Base description which applies to whole site

7. Bedrijfsvoeringsparagraaf van Koninkrijksrelaties (IV)

Paragraaf 1 – uitzonderingsrapportage voor de vier verplichte onderdelen:

1. Rechtmatigheid

Overschrijding(en) rapporteringstolerantie(s) fouten

Overschrijding(en) rapporteringstolerantie(s) onzekerheden.

Afrekening SONA

De Minister heeft op 1 november 2016 de subsidies vastgesteld die in de jaren 2004–2014 aan de Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen zijn verstrekt. Dit gebeurde op basis van de aanvraag door de stichting en de door de Auditdienst Rijk uitgevoerde review op het oordeel van de externe accountant van de stichting over de getrouwheid van de gegevens. In de bedrijfsvoeringsparagrafen van Hoofdstuk IV over 2012 en 2013 zijn de onzekerheden m.b.t. de rechtmatigheid voor de jaren tot en met 2011 gemeld. Voor de jaren 2012 tot en met 2014 zijn er geen onzekerheden m.b.t. de rechtmatigheid.

2. Totstandkoming niet-financiële verantwoordingsinformatie

Er zijn geen bijzonderheden te melden.

3. Financieel- en materieel beheer

Voor het Financieel- en materieel beheer wordt u verwezen naar de bedrijfsvoeringsparagraaf van het jaarverslag van begrotingshoofdstuk VII Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

4. Overige aspecten van de bedrijfsvoering

Voor overige aspecten van de bedrijfsvoering wordt u verwezen naar de bedrijfsvoeringsparagraaf van het jaarverslag van begrotingshoofdstuk VII Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Paragraaf 2 – Rijksbrede bedrijfsvoeringsonderwerpen

Voor de rijksbrede bedrijfsvoeringsonderwerpen wordt u verwezen naar de bedrijfsvoeringsparagraaf van het jaarverslag van begrotingshoofdstuk VII Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Paragraaf 3 – Belangrijke ontwikkelingen en verbeteringen in de bedrijfsvoering

Voor de belangrijke ontwikkelingen en verbeteringen in de bedrijfsvoering wordt u verwezen naar de bedrijfsvoeringsparagraaf van het jaarverslag van begrotingshoofdstuk VII Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Licence