Base description which applies to whole site

1. Leeswijzer

Allereerst is de begrotingsstaat voor de verplichtingen, uitgaven en ontvangsten voor de begroting van Infrastructuur en Milieu (XII) opgenomen. Hierin wordt inzicht gegeven in de financiële mutaties die op artikelniveau worden voorgesteld in de begroting voor het jaar 2013.

Daarna is onder 2.1 in een overzicht met de belangrijkste uitgaven- en ontvangstenmutaties de aansluiting gemaakt met de budgettaire nota (Najaarsnota) van het Ministerie van Financiën en worden de belangrijkste begrotingsmutaties in dit wetsvoorstel toegelicht.

Onder 2.2 en 2.3 voor (niet-) beleidsartikelen wordt inzicht gegeven in de mutaties op financieel instrumentniveau, die zijn opgenomen in de begrotingsstaat en worden de verplichtingenmutaties in dit wetsvoorstel toegelicht.

Naar aanleiding van mijn toezegging aan de Tweede Kamer (Kamerstukken II, 2012/2013, 33 480 XII, nr. 3) is in deze suppletoire begroting een tweetal wijzigingen doorgevoerd. Ten eerste is in de overzichten budgettaire gevolgen van uitvoering een kolom toegevoegd waarin het totaal van de mutaties ten opzichte van de eerste suppletoire begroting is opgenomen. Daarnaast zijn zowel de Miljoenennota- als de Najaarsnotamutaties toegelicht. Concreet betekent dit dat een verdiepingsbijlage is toegevoegd waarin, in lijn met de opzet van de verdiepingsbijlage in ontwerpbegrotingen, de belangrijkste mutaties die gevolgen hebben voor de budgetten in 2013 worden toegelicht. Deze mutaties worden verdeeld in mutaties die reeds in de ontwerpbegroting 2014 zijn weergegeven en de mutaties die bij 2e suppletoire wet worden voorgesteld.

De verdiepingsbijlage (zie punt 2.4) beperkt zich tot de mutaties in de kas. Onder de artikelen (zie punt 2.2 en 2.3) is een toelichting gegeven op de mutaties in de verplichtingen.

Licence