbare gegevens (prestatie-indicatoren en kengetallen) en doelstellingen.

De jaarrekening 2010

In de jaarrekening treft u de (samenvattende) verantwoordingsstaat voor de begroting van Koninkrijksrelaties en de saldibalans met toelichting. De Slotwet wordt als een apart kamerstuk gepubliceerd.

De bijlagen

Voor de toegankelijkheid van het jaarverslag zijn ook een overzicht van gebruikte afkortingen en een trefwoordenregister opgenomen.

Licence