Base description which applies to whole site

2.3 Organisatie

Bij de opheffing van het agentschap Nederlands Vaccin Instituut (NVI) is besloten om de resterende activiteiten van het NVI samen te voegen met vaccinologietaken van het RIVM en de taken van het Facilitair Bedrijf van het RIVM die verbonden zijn met het Antonie van Leeuwenhoek terrein (ALT). Deze onderdelen zijn ondergebracht in een tijdelijke uitvoerende projectdirectie ALT. De met deze wijziging samenhangende mutaties zijn verwerkt in deze eerste suppletoire begroting.

Om de taken die door intermediaire organisaties voor VWS worden uitgevoerd doelmatiger te organiseren worden een aantal veranderingen in gang gezet. Zo zal het Centraal Administratie Kantoor (CAK) zich ontwikkelen tot frontoffice voor overheidsdiensten naar burgers. Vanuit het CVZ zullen taken met betrekking tot de uitvoering van de op burgers gerichte regelingen gefaseerd worden overgenomen door het CAK of SVB. De publieke taken van DBC-Onderhoud worden ondergebracht bij de NZa (zie ook art 4).

De Raad voor Volksgezondheid en Zorg (RVZ), de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) en hun secretariaten zullen worden geïntegreerd.

Bovenstaande aanpassingen sluiten aan op de ontwikkelingen uit de Hervormingsagenda Rijksdienst.

Licence