Base description which applies to whole site

1. Suppletoire mutaties

De uitgavenmutaties die voor 2015 op de eerste suppletoire begroting van de Koning staan, zijn in relatie tot de Rijksbegroting budgetneutraal. De Rijksbegroting gaat dus als geheel niet omhoog, wel vinden er enkele budgettaire verschuivingen plaats binnen de Rijksbegroting t.b.v. de begroting van de Koning. Deze worden onderstaand afzonderlijk toegelicht.

Overzicht suppletoire uitgavenmutaties 2015 (Eerste suppletoire begroting) (bedragen x € 1.000)
 

Art. nr.

Uitgaven

Stand oorspronkelijk vastgestelde begroting 2015

 

40.085

     

Suppletoire mutaties:

   

1. Loon- en prijsbijstelling 2015

2

103

2. Loon- en prijsbijstelling 2015

3

23

3. Communicatie Koninklijk Huis

3

86

4. Eindejaarsmarge 2014 Kabinet van de Koning

3

23

5. Overboeking Kabinet van de Koning

3

– 2

     

Stand 1e suppletoire begroting 2015

 

40.318

Toelichting

Ad 1 en 2. Vanuit de aanvullende posten arbeidsvoorwaarden en prijsbijstelling is budget overgeheveld als tegemoetkoming voor de extra uitgaven als gevolg van de loonkostenontwikkeling en prijsstijgingen.

Ad 3. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) verzorgt de communicatie over de leden van het Koninklijk Huis en de mediabegeleiding bij publieke optredens van de leden in binnen- en buitenland. De mutatie houdt verband met een intensivering van de personele inzet als gevolg van het toegenomen aantal publieke optredens van de Koning en Koningin in binnen- en buitenland en de intensivering van het gebruik van sociale media voor de communicatie over het Koninklijk Huis (zoals Twitter en Facebook). De personele formatie van de RVD wordt niet uitgebreid als gevolg van deze actie; wel wordt binnen de RVD personele inzet verschoven naar de communicatie over het Koninklijk Huis. De mutatie is daarmee intern gedekt op de AZ-begroting en leidt daar tot hogere ontvangsten, als gevolg van de doorbelasting naar de begroting van de Koning. De Rijksbegroting als geheel gaat per saldo dus niet omhoog.

Ad 4 en 5. Dit betreft de doorbelasting van uitgavenmutaties die op de begrotingsstaat van het Kabinet van de Koning op begroting III hebben plaatsgevonden. Deze mutaties worden als uitgaaf en ontvangst van die begroting toegelicht.

Overzicht suppletoire ontvangstenmutaties 2015 (Eerste suppletoire begroting) (bedragen x € 1.000)
 

Art. nr.

Ontvangsten

Stand oorspronkelijk vastgestelde begroting 2015

 

nihil

     

Suppletoire mutaties:

   

1. Eindafrekening Militaire Huis 2014

3

57

     

Stand 1e suppletoire begroting 2015

 

57

Toelichting

De eindafrekening van het in 2014 verstrekte voorschot aan het Ministerie van Defensie voor het Militaire Huis vindt plaats in het volgende begrotingsjaar. Het verschil tussen het verstrekte voorschot aan het Ministerie van Defensie en de goedgekeurde einddeclaratie over 2014 leidt tot een ontvangst van € 57.000.

Licence