Base description which applies to whole site

1. Leeswijzer

Budgettair kader

Uit de hiervoor vermelde samenvattende begrotingsstaat blijkt dat ten opzichte van de eerste suppletoire begroting 2011 een bedrag van € 231,0 miljoen aan de begroting voor 2011 wordt onttrokken en dat het begrotingsbedrag voor de ontvangsten 2011 met € 49,4 miljoen wordt verlaagd. Dit leidt tot een uitgavenbudget van € 8 148,1 miljoen en een ontvangstenbudget van € 450,2 miljoen voor het ministerie van Defensie. Het bedrag voor de in 2011 aan te gane verplichtingen wordt verlaagdmet € 230,0 miljoen tot € 8 089,3 miljoen.

Samenvatting belangrijkste begrotingswijzigingen

Tot de belangrijkste begrotingswijzigingen kunnen worden gerekend de neerwaartse bijstelling van de uitgaven met € 80,0 miljoen, het herfaseren van de pensioenen met € 50,0 miljoen en de neerwaartse bijstelling van de ontvangsten uit verkopen van materieel en onroerende goederen van € 52,6 miljoen.

Uitvoeren crisisbeheersingsoperaties

De uitgaven crisisbeheersingsoperaties onder de HGIS begroting worden met € 137,2 miljoen neerwaarts bijgesteld.

Schadeloosstelling veteranen (€ 110 miljoen)

Ter compensatie van de veteranen die voor 1 juli 2007 gewond zijn geraakt tijdens daadwerkelijke uitzending in het kader van oorlogs- of crisisbeheersingsoperaties, wordt € 107,2 miljoen uit de onderuitputting van de HGIS-voorziening crisisbeheersingsoperaties overgemaakt naar de begroting van Defensie. Het restant, inclusief eventueel opwaarts risico, wordt gefinancierd uit de reguliere defensiebegroting (€ 2,8 miljoen).

Op de website van het ministerie van Defensie (www.defensie.nl/missies) is actuele informatie beschikbaar over de verschillende crisisbeheersingsoperaties.

Licence