Base description which applies to whole site

1. Leeswijzer

Budgettair kader

Uit de hiervoor vermelde samenvattende begrotingsstaat blijkt dat ten opzichte van de eerste suppletoire begroting 2013 een bedrag van € 78,3 miljoen aan de begroting voor 2013 wordt onttrokken en dat het begrotingsbedrag voor de ontvangsten 2013 met € 24,8 miljoen wordt verlaagd. Dit leidt tot een uitgavenbudget van € 7.710,2 miljoen en een ontvangstenbudget van € 324,6 miljoen voor het Ministerie van Defensie. Het bedrag voor de in 2013 aan te gane verplichtingen wordt verlaagd met € 78,3 miljoen tot € 7.960,2 miljoen.

Samenvatting belangrijkste begrotingswijzigingen

De belangrijkste begrotingswijzigingen zijn de vrijgave van de voorziening HGIS (– € 35 miljoen), de vrijgave van het niet relevant deel van de hoofdsom van de pensioenen (– € 23,2 miljoen) en de vertragende ontvangsten uit de verkoopopbrengsten en overige ontvangsten (– € 24,8 miljoen), die doorwerken in de uitgaven. Tenslotte de budgetoverheveling vanuit het Ministerie van Veiligheid en Justitie voor het project Advanced Passenger Information System (€ 5 miljoen).

Uitvoeren crisisbeheersingsoperaties

De uitgaven crisisbeheersingsoperaties onder de HGIS-begroting worden met € 35 miljoen neerwaarts bijgesteld, voornamelijk als gevolg van het eerder stopzetten van de missie in Kunduz.

Op de website van het Ministerie van Defensie (www.defensie.nl/missies ) is actuele informatie beschikbaar over de verschillende crisisbeheersingsoperaties.

Licence