Base description which applies to whole site

BEDRIJFSVOERINGSPARAGRAAF

In de uitvoering van het beleid op het terrein van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking wordt gebruik gemaakt van het apparaat van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is om deze reden dat in deze bedrijfsvoeringsparagraaf wordt verwezen naar de bedrijfsvoeringsparagraaf in het jaarverslag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Uitzondering hierop zijn de onderdelen rechtmatigheid en de totstandkoming van de beleidsinformatie (indien van toepassing).

Rechtmatigheid

Op artikel 6 «Duurzaam milieu- en waterbeheer» controleert de Auditdienst Rijk (ADR) onder meer door middel van een steekproef. Door de inherente onzekerheid bij het gebruik van steekproeven is de maximale fout groter dan de tolerantie van EUR 15 mln. De meest waarschijnlijke fout is EUR 7,8 mln Daarnaast is er op dit artikel sprake van een onzekerheid van EUR 2,7 mln Deze bedragen zijn beduidend lager dan de tolerantie. Het betreft hier vier incidentele fouten, waardoor geen structurele maatregelen nodig zijn.

Totstandkoming van de beleidsinformatie

Verantwoord begroten

Geconstateerd is dat de registratie bij het uitbesteden van subsidieregelingen niet op uniforme wijze gebeurde, waardoor het subsidieoverzicht van hoofdstuk 17 «Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking» niet volledig juist was. Toepassing van de nieuwe begrotingsmethodiek beperkt het risico op onvolkomenheden in de toekomst.

Beleidsformulering

Zie de paragraaf «Totstandkoming van de beleidsinformatie» in de bedrijfsvoeringsparagraaf van het jaarverslag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Beleidsuitvoering

Eind 2012 is BZ begonnen met de Quality at Entry (Q@A) pilot, die tot doel heeft om het starten en beoordelen van activiteiten te verbeteren. In 2013 is geëxperimenteerd met een activiteitenschouw om in een eerder stadium bij te kunnen sturen op uitvoering van beleid.

Evaluaties

Zie de paragraaf «Totstandkoming van de beleidsinformatie» in de bedrijfsvoeringsparagraaf van het jaarverslag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Financieel en materieelbeheer

Zie de paragraaf «Financieel en materieel beheer» in de bedrijfsvoeringsparagraaf van het jaarverslag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Overige aspecten van bedrijfsvoering

Zie de paragraaf «Overige aspecten van de bedrijfsvoering» in de bedrijfsvoeringsparagraaf van het jaarverslag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Licence