Base description which applies to whole site

ARTIKEL VI

De Wet op de loonbelasting 1964 wordt met ingang van 1 januari 2015 als volgt gewijzigd:

A

Het percentage, genoemd in de eerste regel van kolom IV van de in artikel 20a, eerste lid, opgenomen tabel, wordt verlaagd met 0,29.

B

Het percentage, genoemd in de eerste regel van kolom IV van de in artikel 20b, eerste lid, opgenomen tabel, wordt verlaagd met 0,29.

C

Het in artikel 22, tweede lid, genoemde bedrag wordt verhoogd met € 83. Voorts wordt «verminderd met 2% van het gedeelte van het belastbare loon dat het eerste bedrag van de eerste kolom van de tarieftabel van artikel 20a, eerste lid, te boven gaat, doch ten hoogste met 2% van het verschil tussen het eerste bedrag van die kolom en het derde bedrag van die kolom» vervangen door: verminderd met 2,1% van het belastbare loon voor zover dat meer bedraagt dan het eerste bedrag van de eerste kolom van de tarieftabel van artikel 20a, eerste lid, doch niet verder dan tot nihil.

D

In artikel 22a, tweede lid, onderdeel b, wordt het als tweede vermelde bedrag verhoogd met € 103. Voorts wordt het in dat onderdeel laatstvermelde bedrag verlaagd met € 183.

E

Artikel 39f, derde lid, vervalt.

Licence