Base description which applies to whole site

2.2 Artikel 2 Investeren in zoetwatervoorziening

Toelichting

Op dit artikel is ten opzichte van de Najaarsnota in 2021 € 11,4 miljoen minder uitgegeven dan begroot en is voor een bedrag van € 11,3 miljoen minder aan verplichtingen aangegaan.

Verplichting

Bij het artikel Investeringen in Zoetwatervoorziening is € 11 miljoen minder verplichtingen aangegaan dan verwacht.

  • Impulsregeling Ruimtelijke Adaptatie € -6 miljoen. Hiervan betreft € -3 miljoen een overboeking naar het BCF. De overige lagere realisatie van€ 3 miljoen is een gevolg van COVID-19.

  • Zoetwatermaatregelen € -3 miljoen. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door vertraging van het project Klimaatbestendige WateraanvoerWest Nederland. Voor de verbreding van de watergangen in deLopikerwaard zijn grondaankopen noodzakelijk wat meer tijd kost dan oorspronkelijk voorzien.

  • Diverse kleinere mutaties, per saldo een lagere realisatie van € -2 miljoen.

Uitgaven

2.02 Overige waterinvesteringen zoetwatervoorziening

Bij het artikelonderdeel Overige waterinvesteringen zoetwatervoorziening is € 9 miljoen minder verplichtingen aangegaan dan verwacht.

  • Impulsregeling Ruimtelijke Adaptatie € -6 miljoen. Hiervan betreft € -3 miljoen een overboeking naar het BCF. De overige lagere realisatie van € -3 miljoen is een gevolg van COVID-19.

  • Zoetwatermaatregelen € -2 miljoen. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door vertraging van het project Klimaatbestendige WateraanvoerWest Nederland. Voor de verbreding van de watergangen in deLopikerwaard zijn grondaankopen noodzakelijk wat meer tijd kost dan oorspronkelijk voorzien.

  • Diverse kleinere mutaties, per saldo een lagere realisatie van € -1 miljoen waaronder een aanpassing van het betaalritme van de monitoring van het kieren van de Haringvliet.

Licence