Base description which applies to whole site

nr. 2MEMORIE VAN TOELICHTING

INHOUDSOPGAVEblz.
   
A.Artikelsgewijze toelichting bij het wetsvoorstel2
 Wetsartikel 12
 Wetsartikel 22
 Wetsartikel 32
   
B.Algemene toelichting bij de begroting3
 1. Inleiding3
 2. Uitgaven4
 3. Ontvangsten6
 4. Totaaloverzicht van het Fonds7
   
C.Toelichting per begrotingsartikel8
 1. Uitgaven8
 2. Ontvangsten19
   
Bijlagen23

A. ARTIKELSGEWIJZE TOELICHTING BIJ HET WETSVOORSTEL

Wetsartikel 1

De begrotingsstaten die onderdeel uitmaken van de Rijksbegroting, worden op grond van artikel 1, derde lid, van de Comptabiliteitswet 2001 elk afzonderlijk bij wet vastgesteld. Het onderhavige wetsvoorstel strekt ertoe om de begrotingsstaat van het Fonds economische structuurversterking (Fes) voor het jaar 2008 vast te stellen.

Alle voor dit jaar vastgestelde begrotingswetten tezamen vormen de Rijksbegroting voor het jaar 2008. Een toelichting bij de Rijksbegroting als geheel is opgenomen in de Miljoenennota 2008.

Met de vaststelling van dit wetsartikel wordt de in de begrotingsstaat opgenomen begroting van de uitgaven en de ontvangsten voor het jaar 2008 vastgesteld. De in die begroting opgenomen begrotingsartikelen worden door middel van een algemene toelichting en een toelichting per begrotingsartikel toegelicht in de onderdelen B en C van deze memorie van toelichting.

Wetsartikel 2

In het Coalitieakkoord is afgesproken dat het Fes een vaste voeding krijgt die niet meer fluctueert als gevolg van mutaties in de gasbaten. Daarom wordt in dit artikel bepaald dat – vooruitlopend op een wijziging van de Wet Fonds economische structuurversterking, Stb. 1996, 51 en 51 (Feswet) – in het jaar 2008 de gasbatenvoeding van het fonds wordt gevormd door de niet-belastingontvangsten van de staat uit aardgasbaten voor het bedrag dat daarvoor in de begrotingsstaat is opgenomen. Het in de begrotingsstaat opgenomen bedrag komt overeen met de totale uitgaven in de begroting 2008 met daarop in mindering gebracht de ontvangsten uit artikel 22 (rentebaten). De voeding uit aardgasbaten wordt derhalve niet meer berekend als een percentage van de gasbaten.

Wetsartikel 3

In het Coalitieakkoord is afgesproken dat in 2011 minimaal € 500 mln van de investeringen die in het Coalitieakkoord zijn opgenomen Fes-waardig moet zijn. Het betreft o.a. investeringen op het gebied van infrastructuur, kennis en het regionaal economische beleid. Het kabinet zal een voorstel doen om deze investeringsgebieden in de Fes-wet op te nemen. Om te voorkomen dat de voorziene uitgaven in het Fes in 2008 vanwege de tijd die gemoeid is met het wetgevingsproces, geen wettelijke basis hebben, wordt voor dit begrotingsjaar met de Fes-begroting 2008 afgeweken van de Fes-wet. Hierdoor wordt het mogelijk de in het Coalitieakkoord voorziene investeringen in verduurzaming van de energiehuishouding, ruimtelijke investeringen (waaronder bodemsanering, stedelijke hoofdstructuur en ecologische hoofdstructuur en de projecten die genoemd worden in de brief van de Minister van VROM aan de Tweede Kamer d.d. 2 juli 2007 (TK Vergaderjaar 2006–2007, 29 435, nr. 192)) en investeringen in waterbeheer uit het Fes te financieren.

De Minister van Economische Zaken,

M. J. A. van der Hoeven

De Minister van Financiën,

W. J. Bos

B. ALGEMENE TOELICHTING BIJ DE BEGROTING

1. Inleiding

Bij wet van 21 december 1995 is het Fonds economische structuurversterking (Fes) ingesteld (Wet Fonds economische structuurversterking, Stb. 1996, 51 en 52). Het fonds is een begrotingsfonds conform de Comptabiliteitswet 2001 en heeft als doel het financieren van investeringsprojecten van nationaal belang waarmee beoogd wordt de economische structuur te versterken. Hiertoe worden vanuit het fonds bijdragen toegekend aan andere begrotingshoofdstukken ter financiering van dergelijke projecten. Het Fes is dus een verdeelfonds, de feitelijke projectuitgaven worden onderbouwd, geraamd en verantwoord op de andere begrotingshoofdstukken.

Wijziging van de Fes-systematiek

Dit kabinet hecht waarde aan investeringen in de economische structuur. Daarom is in het Coalitieakkoord afgesproken dat in 2011 minimaal € 500 mln van de intensiveringen die in het Coalitieakkoord zijn opgenomen Fes-waardig moet zijn. Het betreft o.a. investeringen op het gebied van infrastructuur, kennis en het regionaal economische beleid.

In het Coalitieakkoord is tevens afgesproken dat er een nieuwe voedingssystematiek wordt geformuleerd met meer stabiliteit (vaste voeding) en goede criteria gericht op investeringen die de economische structuur versterken.

Op deze wijze is de voeding van het Fes niet meer afhankelijk van de veranderlijke olieprijs. In voorgaande jaren heeft de sterk fluctuerende olieprijs geleid tot een korte aanloop naar de besluitvorming over Fes-uitgaven. De vaste voeding leidt ertoe dat mee- en tegenvallers in de aardgasbaten niet direct leiden tot aanpassing van de voeding van het Fes. Dit voorkomt bij hoge meevallers het risico op een te korte aanloop naar de besluitvorming en bij tegenvallers het risico van bezuinigingen op lopende projecten. Dit sluit aan bij het advies dat de Studiegroep Begrotingsruimte in 2006 uitbracht over het Fes.

De vaste voeding van het Fes vindt plaats met ingang van de begroting 2008. De gasbatenvoeding van het fonds voor deze kabinetsperiode wordt vastgesteld op het bedrag dat daarvoor in de begrotingsstaat van artikel 21 Ontvangsten uit aardgasbaten is opgenomen.

Het kabinet zal een voorstel doen om hiervoor de Fes-wet te wijzigen. Om te voorkomen dat de voorziene uitgaven en voeding van het Fes in het jaar 2008 vanwege de tijd die gemoeid is met het wetgevingsproces, geen wettelijke basis hebben, wordt voor dit begrotingsjaar op die punten van de Fes-wet afgeweken in de Fes-begroting 2008.

In het Coalitieakkoord is eveneens afgesproken dat in deze kabinetsperiode een nieuwe, toekomstbestendige voedingssystematiek voor het Fes wordt ontwikkeld. Het kabinet zal in de komende maanden bezien of en zo ja, hoe zo’n nieuwe voedingssystematiek bij de wijziging van de Fes-wet wordt betrokken.

Bij Voorjaarsnota 2006 is een beperking van de voeding van het Fes in 2007 en 2008 met € 1 mld per jaar verwerkt. Dit ten behoeve van de voorfinanciering van lastenverlichting. Deze beperking van de voeding met € 1 mld voor het jaar 2007 is in het Belastingplan 2007 geregeld.

De beperking van de voeding van het Fes met € 1 mld in het jaar 2008 is in het kader van de overstap naar een vaste voeding van het Fes niet meer relevant. Door de nieuwe systematiek wordt de voeding van het Fes afgestemd op de begrote uitgaven. Dat geldt eveneens voor het amendement aangenomen ten behoeve van de terugbetaling van de € 1 mld in het jaar 2009, vermeerderd met rente (amendement van het lid De Nerèe tot Babberich van oktober 2006, Kamerstukken II 2006–2007, 30 804, nr. 11) geregeld in artikel 5a punt 4 van de Wet Fonds economische structuurversterking.

2. Uitgaven

In deze paragraaf wordt een overzicht gegeven van alle uitgaven die reeds uit het Fes zijn gefinancierd of waarvoor middelen zijn geraamd binnen het Fes. In paragraaf 2.1 (Besluitvorming) wordt kort ingegaan op alle besluitvorming die heeft plaatsgevonden over Fesuitgaven. In paragraaf 2.2 (Toezeggingen) en in de bijlage bij deze begroting wordt ingegaan op alle formele toezeggingen die tot nu toe door de Fesbeheerders zijn gedaan voor een bijdrage uit het Fes aan een departementale begroting, aansluitend bij de besluitvorming.

De aan de Tweede Kamer toegezegde Monitoringsrapportage waarin de stand van zaken van alle lopende FES-projecten wordt weergegeven, zal worden opgenomen in het Jaarverslag 2007.

2.1 Besluitvorming

2.1.1 Besluitvorming tot 2007

Voor de Investeringsimpuls 1994 is binnen het Fes in totaal € 3 117 mln geraamd en gerealiseerd. Daarvan heeft € 2 777 mln betrekking op verkeer en vervoer, € 227 mln op bodemsanering en € 113 mln op kennisinfrastructuur. Aan deze impuls is later het investeringsplan voor het Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN) toegevoegd, dat ook geheel is afgerond (€ 45 mln).

Voor de Betuweroute en de Hogesnelheidslijn is binnen het Fes op artikel 11 Verkeer en vervoer in totaal € 4 525 mln geraamd en gerealiseerd. Daarnaast is als onderdeel van de reeks Bereikbaarheid/voorfinanciering, Investeringsimpuls 1998, € 1 784 mln aan voorfinanciering en gemaximeerde prijsbijstelling geraamd voor de Betuweroute en de Hogesnelheidslijn.

Het project Samen Werken Aan Bereikbaarheid (SWAB) is ultimo 2000 geheel afgerond. Hieraan is € 549 mln bijgedragen uit het Fes.

Voor de extra impuls voor de ruimtelijk-economische structuur uit 1998 is in totaal € 899 mln geraamd in het Fes ten behoeve van een aantal verkeer- en vervoerprojecten. Daarvan is tot en met 2006 € 894 mln gerealiseerd.

Voor de Investeringsimpuls 1998 is in totaal € 6 363 mln binnen het Fes gereserveerd voor de periode tot en met 2012 (daarnaast is op het artikel 11 Verkeer en vervoer als onderdeel van de reeks Bereikbaarheid/voorfinanciering € 1 784 mln aan voorfinanciering geraamd voor de Betuweroute en de Hogesnelheidslijn). Daarvan is tot en met 2006 in totaal € 3 544 mln gerealiseerd.

Voor de Hubertustunnel is vanuit het Fes € 11,4 mln beschikbaar gesteld en gerealiseerd. Het gaat hierbij om gemaakte kosten voor de Industriële Tunnelbouw-Methode (ITM), die uiteindelijk niet is toegepast bij de ondertunneling van het Hubertusduin.

Voor de Investeringsimpuls 2001 is binnen het Fes in totaal € 5 634 mln gereserveerd voor investeringen in de clusters Bereikbaarheid, Natuur, Milieu en vitaliteit steden en Kennis voor de periode tot en met 2012. Hiervan is tot en met 2006 € 3 940 mln gerealiseerd.

Via de zogenaamde Fes-brug werden in de jaren 2000 tot en met 2006 Fes-waardige projecten in het Infrastructuurfonds die voorheen werden gefinancierd uit de reguliere Rijksbegroting, gefinancierd uit het Fes. Hierdoor viel ruimte vrij op de reguliere Rijksbegroting. Het gaat in totaal om € 1 540 mln geraamd en gerealiseerd in de periode 2000 tot en met 2006.

Voor het project Kenniswijk is € 33,7 mln beschikbaar gesteld binnen het Fes. Hiervan is tot en met 2006 € 26,9 mln gerealiseerd.

In het kader van het Fileplan Zichtbaar, Slim en Meetbaar (ZSM) is in de jaren 2004 tot en met 2006 € 492 mln aan extra middelen uitgetrokken voor mobiliteit en bereikbaarheid. De middelen zijn volledig gerealiseerd in de bovengenoemde periode.

Voor het Besluit subsidies investeringen kennisinfrastructuur (Bsik) is binnen het Fes in totaal € 813 mln gereserveerd voor de periode tot en met 2012. Daarvan is tot en met 2006 € 295 mln gerealiseerd.

Voor de Investeringsimpuls 2005 is binnen het Fes in totaal € 2 085 mln gereserveerd voor de periode tot en met 2012. Daarvan is tot en met 2006 € 462 mln gerealiseerd.

Daarnaast is er in 2005 besloten bepaalde investeringen voor duurzame energie (bijvoorbeeld windmolens op zee) te financieren uit het Fes (MEP). Het gaat om een bedrag van in totaal ca. € 1 miljard aan investeringen. Hiervan is tot en met 2006 € 3 mln gerealiseerd.

Voor de Investeringsimpuls 2006 is binnen het Fes in totaal € 1 613 mln gereserveerd voor de periode tot en met 2012 (€ 1 903 mln voor de gehele impuls). Hiervan is tot en met 2006 € 6 mln gerealiseerd.

2.1.2 Coalitieakkoord

Een deel van de uitgavenenveloppen uit het Coalitieakkoord ter waarde van in totaal € 1 835 mln in de periode 2008–2012 wordt verdeeld via het Fes. Voor dit deel is de Fes-procedure van toepassing. Voor een voortvarende uitvoering van het beleidsprogramma vindt een toetsing van de daarin beschreven programma’s op programmaniveau plaats.

In tabel 1 is een overzicht opgenomen van de investeringen uit het Coalitieakkoord die via het Fes worden gefinancierd. Het gaat daarbij om investeringen op het gebied van onder andere innovatie, infrastructuur, energie en water- en luchtkwaliteit.

Investeringen uit enveloppen Coalitieakkoord via het Fes(x € 1,0 mln)
 20082011
Pijler 2  
– Innovatie, kennis en onderzoek2098
– Infrastructuur1993
– Regionaal economisch beleid1177
– Spoor1060
– Luchtkwaliteit1214
Pijler 3  
– Energie19112
– Water en kust (inclusief Kennis voor klimaat)5060
– Luchtkwaliteit34
Totaal144518

Tabel 1. Investeringen uit enveloppen Coalitieakkoord via het Fes.

2.2 Toezeggingen

De fondsbeheerders kunnen ten laste van het fonds toezeggingen doen voor bijdragen aan begrotingshoofdstukken. In de hiertoe opgestelde toezeggingsbrieven is aangegeven onder welke voorwaarden de bijdrage beschikbaar wordt gesteld en hoe de verantwoording dient te geschieden. Tot nu toe zijn op deze wijze voor een totaalbedrag van ongeveer € 26,4 mrd toezeggingen geformaliseerd. In Bijlage I bij deze begroting vindt u de afzonderlijke toezeggingen.

3. Ontvangsten

De voeding van het fonds in het jaar 2007 bestaat uit 40,9% van de niet-belastingmiddelen uit aardgasbaten. Het voedingspercentage 2007 is wettelijk vastgesteld in het Belastingplan 2007. Met ingang van 2008 kent het Fes conform de afspraken in het Coalitieakkoord een vaste voeding uit gasbaten, die derhalve niet meer fluctueert als gevolg van de hoogte van de gasbaten. Voor de begroting 2008 wordt deze vaste voeding bij begrotingswet vastgesteld. Een wijziging van de Fes-wet zelf wordt door het kabinet voorbereid.

Daarnaast bestaat de voeding van het fonds uit de opbrengsten uit hoofde van de structureel bespaarde rentelasten die het gevolg zijn van het in mindering brengen op de staatsschuld van common area baten en vervreemdingen van staatsdeelnemingen. Op de structureel bespaarde rentelasten bij vervreemdingen van staatsdeelnemingen wordt de daarmee samenhangende structurele derving van dividendontvangsten in mindering gebracht. Daarnaast wordt het Fes gevoed uit een annuïteit op basis van de opbrengsten van geveilde rechten met een looptijd gelijk aan de looptijd van de geveilde rechten.

Voor de meerjarige raming van ontvangsten uit hoofde van rentebesparingen zijn technische aannames gehanteerd. Uitgegaan is van behoedzame veronderstellingen ten aanzien van verkoop staatsdeelnemingen, veilingen en rente (rekening houdend met eventuele dividendderving). Voor de raming van de aardgasbaten voor 2007 is $ 69,3 als olieprijs en $ 1,34 per € als dollarkoers gehanteerd (zie ook artikel 21 Ontvangsten uit aardgasbaten).

4. Totaaloverzicht van het fonds

(x € 1,0 mln)t/m 2006200720082009201020112012Totaal
Investeringsimpuls 1994 (incl. Marin)3 162      3 162
BR en HSL4 525      4 525
SWAB549      549
Extra impuls 19988945     899
Impuls 1998 (incl. voorfinanc. BR HSL)3 5441 3751 0291 1111 089  8 147
Impuls 20013 9404684463234362015 634
Bruggetje RA 19981 540      1 540
Fileplan Zichtbaar, Slim en Meetbaar492      492
Impuls 2004 (Bsik)29519013617019 2813
Impuls 200546265138423421174692 085
Overig (Voorfinanciering GIS, Hubertustunnel, Kenniswijk, Reserveringen va. 2011)21829105151971 1931 2723 065
MEP33673101166205205789
Impuls 200663103923232341072411 613
Coalitieakkoord  1442884085194771 835
Totale uitgaven19 6303 0642 7102 7012 6602 1192 26735 150
ONTVANGSTEN:        
Aardgasbaten14 5781 9242 1202 0952 0251 5681 71626 026
Rentebaten2 8445745906066355515516 350
Staatsdeelnemingen (eenmalig)3 267      3 267
Overig vermogen600      600
Common area1 137      1 137
Extra export gas1 352      1 352
Totale ontvangsten23 7782 4982 7102 7012 6602 1192 26738 733

De totale geraamde fondsuitgaven in enig jaar mogen niet hoger zijn dan de totale voor dat jaar geraamde ontvangsten, minus 10% van de voor dat jaar geraamde ontvangsten uit de aardgasbaten (de zogenaamde buffer), plus het cumulatief eindsaldo van het jaar ervoor. Dit is het zogenaamde kasplafond. In onderstaande tabel worden de in deze ontwerpbegroting opgenomen uitgaven geconfronteerd met het kasplafond.

(x € mln)200720082009201020112012
Geraamde uitgaven3 0642 7102 7012 6602 1192 267
Kasplafond6 4546 0816 0756 0405 5455 678

C. TOELICHTING PER BEGROTINGSARTIKEL

1. UITGAVEN

Bijdragen van het fonds aan andere begrotingen

Artikel 11. Bijdragen aan andere begrotingen in het kader van verkeer en vervoer

Opbouw uitgaven (in € 1 000)
 2006200720082009201020112012
Vastgestelde begr. 2007 2 160 9951 848 2601 854 1262 002 012719 18816 364
1e suppl. begr. 2007 28 1227 50010 00012 5007 50016 000
Mutatie – 681 723– 624 126– 589 233– 616 452– 301 429446 512
Ontwerp-begr. 20081 609 2171 507 3941 231 6341 274 8931 398 060425 259478 876

Op dit artikel worden de volgende bijdragen ten behoeve van het onderdeel verkeer en vervoer geraamd:

• De bijdragen aan projecten van het Infrastructuurfonds uit de investeringsimpuls 1998, de extra impuls 1998, de investeringsimpuls 2001, de investeringsimpuls 2005 en de investeringsimpuls 2006 voorzover deze voldoende zijn uitgewerkt.

• De uitgaven voor de gestegen kosten van de geluidsisolatie rond Schiphol (GIS) zijn op dit artikel opgenomen (totaal € 169 mln). Het betreft hier uitgaven in de jaren 2002 tot en met 2004. Terugbetaling van de voorfinanciering uit het infrastructuurfonds wordt gedekt door een verlenging van de bestaande heffingen in het kader van het Heffingenbesluit Geluidhinder Burgerluchtvaart (Stb. 82(284)) met ingang van 2008.

• De bijdrage aan het Infrastructuurfonds ten behoeve van het versneld aanpakken van zwakke schakels in de Nederlandse kust en dijkversterking (amendement van het lid Snijder-Hazelhoff).

• De bijdrage aan het Infrastructuurfonds ten behoeve van het project Mainport Rotterdam (PMR) voor de onderdelen Landaanwinning, BTW buitencontouren en Natuurcompensatie.

Vanwege het ontbreken van een direct verband tussen de inkomende Fes-middelen en de uitgaande projectuitgaven bij een aantal projecten binnen het Infrastructuurfonds zijn er tussen de Fes-beheerder en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat afwijkende afspraken in verband met de verantwoording van deze middelen gemaakt. Deze afspraken betreffen de bereikbaarheidsprojecten voor de Investeringsimpuls 1994, SWT/TIB, de Investeringsimpuls 1998, de Extra impuls 1998, de Investeringsimpuls 2001, de Fes-brug, de voorfinanciering GIS en het programma «Enveloppe mobiliteit» (de projecten uit de investeringsimpuls 1994 en SWT/TIB zijn inmiddels afgerond; de Fes-brug en het programma «Enveloppe mobiliteit» worden geraamd binnen het Fes tot en met het jaar 2006).

Op basis van deze afspraken wordt jaarlijks aangetoond dat de totale Fes-waardige uitgaven binnen het Infrastructuurfonds (verminderd met de direct aan te wijzen Fes-projecten) groter dan of gelijk zijn aan de Fes-bijdrage aan de desbetreffende categorie in het Infrastructuurfonds (bereikbaarheid/«Enveloppe mobiliteit» en overig).

Voor de Fes-brug dient aangetoond te worden dat het resterende bedrag groter dan of gelijk is aan de Fes-brug.

Specificatie artikel 11
(x € 1 000)Departement200720082009201020112012
Overig V&V extra impuls 1998IF4 763     
Voorfinanciering GISIF – 32 000– 33 000– 34 000 – 35 000
Amendement Snijder-HazelhoffIF23 140    16 000
PMRIF    400 259437 876
Bereikbaarheid/voorfinancieringIF1 100 010974 5421 067 0531 064 020  
Bereikbaarheid en stedelijke ontwikkelingIF316 826237 178230 840343 040  
ZuidasIF   15 00025 00060 000
Vit.infrastructuur-bescherming OV tegen terroristische aanslagenVenW/IF4 983     
Betere benutting hoofdwegen Programma fileverminderingIF41 08621 914    
Betere benuttine hoofdwegen Dynamisch verkeersmanagementIF20 00030 000    
Slimme benuttingsmaatregelen spoorIF  10 00010 000  
Versnelling hoofdwegenIF– 3 414     
  1 507 3941 231 6341 274 8931 398 060425 259478 876
Specificatie mutatie
(x € 1 000)200720082009201020112012
Voorfinanciering GIS     – 35 000
Fileplan ZSM– 246 000– 246 000– 246 000– 246 000– 246 000 
PMR    400 259437 876
Fes-brug– 406 134– 300 927– 245 233– 215 276– 216 364– 16 364
Zuidas – 15 000– 25 000– 45 00025 00060 000
Betere benutting hoofdwegen Programma filevermindering 6 212    
Versnelling infrastructuur Versnelling hoofdwegen– 29 58920 411  – 102 324 
Versnelling infrastructuur Beheer en onderhoud    – 107 000 
Versnelling infrastructuur Waterveiligheid – 28 000– 23 00058 176  
Versnelling infrastructuur Zwakke schakels – 20 000– 50 00052 000– 55 000 
Totaal– 681 723– 624 126– 589 233– 616 452– 301 429446 512

Toelichting op de mutatie:

Voorfinanciering GIS – de mutatie betreft de terugbetaling aan het Fes van € 35 mln in het kader van de Voorfinanciering GIS in 2012.

Fileplan ZSM en Fes-brug – mede naar aanleiding van het advies van de Studiegroep Begrotingsruimte heeft het kabinet besloten de Fes-brug af te schaffen. Enerzijds omdat dit ongewenste weglek van middelen voor economische structuurversterking betreft die niet meer past bij een vaste voeding van het fonds, anderzijds omdat het veelal structurele financiering betreft waarvoor het Fes niet bedoeld is. Vanwege het laatste punt, de structurele financiering, is eveneens de reeks Fileplan ZSM als Fes-bijdrage afgeschaft. Deze middelen vloeien nu rechtstreeks naar het Infrastructuurfonds. Het betreft beide budgettair neutrale verschuivingen.

PMR – de mutatie betreft de overboeking van middelen van artikel 15 Projecten in voorbereiding naar artikel 11 Verkeer en vervoer (en naar de begroting van het Infrastructuurfonds) ten behoeve van het project Mainport Rotterdam (PMR) voor de onderdelen Landaanwinning, BTW buitencontouren en Natuurcompensatie.

Zuidas – Met deze mutatie wordt de raming ten behoeve van het project Zuidas van het Infrastructuurfonds in overeenstemming gebracht met de uitgavenplanning van het project.

Programma filevermindering – de mutatie betreft de doorwerking naar het jaar 2008 van de bij Slotwet 2006 verwerkte kasvertraging op dit project.

Versnelling infrastructuur – de mutatie is onderdeel van de opschoning van het Fes van voorfinancieringsconstructies.

Artikel 12 Bijdragen aan andere begrotingen in het kader van milieu en duurzaamheid

Opbouw uitgaven (in € 1 000)
 2006200720082009201020112012
Ontwerp-begr. 2007 205 927144 976138 400195 100205 000 
1e suppl. begr. 2007 48 9337 82011 4504 3102 5401 458
Mutatie 1 580104 15058 50025 10036 000211 000
Ontwerp-begr. 200873 579256 440256 946208 350224 510243 540212 458

Op dit artikel worden de bijdragen geraamd voor de projecten in het kader van milieu en duurzaamheid voorzover deze voldoende zijn uitgewerkt.

Specificatie artikel 12
(x € 1 000)Departement200720082009201020112012
Milieutechnologie EET/ISEZ6 0765 576    
Milieutechnologie PromTVROM9 415     
Westerschelde (inrichten EHS)LNV7 0867 0007 0008 000  
BodemsaneringVROM17 03016 70016 600   
LuchtkwaliteitVROM165 622102 60029 700200  
Luchtkwaliteit (roetfilters)V&W8 079     
LuchtkwaliteitLNV860500300100  
Duurzaamheid-biobrandstoffenVenW2 0422 5003 5002 0001 0001 458
Duurzaamheid-UKREZ3 0804 6203 8502 3101 540 
Duurzaamheid-Europese aanbestedingsregeling CO2 opslagVROM2502502 5006 0006 0006 000
MEPEZ35 90073 200100 900165 900205 000205 000
Groninger pijpleidingVROM1 0004 0004 000   
Enveloppe luchtkwaliteit (lokale maatregelen)VROM 40 00040 00040 00030 000 
Totaal 256 440256 946208 350224 510243 540212 458
Specificatie mutatie
(x € 1 000)200720082009201020112012
Bodemsanering330     
Luchtkwaliteit, VROM 59 90012 000– 20 900  
Duurzaamheid-Europese aanbestedingsregeling CO2 opslag2502502 5006 0006 0006 000
MEP     205 000
Groninger pijpleiding1 0004 0004 000   
Enveloppe luchtkwaliteit (lokale maatregelen) 40 00040 00040 00030 000 
Totaal1 580104 15058 50025 10036 000211 000

Toelichting op de mutatie:

De mutatie betreft voornamelijk de overboeking van middelen van artikel 15 Projecten in voorbereiding naar artikel 12 Milieu en duurzaamheid (en naar de VROM-begroting) voor diverse projecten uit de enveloppen Luchtkwaliteit en Luchtkwaliteit lokale maatregelen van het Ministerie van VROM. Daarnaast betreft de mutatie het overboeken van middelen ten behoeve van de projecten Europese aanbestedingsregeling CO2 opslag, Groningen pijpleiding en Bodemsanering van het Ministerie van VROM en de MEP van het Ministerie van EZ.

Artikel 13 Bijdragen aan andere begrotingen in het kader van kennis en innovatie

Opbouw uitgaven (in € 1 000)
 2006200720082009201020112012
Ontwerp-begr. 2007 729 999489 308452 396210 69543 203 
1e suppl. begr. 2007 90 36222 6293 934473– 2 3402 340
Mutatie – 3 81178 95068 15192 06990 32376 084
Ontwerp-begr. 2008558 911816 550590 887524 481303 237131 18678 424

Op dit artikel worden de bijdragen geraamd voor de projecten in het kader van kennis en innovatie voorzover deze voldoende zijn uitgewerkt.

Specificatie artikel 13
(x € 1 000)200720082009201020112012
Kenniswijk3 8033 000    
Impuls 19989 2369 1369 1369 136  
Impuls 200170 81878 60878 60878 535  
Impuls 2004 (Kennis Bsik)177 667136 254169 94717 9602502 340
Impuls 2005331 786168 62999 46872 97440 7921 830
Impuls 2006223 240168 260114 32267 63229 14413 254
Coalitieakkoord 27 00053 00057 00061 00061 000
Totaal816 550590 887524 481303 237131 18678 424

In Bijlage II bij deze begroting vindt u een uitgebreide specificatie van artikel 13 Kennis en innovatie.

Specificatie mutatie
(x € 1 000)Departement200720082009201020112012
Kennis TechnocentraOCW   9 136  
VVEOCW 8 100    
Topinstituut FarmaVWS23534 43330 38830 13519 501 
Transgene gewassenVROM365     
Grootschalige researchfaciliteitenOCW     1 830
Transitie samenwerking TU’sOCW    10 066 
Inn. progr. en toponderzoek-PhytophthoraLNV– 138373361248– 844 
Inn.progr. en toponderzoek-WCFS+EZ– 3 000   3 000 
Vit. infra-XIRAFJUS – 50    
MS&ICT-Telemedisch Centrum NederlandVWS626448126   
MS&ICT-Landelijke uitrol sectorspecifiek EPDVWS247493247   
MS&ICT-Opschaling VideoTeleconsult in de revalidatiezorgVWS244363379   
MS&ICT-MultiModaal MobiliteitsplatformVenW960240    
Impuls veterinaire aviaire influenzaLNV  – 1 400– 3 6001 000 
NICISBZK– 2 600– 2 700– 2 700– 3 600– 3 400 
Centre for Translational Molecular MedicineEZ3 7503 750– 11 2503 750  
RSVVWS     – 7 000
Rendement&excellentieOCW– 5 0005 000    
Beroepsonderwijs in bedrijf-Fonds «versterking beroepsonderwijs-bedrijfsleven» (incl. Regie regionale keten)EZ– 1 500– 1 500– 1 000– 1 000  
Beroepsonderwijs in bedrijf-Leren en werkenOCW2 0003 000    
Beelden voor de toekomstOCW     20 254
Kennis voor klimaatVROM 10 00010 00010 00010 00010 000
Biomedical materialsEZ 5 00010 00010 00010 00010 000
GenomicsOCW 12 00033 00037 00041 00041 000
Totaal – 3 81178 95068 15192 06990 32376 084

Toelichting op de mutatie:

VVE en Transitie samenwerking TU’s – de mutatie betreft de doorwerking in het jaar 2008 respectievelijk in het jaar 2011 van de bij Slotwet 2006 verwerkte kasvertraging van deze projecten.

Impuls veterinaire aviaire influenza – de mutatie is onderdeel van de opschoning van het Fes van voorfinancieringsconstructies.

NICIS – als gevolg van de herschikking van taken tussen de Minister van BZK en de Minister voor Wonen, Wijken en Integratie (WWI) waartoe het kabinet heeft besloten, is de verantwoordelijkheid voor het Grotestedenbeleid overgegaan naar de Minister voor WWI. De mutatie betreft het overboeken van de NICIS middelen (€ 15 mln) van artikel 13 Kennis en innovatie (en van de begroting van het Ministerie van BZK) naar artikel 15 Projecten in voorbereiding van het Fes. Deze middelen zijn binnen het Fes gereserveerd voor het project NICIS van de Minister voor WWI.

Beroepsonderwijs in bedrijf – de mutatie betreft het overboeken van € 5 mln, beschikbaar gesteld voor Beroepsonderwijs en bedrijf, van de begroting van het Ministerie van EZ naar de begroting van het Ministerie van OCW. Het project wordt door het Ministerie van OCW uitgevoerd.

• Daarnaast betreft de mutatie de overboeking van middelen van artikel 15 Projecten in voorbereiding naar artikel 13 Kennis en innovatie (en naar de desbetreffende departementale begroting) voor onder andere de projecten Technocentra, Grootschalige research faciliteiten en Beelden voor de Toekomst van het Ministerie van OCW, het project Topinstituut Farma en Respiratoir Syncytieel Virus (RSV) van het Ministerie van VWS en diverse projecten uit de enveloppe Maatschappelijke sectoren en ICT.

• Verder is de mutatie het gevolg van gewijzigde inzichten in het kasverloop van diverse projecten, waardoor de middelen anders over de jaren verdeeld worden. Het gaat hierbij om met name de volgende projecten: Centre for Translational Molecular Medicine en WCFS+ van het Ministerie van EZ, Phytophthora van het Ministerie van LNV en Rendement&excellentie van het ministerie van OCW.

Kenis voor klimaat – voor het project Kennis voor Klimaat wordt in de jaren 2008 t/m 2012 € 50 mln beschikbaar gesteld, waarvan € 15 mln uit pijler 2 (Een innovatieve, concurrerende en ondernemende economie) en € 35 mln uit pijler 3 (Duurzame leefomgeving) van het Coalitieakkoord. Dit programma van het Ministerie van VROM is positief beoordeeld door het CPB en de Commissie van Wijzen (CvW) en beoogt Nederland «klimaatbestendig» te maken en opgedane kennis te exporteren.

Biomedical materials – het programma Biomedical Materials van het ministerie van EZ (€ 45 mln beschikbaar gesteld in de periode 2008–2012 uit pijler 2 van het Coalitieakkoord) is eveneens positief beoordeeld door het CPB en de CvW en creëert maatschappelijke waarde door verbetering van de behandelmogelijkheden in de gezondheidszorg.

Genomics – voor het project Genomics van het Ministerie van OCW wordt in de periode 2008 t/m 2012 in totaal € 164 mln beschikbaar gesteld uit pijler 2 van het Coalitieakkoord. De totale bijdrage voor dit project is € 245 mln in de periode 2008 t/m 2014 (de € 81 mln in de jaren 2013 en 2014 is gereserveerd binnen het Fes). Het project richt zich op onderzoek naar de samenstelling van erfelijk materiaal en biedt hiermee kansen voor de verbetering van de kwaliteit van leven en voor versterking van de economische structuur. Het – n.a.v. aangedragen verbeterpunten van CvW en CPB – aangepaste voorstel is positief beoordeeld door de CvW.

Artikel 14 Bijdragen aan andere begrotingen in het kader van ruimtelijke ordening

Opbouw uitgaven (in € 1 000)
 2006200720082009201020112012
Ontwerp-begr. 2007 224 26888 55728 02125 08720 654 
1e suppl. begr. 2007 94 69352 3847 002– 8 850– 524500
Mutatie 2 53824 158    
Ontwerp-begr. 200867 323321 499165 09935 02316 23720 130500

Op dit artikel worden de bijdragen geraamd in het kader van ruimtelijke ordening voor zover deze voldoende zijn uitgewerkt.

Specificatie artikel 14
(x € 1 000)Departement200720082009201020112012
Vitaliteit steden/SleutelprojectenVROM245 77435 33221 1111 800  
Natuur, milieu en stedelijke ontwikkeling (bedrijventerreinen)EZ3 000     
BIRK&SaneringsregelingVROM57 193100 6098 9129 43720 130500
BIRK/A2 MaastrichtIF5 0005 0005 0005 000  
BIRK/W4 LeiderdorpVenW 24 158    
Restauratie rijksmonumentenOCW2 500     
Archeologisch bodemonderzoek (Malta)OCW8 032     
Totaal 321 499165 09935 02316 23720 130500
Specificatie mutatie
(x € 1 000)200720082009201020112012
Vitaliteit steden/Sleutelprojecten1 439     
BIRK&Saneringsregeling1 099     
BIRK/W4 Leiderdorp 24 158    
Totaal2 53824 158    

Toelichting op de mutatie:

De mutatie betreft de overboeking van middelen van artikel 15 Projecten in voorbereiding naar artikel 14 Ruimtelijke ordening (en naar de desbetreffende departementale begroting) in het kader van de Vitaliteit Steden/Sleutelprojecten en de BIRK&Saneringsregeling van het Ministerie van VROM en het BIRK-project W4 Leiderdorp van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Artikel 15 Projecten in voorbereiding

Opbouw uitgaven (in € 1 000)
 2006200720082009201020112012
Ontwerp-begr. 2007 200 904517 768458 163886 9302 132 552 
1e suppl. begr. 2007 93 852– 3 896– 240– 4 136  
Mutatie – 132 924– 48 463200 550– 165 282– 833 9851 496 721
Ontwerp-begr. 2008 161 832465 409658 473717 5121 298 5671 496 721

Op dit artikel worden alle middelen geraamd die binnen het Fes worden gereserveerd voor projecten die in voorbereiding zijn. Zodra de projecten voldoende zijn uitgewerkt, worden de middelen overgeheveld naar de desbetreffende artikelen van de Fes-begroting en de departementale begrotingen.

Onderdeel hiervan zijn de middelen (max. € 3,65 mln per voorstel) uit de Investeringsimpuls 2005, die oorspronkelijk beschikbaar waren gesteld voor het uitwerken van een kwalitatief goed voorstel voor de Fes-meevaller 2006 voor de volgende zes voorstellen : Digitaal klantendossier (SZW), ITER (OCW), NICIS (BZK), RSV-vaccin (VWS), Delta-instituut (V&W) en SENSATION, voorheen PASSIE (Defensie). Op verzoek van de voor deze voorstellen verantwoordelijke departementen en in lijn met het CEKI-advies d.d. 13 juni 2007, wordt deze bestemmingsmogelijkheid zodanig herzien dat ook de met deze voorstellen gemoeide initiële kosten (bijvoorbeeld pilot-activiteiten, investeringen in de research-infrastructuur) uit dit bedrag gefinancierd kunnen worden onder de voorwaarde dat de subsidiabele periode beperkt blijft tot de periode 2 december 2005 (het oorspronkelijke MR-besluit) tot en met 31 december 2007.

Specificatie artikel 15
(x € 1 000)200720082009201020112012
Verkeer en vervoer70 462172 066137 066119 066761 497592 000
Milieu en duurzaamheid17 456133 216195 023272 842263 484130 000
Kennis en innovatie33 80473 797141 054119 571120 096305 177
Ruimtelijke ordening40 11086 330185 330205 929153 490469 544
Divers   104  
Totaal161 832465 409658 473717 5121 298 5671 496 721

In Bijlage III bij deze begroting vindt u een uitgebreide specificatie van artikel 15 Projecten in voorbereiding.

Specificatie mutatie
(x € 1 000)200720082009201020112012
Technocentra   – 9 136  
BIRK projecten– 3 441 – 9 131– 12 685  
Vitaliteit steden/Sleutelprojecten  – 1 439   
Waddenfonds i.o. – 33 878– 33 878– 33 878– 542 052 
Transgene gewassen– 365     
Topinstituut Farma– 34 296– 32 198– 32 198– 16 000  
Luchtkwaliteit– 18 397– 24 886– 7 541190  
Bodemsanering– 66– 99– 99– 66  
Duurzaamheid– 59 901221221221  
Maatschappelijke sectoren en ICT– 2 006– 2 207    
MEP   – 410 000  
PMR    – 389 000 
Infrastructuur Noordvleugel     319 000
Enveloppe NoMo    497113 000
Enveloppe NoRu  75 00075 000– 149 010225 000
Westerschelde    – 4 648 
Vrije ruimte kennis, innovatie en onderwijs  56 00056 000– 140 000196 000
TTI watertechnologie  153131 
Centre for Translational Molecular Medicine  33132165 
Beroepsonderwijs in bedrijf 219285   
Reservering kennis/innovatie/onderwijs va. 2011     65 177
Groninger pijpleiding – 9 000    
Integrale gebiedsopgaven110330330330 – 50 000
Enveloppe luchtkwaliteit – 39 824– 39 824– 39 824– 29 868 
Reservering ruimtelijk economische invest. va. 2011     212 544
NICIS2 6002 7002 7003 6003 400 
Env Innovatie, kennis en onderzoek: Nader te verdelen  2 00021 00044 00044 000
Env Infra en (vaar)wegen: investeren in wegen (incl. veiligh) 14 00024 00024 00038 00050 000
Env Infra en (vaar)wegen: investeren in vaarwegen 5 00020 00045 00055 00050 000
Env Infra en (vaar)wegen: Luchtkwaliteit 6 0006 0006 0007 000 
Env Reg. ec. beleid: Luchtkwaliteit 6 0006 0006 0007 000 
Env Reg. ec. beleid: herstructurering bedr ter/verrommeling 1 0005 0008 00010 000 
Env Reg. ec. beleid: sterke regio’s 10 00025 00035 00055 00055 000
Env Reg. ec. beleid: nader te verdelen  5 00012 50012 50027 000
Env Openbaar vervoer: Impuls spoorambitie10 00030 00040 00060 00060 000 
Env Energie: Pakket project Schoner en Zuiniger/innovatie 19 00050 00081 000112 000112 000
Env Water en kust: Waterbeheer/KRW/WB21, nutriëntenpilots 43 00058 00068 00053 00018 000
Env Natuur, EHS en vitaal platteland: Luchtkwaliteit 3 0004 0004 0004 000 
Prijsbijstelling– 17 162– 26 841– 44 924– 129 697– 41 000 
Totaal– 132 924– 48 463200 550– 165 282– 833 9851 496 721

Toelichting op de mutaties:

• De mutatie betreft op de eerste plaats de overboeking van middelen van artikel 15 Projecten in voorbereiding naar de desbetreffende uitgaven artikelen (respectievelijk de desbetreffende departementale begroting) voor diverse projecten uit de enveloppen Luchtkwaliteit en Luchtkwaliteit lokale maatregelen (Ministerie van VROM) en Maatschappelijke sectoren en ICT (diverse departementen). Daarnaast betreft de mutatie de projecten in het kader van de BIRK&Saneringsregeling en de projecten Europese aanbestedingsregeling CO2 opslag en Groningen pijpleiding van het Ministerie van VROM, Technocentra van het Ministerie van OCW, het project Topinstituut Farma van het Ministerie van VWS, de MEP van het Ministerie van EZ en het BIRK-project W4 Leiderdorp en PMR van het Ministerie van VenW.

Waddenfonds – mede naar aanleiding van het advies van de Studiegroep Begrotingsruimte heeft het kabinet besloten de Fes-brug af te schaffen. Omdat de binnen het Fes gereserveerde middelen voor het Waddenfonds via de Fes-brug naar het Waddenfonds overgeboekt worden, wordt deze reservering ook afgeschaft. Deze middelen vloeien nu via de Aanvullende post van het Rijk naar het Waddenfonds. Het betreft een budgettair neutrale verschuiving.

MEP – De mutatie betreft het doorschuiven van middelen naar latere jaren en het overboeken van middelen van artikel 15 Projecten in voorbereiding naar artikel 12 Milieu en duurzaamheid (en naar de begroting van het ministerie van EZ).

• Voor de jaren 2012–2020 zijn binnen het Fes middelen gereserveerd die bestemd zijn voor de Noordvleugel, de Nota Mobiliteit en de Nota Ruimte. Daarnaast zijn middelen gereserveerd voor Kennis, innovatie en onderzoek en voor ruimtelijk economische investeringen. Deze projecten/enveloppes zullen nader uitgewerkt worden alvorens middelen aan de departementale begrotingen worden toegevoegd.

De mutatie betreft het verwerken van de reservering voor 2012.

• De reserveringen voor enveloppen, die nog niet verdeeld zijn en/of waarover nog geen besluitvorming heeft plaats gevonden en voor projecten die nog niet voldoende zijn uitgewerkt en nog niet overgeboekt kunnen worden naar de desbetreffende departementale begroting, worden geraamd op artikel 15 Projecten in voorbereiding en krijgen jaarlijks prijscompensatie binnen het Fes (voorzover hierover geen afwijkende afspraken gemaakt zijn).

De mutatie betreft het verdelen van de prijscompensatie tranche 2007 voor de bovengenoemde categorieën.

Daarnaast wordt de resterende reservering voor prijscompensatie t/m 2012, die gereserveerd was binnen het Fes, overgeboekt naar de aanvullende post. De prijscompensatie Fes wordt met ingang van het jaar 2008 geraamd op de aanvullende post en jaarlijks verdeeld over de desbetreffende projecten/enveloppen via het Fes. De vaste Fes-voeding wordt hier jaarlijks voor opgehoogd.

NICIS – De mutatie betreft het overboeken van de NICIS middelen (€ 15 mln) van artikel 13 Kennis en innovatie (en van de begroting van het Ministerie van BZK) naar artikel 15 Projecten in voorbereiding van het Fes. Deze middelen zijn binnen het Fes gereserveerd voor het project NICIS van de Minister voor WWI (zie ook toelichting artikel 13).

• De overige mutaties betreffen de bijdragen geraamd voor de hieronder genoemde enveloppen/projecten uit het Coalitieakkoord:

Enveloppe Innovatie, kennis en onderzoek

Nader te verdelen via Fes-procedure

Departementen kunnen projectvoorstellen indienen, waarbij voorrang wordt gegeven aan projecten voor duurzame energie (VROM). Na toetsing door het CPB en de CvW worden de beste projecten geselecteerd.

Enveloppe Infra en (vaar)wegen

Investeren in wegen

Er worden middelen gereserveerd voor kleinschalige maatregelen (quick wins), aanpak van knooppunten, een pilot Dynamisch Verkeersmanagement rond Amsterdam en vergroting van de verkeersveiligheid.

Investeren in vaarwegen

Er komen maatregelen om de infrastructuur van vaarwegen op korte termijn beter te benutten en het bedieningsniveau voor sluizen/bruggen te verbeteren. Verder wordt ingezet op het verbeteren van de bereikbaarheid van binnenhavens.

Luchtkwaliteit (ook in enveloppe Regionaal Economisch Beleid)

Er worden middelen aangewend voor verbetering van de luchtkwaliteit om infra en wegen aan te kunnen leggen. Verder maken lokale maatregelen het mogelijk om grote lokale projecten doorgang te laten vinden, wat bijdraagt aan de regionale economie.

Enveloppe Regionaal Economisch Beleid

Herstructurering bedrijventerreinen

Voor de herstructurering van bedrijventerreinen en het tegengaan van verrommeling van het landschap worden middelen beschikbaar gesteld.

Sterke regio’s

Regionale knelpunten van nationaal belang zullen door het rijk financieel worden ondersteund. De toegang van grootstedelijke regio’s wordt verbeterd door effectieve en kleinschalige maatregelen te nemen (o.a. afstemming reisinformatie en verbetering aansluitingen hoofdwegennet en onderliggend wegennet).

Enveloppe Openbaar Vervoer

Impuls spoorambitie

Voor het realiseren van de ambitie van 5% groei per jaar van het openbaar vervoer worden direct uitvoerbare maatregelen genomen als perronverlenging en seinverdichting op drukke routes.

Enveloppe Energie

Pakket project Schoner en Zuiniger: innovatie

Een deel van de middelen voor het project Schoner en zuiniger zal via het Fes aangewend worden voor innovatie. Voor de honorering van projectvoorstellen wordt een aparte procedure vormgegeven.

Enveloppe Water en Kust

Waterbeheer: KRW/WB21, nutriëntenpilots

De middelen zullen ondermeer worden ingezet voor te ontwikkelen kosteneffectieve maatregelen voor waterkwaliteit en -kwantiteit in relatie tot de Kaderrichtlijn Water (KRW) en WB21. Hierbij zullen ook de door V&W, VROM en LNV genoemde nutriëntenpilots worden betrokken.

Enveloppe Natuur, EHS en vitaal platteland

Luchtkwaliteit

Investeringen in luchtwassers in stallen zullen via het Fes gestimuleerd worden: luchtwassers verminderen de uitstoot van zowel fijnstof als van ammoniak, wat de natuurcondities verbetert.

2. ONTVANGSTEN

Ontvangsten van het fonds

Artikel 21 Ontvangsten uit aardgasbaten

Opbouw ontvangsten (in € 1000)
 2006200720082009201020112012
Ontwerp-begr. 2007 3 131 0002 149 0001 779 0001 411 0001 391 000 
1e suppl. begr 2007 – 1 125 000     
Mutatie – 82 000– 28 755316 128613 616176 8421 716 139
Ontwerp-begr. 20083 379 9071 924 0002 120 2452 095 1282 024 6161 567 8421 716 139

Op dit artikel zijn de voor het fonds bestemde ontvangsten uit aardgas geraamd. De aardgasbaten raming in het jaar 2007 betreft 40,9% van de niet-belastingontvangsten uit aardgas, zoals geraamd op de begroting van Economische Zaken in het jaar 2007. Vanaf 2008 is conform de afspraken in het Coalitieakkoord sprake van een vaste Fes-voeding waarbij de voeding uit gasbaten bij begrotingswet wordt vastgesteld.

Toelichting op de mutatie

Aanpassing raming 2007 – de bepalende factoren voor de geraamde aardgasbaten zijn de aardgasprijs, die gerelateerd is aan de prijs van olie in dollars, de veranderde euro/dollar koers en het volume van de verkopen.

De raming voor 2007 is naar beneden bijgesteld vanwege de olieprijs die lager uitviel dan geraamd en vanwege de lagere productie als gevolg van de warme winter en het warme voorjaar.

Uitgegaan is van de volgende veronderstellingen:

Kengetallen aardgasbatenraming
 2007
Hoeveelheidgegevens: 
Productie (mrd m3)69
Prijsgegevens (bron:CPB): 
Euro/dollarkoers (€/$)1,34
Olieprijs ($/vat)69,3

• Voor het jaar 2008 en later is sprake van een vaste Fes-voeding uit gasbaten. De mutatie betreft de aanpassing van de raming die daaruit voortvloeit en die nodig is om de voorziene Fes-uitgaven te dekken.

Artikel 22 Voeding uit incidentele baten

Opbouw ontvangsten (in € 1000)
 2006200720082009201020112012
Ontwerp-begr. 2007 564 114614 968635 296664 145584 060 
1e suppl. begr 2007 8 244– 28 332– 32 298– 32 299– 33 220 
Mutatie 1 6223 0943 0943 094 550 840
Ontwerp-begr. 2008561 074573 980589 730606 092634 940550 840550 840

Met ingang van 1999 worden eenmalige opbrengsten in de vermogenssfeer ten gunste van de staatsschuld gebracht en komen de daardoor structureel bespaarde rentelasten (gecorrigeerd voor eventuele dividendderving) ten gunste van het Fes.

Voor zover de voeding betrekking heeft op opbrengsten van veilingen van rechten, wordt met ingang van 2002 op dit artikel de voeding van het Fes geraamd op basis van annuïteiten. Voor een nadere toelichting hierop wordt verwezen naar de algemene toelichting bij deze begroting.

Toelichting op de mutatie

De mutatie wordt veroorzaakt door twee factoren:

• Ten eerste heeft Het College van Beroep van het Bedrijfsleven geoordeeld dat radiostations het «éénmalige bedrag», dat naast het financiële instrument onderdeel was van de vergelijkende toets van 2003, definitief verschuldigd zijn aan de staat. Er is reeds voor € 21 mln terugbetaald. Nog enkele terugbetalingen zullen volgen. Het Fes wordt met een annuïteit over bovenstaand bedrag gevoed.

• Ten tweede is in 2003 ten onrechte een vergunning voor het gebruik van frequenties voor landelijke commerciële radio voor Nederlandstalige muziek (kavel A9) uitgegeven aan RTL FM. Als gevolg van deze onjuiste vergunningverlening heeft RTL FM schade geleden. Met RTL FM is overeenstemming bereikt over een minnelijke schikking ter vergoeding van de schade. Deze kosten worden in mindering gebracht op het Fes.

Per saldo leiden deze twee mutaties tot een extra voeding van het Fes van in totaal ca. € 11 mln.

Saldi

Artikel 31 Voordelig eindsaldo/beginsaldo

Voordelig eindsaldo

Opbouw standen (in € 1000)
 2006200720082009201020112012
Ontwerp-begr. 2007 3 786 4413 461 5392 944 7281 700 049554 512 
1e suppl. begr 2007 – 937 483– 1 052 251– 1 116 694– 1 153 290– 1 193 686 
Mutatie 733 9591 173 6291 754 8833 036 1584 222 091 
Ontwerp-begr. 20084 148 6533 582 9173 582 9173 582 9173 582 9173 582 9173 582 917

Op dit artikel wordt het voordelig eindsaldo geraamd. Het voordelig eindsaldo is gelijk aan het positieve verschil in enig jaar tussen de ontvangsten inclusief batig beginsaldo en de uitgaven inclusief nadelig beginsaldo.

Vanwege de vaste voeding die aansluit bij de uitgaven zoals opgenomen in deze begroting voor 2008 en latere jaren, is het voordelig eindsaldo constant in deze jaren. Omdat dit boekhoudkundige saldo in beginsel is belegd met uitgaven in de jaren na deze kabinetsperiode, is het niet beschikbaar om extra uitgaven uit te financieren. Bij de wijziging van de Fes-wet die door het kabinet wordt voorbereid, zal ook worden bezien of en zo ja, hoe daarin een nieuwe toekomstbestendige voedingssystematiek wordt meegenomen. In het kader van zo’n toekomstbestendige voedingssystematiek zal ook de functie van het voordeling saldo worden bezien.

Toelichting op de mutatie

De nieuwe mutatie is per saldo het gevolg van de mutaties in de bijdragen aan de begrotingshoofdstukken en bij de ontvangsten. Een neerwaartse mutatie in de bijdragen leidt tot een opwaartse mutatie bij het voordelig eindsaldo. Een opwaartse mutatie bij de ontvangsten (inclusief het voordelig beginsaldo) heeft hetzelfde effect. De nieuwe mutatie is als volgt opgebouwd (de raming in 2012 vloeit voort uit de extrapolatie van de uitgaven en ontvangsten):

(x € 1 000)20072008200920102011
Uitgavenmutatie 11681 723624 126589 233616 452301 429
Uitgavenmutatie 12– 1 580– 104 150– 58 500– 25 100– 36 000
Uitgavenmutatie 133 811– 78 950– 68 151– 92 069– 90 323
Uitgavenmutatie 14– 2 538– 24 158   
Uitgavenmutatie 15132 92448 463– 200 550165 282833 985
Ontvangstenmutatie 21– 82 000– 28 755316 128613 616176 842
Ontvangstenmutatie 221 6223 0943 0943 094 
Mutatie voordelig beginsaldo 733 9591 173 6291 754 8833 036 158
Correctie voordelig eindsaldo– 3    
Totaal mutatie733 9591 173 6291 754 8833 036 1584 222 091

De technische correctie van het voordelig eindsaldo is nodig vanwege cumulatie van afrondingsverschillen.

Voordelig beginsaldo

Opbouw standen (in € 1000)
 2006200720082009201020112012
Ontwerp-begr. 2007 3 613 4203 786 4413 461 5392 944 7281 700 049 
1e suppl. begr 2007 535 233– 937 483– 1 052 251– 1 116 694– 1 153 290 
Mutatie  733 9591 173 6291 754 8833 036 158 
Ontwerp-begr. 20082 516 7024 148 6533 582 9173 582 9173 582 9173 582 9173 582 917

Op dit artikel wordt het voordelig eindsaldo van het voorafgaande jaar geraamd, welk saldo op grond van het eerste lid van artikel 4 van de Wet Fes ten gunste van de begroting van het fonds in enig jaar komt (zie ook de toelichting bij uitgavenartikel 31 Voordelig eindsaldo). Het voordelig eindsaldo van jaar t is het voordelig beginsaldo van jaar t+1.

Toelichting op de mutatie

De nieuwe mutatie sluit aan op de mutatie in het voordelig eindsaldo van het voorafgaande jaar en is bij dat artikelonderdeel nader toegelicht.

BIJLAGE I

Specificatie van toezeggingsbrieven
Aand.d.Voor project(en)(in € mln)
EZ16.08.94HPCN en NOBIS27,2
VenW16.08.94Verkeer en vervoer, Bodemsanering, LWI, Transportechnologie en Ondergronds bouwen2 071,50
VROM16.08.94Bodemsanering136,1
OCW16.08.94Mainport Rotterdam en MIBITON20,4
LNV16.08.94Agro ketenmanagement13,6
VenW16.02.96Betuweroute (BR)43,6
EZ15.08.96MARIN45,4
VenW20.12.96Betuweroute en Hogesnelheidslijn1 832,80
VenW22.01.98Hogesnelheidslijn (HSL)7,7
VenW12.01.99Samen Werken Aan Bereikbaarheid (SWAB)592,2
VenW12.01.99Betuweroute (BR)315,4
VenW12.01.99Impuls ruimtelijk economische structuur846,8
VenW12.01.99Doorloop na 1998 van verkeer en vervoer projecten uit Investeringsimpuls 1994830,4
VenW12.01.99Hogesnelheidslijn (HSL)23,6
VROM12.01.99Impuls ruimtelijk economische structuur, ontsluiting vinex-locatie Deventer – Colmschate Noord.11,3
VROM15.10.99Stichting kennisontwikkeling en kennistransfer Bodem (SKB)15,9
VenW15.10.99Ondergronds Logistiek Systeem (OLS)4,1
EZ15.10.99Gigaport64,4
VenW15.10.99Connekt, Kenniscentrum Verkeer en Vervoer15,9
VenW15.10.99Expertisenetwerk Meervoudig Ruimtegebruik (EMR)15,9
OCW15.10.99Wetenschap en Technologie Centrum Watergraafsmeer13,6
OCW15.10.99Biomade6,8
OCW15.10.99Kaderregeling Technocentra18,2
LNV15.10.99Ketennetwerken, Clusters en ICT (KLICT)13,2
OCW15.10.99Delfts Cluster19,1
VenW21.12.99Samen Werken Aan Bereikbaarheid (SWAB)– 45,4
VenW21.12.99Bereikbaarheidsimpuls 1998148,8
EZ21.12.99Economie Ecologie en Technologie (EET)18,2
EZ21.12.99Regeling Kennis Experimentele Faciliteiten11,3
VROM21.12.99Programma Milieutechnologie (ProMT)9,1
VROM21.12.99Nationaal Initiatief voor Duurzame Ontwikkeling (NIDO)12,7
VenW18.12.00Bereikbaarheid voorfinanciering505,6
OCW18.12.00ICT en Onderwijs467,4
OCW18.12.00Kennis, onderzoek en innovatie113,4
VenW19.12.00Hogesnelheidslijn (HSL)172,4
VenW19.12.00Fes-brug158,8
VenW21.02.01Prijscompensatie Samen Werken Aan Bereikbaarheid (SWAB)2,5
VenW21.02.01Hubertustunnel (inclusief prijscompensatie)27,4
VenW20.12.01Prijscompensatie Investeringsimpuls 19948,1
VenW20.12.01Prijscompensatie Impuls ruimtelijk economische structuur26,5
VenW20.12.01Prijscompensatie Hubertustunnel1
VenW20.12.01Prijscompensatie Bodemsanering1,2
VenW2.11.01Kenniswijk Eindhoven45,4
VenW2.11.01Hogesnelheidslijn (HSL)375,7
VenW2.11.01Voorfinanciering Samen Werken Aan Bereikbaarheid (SWAB)506,9
VenW2.11.01Bereikbaarheidsoffensief Randstad (BOR)259,3
VenW2.11.01Fes-brug237
OCW2.11.01Prijscompensatie ICT en Onderwijs (impuls 2001)21
OCW2.11.01Prijscompensatie kennis, onderzoek en innovatie5,1
EZ2.11.01Herstructurering bedrijventerreinen47,4
EZ2.11.01Kennis, onderzoek en innovatie237,1
VenW20.12.01Ven W impuls 19949,1
VenW2.05.02Voorfinanciering Geografische Informatie Systemen (GIS)169
EZ30.01.03Prijscompensatie tranche 2002 Kenniswijk0,3
EZ30.01.03Prijscompensatie tranche 2002 Milieu en stedelijke ontwikkeling (Bedrijventerreinen)0,3
EZ30.01.03Prijscompensatie tranche 2002 Kennis, onderzoek en innovatie1,6
OCW30.01.03Prijscompensatie tranche 2002 Kennis (ICT en Onderwijs)3,2
OCW30.01.03Prijscompensatie tranche 2002 Kennis, onderzoek en innovatie0,8
VenW30.01.03Prijscompensatie tranche 2002 voor verschillende projecten76,2
VenW30.01.03Infrastructuurfonds2 133,0
EZ19.02.03Milieutechnologie EET9,1
VROM3.03.03Programma Milieutechnologie (ProMT) 20033,7
OCW14.07.03Technocentra27,2
EZ11.12.03ICES/KIS-3-projecten308,9
OCW11.12.03ICES/KIS-3-projecten248,9
VWS11.12.03ICES/KIS-3-projecten44,8
VROM11.12.03ICES/KIS-3-projecten90
VenW11.12.03ICES/KIS-3-projecten37,4
VROM16.12.03Programma Milieutechnologie (ProMT)13,6
VROM16.12.03Nieuwe Sleutelprojecten (NSP)339,9
VenW16.12.03Enveloppe Mobiliteit (Strategisch Akkoord 2002)1 476,0
VenW16.12.03HSL-zuid bevestiging 2003430,9
VenW16.12.03Verkeer&Vervoer, Impuls 1998 bevestiging 2003604,5
VenW16.12.03Bereikbaarheidsoffensief Randstad (BOR) bevestiging 2003753
VenW16.12.03Fes-bruggetje bevestiging 2003283,3
VenW16.12.03Betuweroute bevestiging 2003286,9
VenW9.1.04Hubertustunnel– 17,1
EZ21.02.03ICES/KIS-3-projecten0,5
LNV18.3.04ICES/KIS-3-projecten Transitie duurzame landbouw30
VenW18.3.04ICES/KIS3-projecten Transitie duurzame mobiliteit30
VROM18.3.04ICES/KIS3-projecten Systeeminnovaties10
EZ3.6.04SOS-Regeling45,4
VenW18.11.04Betuweroute (BR) bevestiging 2004112,8
VenW18.11.04Hogesnelheidslijn HSL bevestiging 20049,4
VenW18.11.04Bereikbaarheidsoffensief Randstad (BOR) bevestiging 2004735,4
VenW18.11.04Fes Brug bevestiging 2004187,7
VenW18.11.04Verkeer en vervoer, impuls 1998 bevestiging 200488,1
VenW17.12.04BIRK-projecten (Hoogmade, A2 Maastricht, W4 Leiderdorp)69,9
OCW7.12.05Kennis Technocentra45,4
OCW7.12.05VVE19,0
EZ7.12.05Innovatievouchers60,0
OCW7.12.05Faciliteiten nanotechnologie (cleanrooms)17,0
EZ7.12.05Holst Center40,0
EZ7.12.05Technostarters12,0
LNV7.12.05Plantkundog onderzoek9,0
OCW7.12.05TNO Automotive10,7
EZ7.12.05Sleutelgebieden40,0
LNV7.12.05Westerschelde (inrichten EHS)30,0
VenW7.12.05Zuidas100,0
OCW7.12.05Monumenten (restauratie rijksmonumenten)100,0
OCW7.12.05Malta (archeologisch bodemonderzoek)10,0
VWS7.12.05Topinstituut Farma130,0
VROM10.01.06Transgene gewassen10,0
VROM10.01.06Budget Investeringen Ruimtelijke kwaliteit (BIRK)357,5
VenW18.01.06Betuweroute (BR) bevestiging 2005– 4,8
VenW18.01.06Hogesnelheidslijn HSL bevestiging 2005294,4
VenW18.01.06Bereikbaarheidsoffensief Randstad (BOR) bevestiging 2005640,0
VenW18.01.06Fes Brug bevestiging 2005150,7
VenW18.01.06Verkeer en vervoer, impuls 1998 bevestiging 2005120,6
OCW16.08.06MS&ICT Contentstimuleringsregeling1,2
VWS16.08.06MS&ICT KOALA1,2
VWS16.08.06MS&ICT Madonna1,2
VenW16.08.06MS&ICT MultiModaal Mobiliteitsplatform1,2
BZK16.08.06MS&ICT Opschaling beveiligingsketens1,2
VenW23.08.06Vit. Infra-compartimentering dijken2
EZ23.08.06Vit. infra-cybercrime4
BZK23.08.06Vit. infra-centrale technische fall back voorziening5
BZK23.08.06Vit. infra-bescherming tegen elektronische aanvallen1,5
BZK23.08.06Vit. infra-nationaal adviescentrum vitale infrastructuren (NAVI)5
Just23.08.06Vit. infra-XIRAF2,3
Just23.08.06Vit. infra-reconstructie dmv 3D camerabeelden2,9
Just23.08.06Vit. infra-CBRN-security1,4
Just23.08.06Vit. infra-cameratoezicht sensoring en triggering1
VenW23.08.06Vit.infra-bescherming OV tegen terroristische aanslagen5
OCW23.08.06Inn.progr. en toponderzoek-GATE10,1
VenW23.08.06Inn.progr. en toponderzoek-Haaglanden3
LNV23.08.06Inn.progr. en toponderzoek-Phytophthora10
EZ23.08.06Inn.progr. en toponderzoek-WCFS+33,2
EZ23.08.06Inn.progr. en toponderzoek-scheidingstechnologie PPS15,1
EZ23.08.06Inn.progr. en toponderzoek-technostarters in de creatieve industrie5
LNV23.08.06Inn.progr. en toponderzoek-potato genoom sequencing3
LNV23.08.06Inn.progr. en toponderzoek-TTI Groene Genetica20,1
Just23.08.06Inn.progr. en toponderzoek-VIA(ICT schil CT infobox), Just3,1
BZK23.08.06Inn.progr. en toponderzoek-VIA, BZK1,9
VROM23.08.06Luchtkwaliteit VROM388,6
VenW23.08.06Luchtkwaliteit V&W (roetfilters)12,1
LNV23.08.06Luchtkwaliteit LNV1,9
VenW23.08.06Amendement Snijder-Hazelhoff50
EZ23.08.06MEP993,6
OCW23.08.06TNO Automotive0,1
OCW23.08.06Modernisering VMBO scholen (OCW)283,7
LNV23.08.06Modernisering VMBO scholen (LNV)16,3
OCW23.08.06Beroepskolom MBO (OCW)76,7
LNV23.08.06Beroepskolom MBO (LNV)4,3
OCW23.08.06Transitie samenwerking TU’s50,3
VROM23.08.06Bodemsanering, VROM50,3
OCW23.08.06Grootschalige researchfaciliteiten100,7
VenW23.08.06Bijdrage systeemkosten tolheffing100,7
OCW7.12.06MS&ICT-Frequentie Nu: Games Atelier0,5
OCW7.12.06MS&ICT-Groeien door Games1,2
OCW7.12.06MS&ICT-Leren in een virtuele wereld1,2
OCW7.12.06MS&ICT-Games to learn1,1
OCW7.12.06MS&ICT-LOGO0,6
OCW7.12.06MS&ICT-Virtuele games als uitdagend Leermiddel1,1
EZ9.10.06Duurzaamheid-UKR15,4
VenW9.10.06Duurzaamheid-Biobrandstoffen12,5
OCW23.11.06Parelsnoer35
LNV23.11.06Impuls veterinaire aviaire influenza, 5 mln voorfinanciering15
EZ23.11.06TTI watertechnologie17,5
BZK23.11.06NICIS15
EZ23.11.06Centre for Translational Molecular Medicine75
OCW23.11.06ITER15
VWS23.11.06RSV, voorfinanciering27,9
OCW23.11.06Rendement&excellentie50
OCW23.11.06Investeringsagenda beta&techniek60
OCW23.11.06Leren door te experimenteren25
OCW23.11.06Leerwerktrajecten voor jongeren op maat26,3
EZ23.11.06Fonds «versterking beroepsonderwijs-bedrijfsleven» (incl. Regie regionale keten)32,5
OCW23.11.06EVC trajecten en procedures10,5
OCW23.11.06Docentstages in het bedrijfsleven16
OCW23.11.06Leermateriaal en examenmateriaal29,5
OCW23.11.06Beelden voor de toekomst, 64 mln voorfinanciering154
EZ23.11.06Onderwijs&ondernemerschap20
OCW23.11.06VVE (versnelling)45
VenW23.11.06Programma filevermindering (betere benutting hoofdwegen)65
VenW23.11.06Dynamisch verkeersmanagement (betere benutting hoofdwegen)50
VenW23.11.06Slimme benuttingsmaatregelen spoor20
VROM23.11.06Groninger pijpleiding9
VenW16.01.07Versnelling hoofdwegen, voorfinanciering362
VenW16.01.07Beheer en onderhoud, vorrfinanciering107
VenW16.01.07Waterveiligheid, voorfinanciering109,2
VenW16.01.07Zwakke schakels, voorfinanciering177
VenW16.01.07Hogesnelheidslijn HSL bevestiging 200598,9
VenW16.01.07Bereikbaarheidsoffensief Randstad (BOR) bevestiging 2005444,8
VenW16.01.07Fes Brug bevestiging 2005275,0
VenW16.01.07Verkeer en vervoer, impuls 1998 bevestiging 2005496,7
EZ16.01.07Kenniswijk– 12
VROM16.01.07Transgene gewassen, prijscompensatie tranche 20060,07
OCW16.01.07Technocentra, prijscompensatie tranche 20060,3
VWS16.01.07Topinstituut Farma, prijscompensatie tranche 20060,8
VROM16.01.07Nieuwe Sleutelprojecten (NSP), prijscompensatie tranche 20061,4
VROM16.01.07Budget Investeringen Ruimtelijke kwaliteit (BIRK), prijscompensatie tranche 20061,2
VenW16.01.07W4 Leiderdorp, prijscompensatie tranche 20060,2
VWS16.01.07BSIK VWS, prijscompensatie tranche 20060,2
VROM16.01.07BSIK VROM, prijscompensatie tranche 20060.5
VenW16.01.07Verkeer en vervoer, prijscompensatie tranche 200110,5
VWS9.02.07Inn.progr. en toponderzoek-uitwerking voorstel RSV3,7
Def9.02.07Inn.progr. en toponderzoek-uitwerking voorstel Passie2,9
BZK9.02.07Inn.progr. en toponderzoek-uitwerking voorstel NICIS0,8
VenW13.06.07Betuweroute (BR)– 175,9
VenW13.06 07Hogesnelheidslijn HSL– 118,9
VenW13.06.07Fes Brug– 6,7
VenW13.06.07Bereikbaarheid (12 mld pakket)– 44
VenW13.06.07Bereikbaarheid en stedelijke ontwikkeling– 30,1
VWS13.06.07MS&ICT-Opschaling VideoTeleconsult in de revalidatiezorg1
VWS13.06.07MS&ICT-TeleMedisch Centrum Nederland1,2
VWS13.06.07MS&ICT-Landelijke uitrol sectorspecifiek EPD1
OCW13.06.07MS&ICT-Business games à la carte1,2
EZ22.06.07Duurzaamheid-UKR CO2 afvangtechnologie20
VROM22.06.07Duurzaamheid-Europese aanbestedingsregeling CO2 opslag60
VenW22.06.07Duurzaamheid-Innovatieprogramma duurzaam openbaar busvervoer10
EZ22.06.07Duurzaamheid-Verhoging budget vierde tender UKR25
EZ22.06.07Duurzaamheid-Energietender in Technopartner Seed Faciliteit8
VROM12.07.07Budget Investeringen Ruimtelijke kwaliteit (BIRK), VROM– 15,1
LNV12.07.07Budget Investeringen Ruimtelijke kwaliteit (BIRK), LNV15,1
EZ12.07.07Energiebesparingstender van de UKR10
EZ12.07.07Ophogen budget voor de huidige Energie Onderzoek Subsidie Demo-tender2,6
VROM12.07.07ProMT 2007–201019
VROM12.07.07Luchtkwaliteit (lokale maatregelen)150
WWI12.07.07NICIS15
BZK12.07.07NICIS– 15
Totaal  26 354,98

BIJLAGE II

Specificatie artikel 13
(x € 1 000)Departement200720082009201020112012
KenniswijkEZ3 8033 000    
Kennis Bsik (leven met water en processysteeminnovatie)V&W/IF8 0306 3105 679   
Kennis Bsik (Transumo)V&W6 0008 1007 700   
Kennis BsikVWS8 9607 920 4 860 2 340
Kennis BsikEZ72 17455 56483 0314 331  
Kennis BsikOCW52 38632 79452 6475 071  
Kennis BsikVROM20 65019 56616 033   
Kennis BsikLNV9 4686 0004 8573 698250 
Kennis TechnocentraOCW9 2369 1369 1369 136  
Kennis (ICT en onderw)OCW47 77647 77647 77647 776  
Kennis onderzoek en innovatieEZ11 10018 88818 88818 888  
Kennis, onderz. en inn. (vernieuwingsimpuls)OCW11 94111 94411 94411 871  
VMBO/funderend onderwijs OCWOCW146 885     
VMBO/funderend onderwijs LNVLNV8 172     
VVEOCW9 9378 100    
InnovatievouchersEZ28 25724 0005 400   
Holst CenterEZ12 00018 300    
TechnostartersEZ8 5003 000    
Plantkundig onderzoekLNV2 5042 3952 0351 600  
SleutelgebiedenEZ13 38910 22210 2225 667  
Topinstituut FarmaVWS10 23534 43330 38830 13519 501 
Transgene gewassenVROM1 6152 4002 8002 100950 
Grootschalige researchfaciliteitenOCW30 64222 82210 1623 9021 8301 830
Transitie samenwerking TU’sOCW10 06610 06610 06610 06610 066 
Inn.progr. en toponderzoek-GATEOCW2 0002 0002 0002 0001 000 
Inn.progr. en toponderzoek-HaaglandenIF1 5201 000500   
Inn.progr. en toponderzoek-PhytophthoraLNV1 1921 2741 2901 2044 445 
Inn.progr. en toponderzoek-WCFS+EZ5 4688 2508 2508 2503 000 
Inn.progr. en toponderzoek-scheidingstechnologie PPSEZ7 2323 7503 750   
Inn.progr. en toponderzoek-technostarters in de creatieve industrieEZ1 2831 2501 2501 250  
Inn.progr. en toponderzoek-potato genoom sequencingLNV1 520750750   
Inn.progr. en toponderzoek-TTI Groene GeneticaLNV4 9324 0005 6005 600  
Inn.progr. en toponderzoek-VIA(ICT schil CT infobox)BZK1 900     
Inn.progr. en toponderzoek-VIAJUS4001 0005001 200  
Vit. Infra-compartimentering dijkenIF1 513500    
Vit. infra-cybercrimeEZ2 1001 000    
Vit. infra-centrale technische fall back voorzieningBZK4 400     
Vit. infra-bescherming tegen elektronische aanvallenBZK1 200300    
Vit. infra-nationaal adviescentrum vitale infrastructuren (NAVI)BZK2 2322 000700   
Vit. infra-XIRAFJUS688750800   
Vit. infra-reconstructie dmv 3D camerabeeldenJUS8359001 000   
Vit. infra-CBRN-securityJUS1 164     
Vit. infra-cameratoezicht sensoring en triggeringJUS1 000     
MS&ICT-MadonnaVWS400400200   
MS&ICT-KoalaVWS480120    
MS&ICT-Opschaling beveiligingsketensBZK240     
MS&ICT-ContentstimuleringsregelingOCW1 200     
MS&ICT-Frequentie Nu: Games AtelierOCW325208    
MS&ICT-Groeien door GamesOCW600360240   
MS&ICT-Leren in een virtuele wereldOCW480480240   
MS&ICT-Games to learnOCW372428293   
MS&ICT-LOGOOCW351297    
MS&ICT-Virtuele games als uitdagend LeermiddelOCW480330280   
MS&ICT-Telemedisch Centrum NederlandVWS626448126   
MS&ICT-Landelijke uitrol sectorspecifiek EPDVWS247493247   
MS&ICT-Opschaling VideoTeleconsult in de revalidatiezorgVWS244363379   
MS&ICT-MultiModaal MobiliteitsplatformVenW960240    
ParelsnoerOCW11 7507 7507 7507 750  
Impuls veterinaire aviaire influenzaLNV4 3003 5002 200   
TTI watertechnologieEZ7 0007 0003 500   
Centre for Translational Molecular MedicineEZ18 75033 75018 7503 750  
ITEROCW15 000     
RSVVWS4 5003 7008 10011 600– 7 000– 7 000
Rendement&excellentieOCW 10 00010 00015 00015 000 
Investeringsagenda beta&techniekOCW23 00024 50012 500   
Leren door te experimenterenOCW7 50012 5005 000   
Beroepsonderwijs in bedrijf-Leerwerktrajecten voor jongeren op maatOCW26 250     
Beroepsonderwijs in bedrijf-Fonds «versterking beroepsonderwijs-bedrijfsleven» (incl. Regie regionale keten)EZ8 2508 2505 5005 500  
Beroepsonderwijs in bedrijf-Leren en werkenOCW2 0003 000    
Beroepsonderwijs in bedrijf-EVC trajecten en proceduresOCW10 500     
Beroepsonderwijs in bedrijf-Docentstages in het bedrijfslevenOCW16 000     
Beroepsonderwijs in bedrijf-Leermateriaal en examenmateriaalOCW29 500     
Beelden voor de toekomstOCW24 54023 81022 92222 03221 14420 254
Onderwijs&ondernemerschapEZ5 0008 0005 0002 000  
VVE (versnelling)OCW9 40022 50013 100   
Kennis voor klimaatVROM 10 00010 00010 00010 00010 000
Biomedical materialsEZ 5 00010 00010 00010 00010 000
GenomicsOCW 12 00033 00037 00041 00041 000
Totaal 816 550590 887524 481303 237131 18678 424

BIJLAGE III

Specificatie artikel 15
(x € 1 000)Departement200720082009201020112012
Verkeer en vervoer       
Bijdrage systeemkosten tolheffingIF70 46210 06610 06610 066  
Infrastructuur NoordvleugelIF 133 00053 000 495 000319 000
Enveloppe NoMoIF    113 497113 000
Env Infra en (vaar)wegen: investeren in wegen (incl veiligh)VenW/IF 14 00024 00024 00038 00050 000
Env Infra en (vaar)wegen: investeren in vaarwegenVenW/IF 5 00020 00045 00055 00050 000
Env Openbaar vervoer: Impuls spoorambitieVenW/IF 10 00030 00040 00060 00060 000
Milieu en duurzaamheid       
Milieutechnologiedivers4 5974 56713 70313 703  
LuchtkwaliteitVROM 9226 59343 412  
Duurzaamheiddivers12 85950 55150 55150 551  
WesterscheldeLNV    80 352 
Enveloppe luchtkwaliteitVROM 176176176132 
Env Infra en (vaar)wegen: LuchtkwaliteitVROM 6 0006 0006 0007 000 
Env Reg. ec. beleid: LuchtkwaliteitVROM 6 0006 0006 0007 000 
Env Energie: Pakket project Schoner en Zuiniger/innovatiedivers 19 00050 00081 000112 000112 000
Env Water en kust: Waterbeheer/KRW/WB21, nutriëntenpilotsdivers 43 00058 00068 00053 00018 000
Env Natuur, EHS en vitaal platteland: LuchtkwaliteitVROM 3 0004 0004 0004 000 
Kennis en innovatie       
Kennis BSIKWVS30  1 517  
Kennis onderzoek en innovatieOCW– 6     
Kennisdivers2 3841 349489   
Innovatieprogramma’s en toponderzoekdivers5 4785 4853 657291  
Maatschappelijke sectoren en ICTdivers23 31814 169    
Vrije ruimte kennis, innovatie en onderwijsdivers  56 00056 00028 000196 000
TTI watertechnologieEZ  3 5157 0317 031 
Centre for Translational Molecular MedicineEZ  7 53330 13237 665 
Beroepsonderwijs in bedrijfdivers 50 09465 160   
Reservering kennis/innovatie/onderwijs va. 2011divers     65 177
NICISWWI2 6002 7002 7003 6003 400 
Env Innovatie, kennis en onderzoek: Nader te verdelendivers  2 00021 00044 00044 000
Ruimtelijke ordening       
BIRK projectenLNV15 000  99  
Enveloppe NoRuVROM  75 00075 00075 990225 000
Integrale gebiedsopgavendivers25 11075 33075 33075 330 – 50 000
Reservering ruimtelijk economische invest. va. 2011divers     212 544
Env Reg. ec. beleid: herstructurering bedr ter/verrommelingdivers 1 0005 0008 00010 000 
Env Reg. ec. beleid: sterke regio’sdivers 10 00025 00035 00055 00055 000
Env Reg. ec. beleid: nader te verdelendivers  5 00012 50012 50027 000
Divers       
Enveloppe Bescherming vitale infrastructuurdivers   104  
Totaal 161 832465 409658 473717 5121 298 5671 496 721

BIJLAGE IV

Overzicht Moties en toezeggingen Fes-begroting

1. Moties

IndienerOmschrijvingVindplaatsStand van zaken
De Nerée tot BabberichVerzoekt te komen met concrete voorstellen tot terugdringing van het gebruik van fossiele brandstoffen in de glastuinbouw. Kamerstukken II, 2005/06, 30 560, nr. 9 (Voorjaarsnota 2006)Is integraal onderdeel van het besparingsbeleid van het kabinet.
BlokVerzoekt de aanbeveling uit het 12e rapport van de Studiegroep Begrotingsruimte inzake de aanscherping van de Fes-criteria uit te voeren. Kamerstukken II, 2005/06, 30 560, nr. 10 (Voorjaarsnota 2006)Onderhanden

2. Toezeggingen

OverlegDatumOmschrijvingStand van zaken
AO VTE-Raad09-03-06Voor de zomer een brief aan de Kamer over de besteding van de Fes-gelden voor duurzame energieBrief is 10 juli aan kamer gezonden. (Kamerstuk 29 023, nr. 28)
Spoeddebat NedCar27-04-06Naar aanleiding van vraag V.d. Laan over brief aan Kamer inzake keuzes Fes en projecten voor Limburg heeft Staatssecretaris EZ toegezegd Kamer te zullen informeren op moment dat keuzes worden gemaaktIn het kader van de Miljoenennota 2008 zal worden gecommuniceerd aan welke projecten financiering uit de Fes-meevaller zal worden toegekend.
  Naar aanleiding van een vraag van Kamerlid Smeets over extra inspanning Fes procedure heeft de Staatssecretaris van EZ toegezegd dat zij zal zorgen voor een zo goed mogelijke voorbereiding van Limburgse Fes projecten en zal trachten een versnelling in de tijd te bewerkstelligenMet Prinsjesdag wordt gecommuniceerd welke Fes-projecten zullen worden gehonoreerd.
Debat voorjaarsnota 2006TK II, 2005/06, 30 560Toezegging dat een wijziging van de wet wordt voorbereid inzake het lenen van geld uit het Fes voor andere doelen dan structuurversterkende doelen. Zie de handelingen voor nadere informatie. Wordt betrokken bij de in voorbereiding zijnde wetswijziging
Plenaire verantwoordingsdebat22-06-06Deze kabinetsperiode een brief naar de Kamer over de toekomst van het FesIngevolge de afspraken in het Coalitieakkoord wordt een wetswijziging van de Feswet voorbereid.
Licence