Base description which applies to whole site

Bedrijfsvoeringsparagraaf Kabinet van de Gouverneur van Aruba

Paragraaf 1. Uitzonderingsrapportage

1. Rechtmatigheid

Vanuit de bij BZK bekende informatie zijn er geen fouten en onzekerheden op de artikelen van hoofdstuk IIB Overige Hoge Colleges van Staat en kabinetten die gerapporteerd moeten worden.

In 2017 zijn de tolerantiegrenzen voor de rechtmatigheid niet overschreden.

2. Totstandkoming niet-financiële verantwoordingsinformatie

Gegevens over naturalisatieverzoeken, reisdocumenten, visa en optieverzoeken worden ontleend aan de wettelijke registratie, tezamen met de verplichting tot archiveren van de bijbehorende documenten. Voornoemde registraties worden ondersteund door geautomatiseerde gegevensbestanden (zoals RAAS en NVIS). Voorts worden gegevens voor de andere categorieën ontleend aan het Document Management System, waarin alle inkomende en uitgaande stukken waarop een archiveringsverplichting ligt, worden geregistreerd.

3. Financieel en materieelbeheer

Het financieel beheer voldoet aan de eisen van rechtmatigheid, ordelijkheid en controleerbaarheid en wordt overigens zo doelmatig mogelijk ingericht.

In 2017 zijn de aan vervanging zijnde shredders vervangen. Oude ICT-apparatuur is aan een goed doel geschonken.

4. Overige aspecten van bedrijfsvoering

Organisatie

De personeelsbezetting van het Kabinet was in 2017 compleet. Medio juli is sprake geweest van wisseling van adjudant.

Huisvesting

Reguliere en ad-hoc onderhoudswerkzaamheden aan de huisvesting van het Kabinet zijn uitgevoerd. Eind 2017 zijn de eerste stappen gezet richting groot onderhoud c.q. verbouwing/aanpassing van het Kabinet. Dit o.a. om het Kabinet zo efficiënt en publiekvriendelijk mogelijk in te richten.

De inrichting van de bovenverdieping van de CCDG heeft niet meer in 2017 kunnen plaatsvinden. De CCDG is in 2017 veel meer voor verschillende activiteiten gebruikt zoals vergaderingen/audiënties e.d.

De eind 2017 geplande verhuizing van de Gouverneur heeft geen doorgang meer kunnen vinden.

Licence