Base description which applies to whole site

6. Overige aspecten van bedrijfsvoering

Overdracht taken van Instituut Collectie Nederland naar Rijksdienst Cultureel Erfgoed

In 2011 zijn de taken van het Instituut Collectie Nederland (ICN) overgebracht naar de Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE). De bedrijfsvoering van de RCE en ICN zijn samengevoegd en de nieuwe missie en visie voor de organisatie zijn bepaald. Ook zijn werkzaamheden in gang gezet om te komen tot samenvoeging van de onderdelen die zich met kennisdistributie, communicatie en informatie bezighouden. Hierdoor wordt een meer integrale aanpak bereikt en wordt het veld beter bediend.

Taakstelling

OCW heeft bij de taakstelling Balkenende IV taken gebundeld en doelmatiger georganiseerd en waar mogelijk ook taken geschrapt. Daar stonden nieuwe taken tegenover die politiek noodzakelijk waren. OCW heeft als een goed werkgever de betreffende medewerkers zoveel mogelijk begeleid naar ander werk. De taakstelling voor OCW bedroeg ruim 600 fte tot en met 2011. OCW heeft deze taakstelling gehaald voor bijna 93%. Het resterende deel van deze taakstelling wordt de komende periode alsnog ingevuld zodat OCW, met enige vertraging, uiteindelijk de gehele taakstelling Balkenende IV gehaald heeft.

Verantwoord begroten

In het voorjaar van 2011 is binnen OCW gestart met het implementeren van Verantwoord begroten. Verantwoord begroten is de nieuwe begrotingspresentatie die moet leiden tot betere en compactere begrotingen en jaarverslagen. In overleg met het ministerie van Financiën is in het voorjaar van 2011 binnen OCW besloten om Verantwoord begroten gefaseerd in te voeren. Alle directies hebben zich ingezet om in de begroting van 2012 een flink aantal (noodzakelijke) wijzigingen door te voeren. De eerste fase om tot de nieuwe begrotingspresentatie te komen is succesvol verlopen. Het ministerie van financiën heeft complimenten gegeven over de ontwerpbegroting. De begroting van 2013 zal volledig volgens de voorschriften van Verantwoord Begroten worden opgesteld (tweede fase).

Externe inhuur

Ten opzichte van 2010 is het percentage van externe inhuur in 2011 gedaald van 10,9% naar 10,2%. Hierdoor is OCW over 2011 net boven de rijksbrede norm van 10% uitgekomen. Voor meer informatie over externe inhuur wordt u verwezen naar bijlage 2 «Overzicht inschakeling van externe adviseurs en tijdelijk personeel (externe inhuur)».

Reviews op controleverklaring specifieke uitkeringen

Uit onderzoek in IODAD-verband  naar de werkzaamheden van accountants inzake specifieke uitkeringen bij gemeenten (en provincies) is gebleken dat er een onzekerheid bestaat met betrekking tot de accountantscontrole van de specifieke uitkeringen in de jaarrekeningen 2010 van gemeenten en  provincies. Daardoor kan niet in voldoende mate op die accountantscontrole worden gesteund.

De SISA-bijlage vormt de basis voor de vaststelling van de specifieke uitkeringen. De voorschotten staan los van de SISA-bijlage en zijn gebaseerd op andere informatie dan in de SISA-bijlage is vermeld.

Samen met mijn ambtsgenoten van BZK en Financiën worden er maatregelen uitgewerkt die tot verbetering van de werking van de SISA-systematiek moeten leiden. Deze zijn opgenomen in de bedrijfsvoeringsparagraaf van het ministerie van BZK, omdat BZK beleidsverantwoordelijke is voor SISA.

Nationaal Archief

De interne jaarrekening van het Nationaal Archief is nog niet definitief. Naar aanleiding van de accountantscontrole moeten nog correcties worden verwerkt. De definitieve interne jaarrekening van het Nationaal Archief zal later bij het Ministerie van Financiën worden ingediend.

Licence