Base description which applies to whole site

Artikel 1. Raad van State

1. Financiële rechtmatigheid

In 2010 zijn de tolerantiegrenzen voor de rechtmatigheid niet overschreden. Er is sprake van een getrouwe weergave.

2. Financieel- en materieel beleid en de daarvoor bijgehouden administraties

De Raad heeft in 2010 extra aandacht geschonken aan de tijdige vastlegging van contracten en financiële verplichtingen. De Raad blijft ook in 2011 werken aan het verder verbeteren van het financieel beheer.

In 2010 heeft de Raad de actualisatie van de AO-beschrijving van het kunstbeheer gerealiseerd. In 2011 zal de Raad nadere stappen zetten in het verbeteren van het materieel beheer.

3. Overige aspecten

In 2006 is het Informatieplan voor de Raad van State vastgesteld. Dit plan is de komende jaren richtinggevend voor de inrichting van de informatievoorziening die het primair proces van de Raad ondersteunt. Meerjarige investeringen in systemen en organisatie zijn noodzakelijk om de informatievoorziening in overeenstemming te brengen met de gewenste eisen op het terrein van kwaliteit, doelmatigheid en effectiviteit.

In 2010 heeft de Raad in overleg met P-Direkt de dienstverlening van de gemeenschappelijke personeels- en salarisadministratie van de Rijksoverheid (P-Direkt) gewijzigd. De personeels- en salarisregistratie vindt met ingang van 1 januari 2011 plaats in eigen systemen van de Raad. De feitelijke salarisbetaling wordt vervolgens door P-Direkt verzorgd.

Licence