Base description which applies to whole site

8.2 Lijst van (overige) subsidies die niet op grond van een AMvB of ministeriële regeling worden verstrekt

Ingevolge artikel 4 van de Kaderwet EZ-subsidies is het in bepaalde gevallen toegestaan om subsidies anders dan op grond van een algemene maatregel van bestuur of ministeriële regeling te verstrekken. Dat is onder meer het geval indien het gaat om subsidies als bedoeld in artikel 4:23, derde lid, van de Algemene wet bestuursrecht. Van de daarin genoemde gevallen is hier vooral het geval, genoemd onder c van belang: indien de begroting de subsidieontvanger en het bedrag waarop de subsidie ten hoogste kan worden vastgesteld vermeldt.

Artikel 1

Maximaal subsidiebedrag 2011 (in € 1 000)

Nederlands Normalisatie-instituut

 

Subsidie aan het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) voor het ontwikkelen van normen en waarden ten behoeve van door het Nederlandse bedrijfsleven geproduceerde goederen.

1 113

Artikel 2

Maximaal subsidiebedrag 2011 (in € 1 000)

Institutioneel onderzoek

 

Bijdrage aan het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) voor toegepast onderzoek op het gebied van ruimtevaart- en vliegtuigontwikkeling in brede zin. EZ levert een jaarlijkse vaste bijdrage.

2 224

  

Institutioneel onderzoek

 

Bijdrage aan MARIN voor maritiem onderzoek en het vervullen van een centrale rol in de maritieme kennisinfrastructuur.

2 419

  

Institutioneel onderzoek

 

Bijdrage aan Deltares voor onderzoek op het gebied van aan water gerelateerde vraagstukken.

2 021

  

Institutioneel onderzoek

 

Bijdrage aan TNO: bevorderen technologisch hoogwaardig onderzoek.

28 606

  

Innovatieprogramma’s

 

Bijdrage aan het Dutch Polymer Instituut (DPI) voor in innovatieprogramma Polymeren: bevorderen innovatievermogen en concurrentiekracht door het stimuleren van fundamenteel-strategisch onderzoek.

14 084

  

Innovatieprogramma’s

 

Bijdrage aan Materials to innovate (M2i) voor het innovatieprogramma Materialen: bevorderen innovatievermogen en concurrentiekracht door het stimuleren van fundamenteel-strategisch onderzoek.

6 700

  

Innovatieprogramma’s

 

Bijdrage aan het Technologisch Topinstituut Water voor het innovatieprogramma Water: bevorderen innovatievermogen en concurrentiekracht door het stimuleren van fundamenteel-strategisch onderzoek.

7 410

  

Innovatieprogramma’s

 

Bijdrage aan het Center for Translational Molecular Medicine voor het innovatieprogramma Life sciences en Gezondheid: bevorderen innovatievermogen en concurrentiekracht door het stimuleren van fundamenteel-strategisch onderzoek.

29 935

  

Innovatieprogramma’s

 

Bijdrage aan het instituut BioMedical Materials voor het innovatieprogramma Life sciences en Gezondheid: bevordering van kennisontwikkeling en -uitwisseling op het gebied van biomedische materialen tussen publieke en private partners.

11 640

  

Overig

 

Nederland Maritiem Land (NML). Bijdrage aan de algemene kosten en voor activiteiten op het gebied van innovatie.

346

  

Innovatieprogramma’s

 

Bijdrage aan het Technologisch Topinstituut Logistiek voor het innovatieprogramma Logistiek: bevorderen innovatievermogen en concurrentiekracht door het stimuleren van fundamenteel-strategisch onderzoek.

5 215

  

Overig

 

Bijdrage aan de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) voor onderzoek naar de toekomst van «techniek en maatschappij».

195

  

Institutioneel onderzoek

 

Bijdrage aan de Stichting Technische Wetenschappen (STW): bevordering van hoogstaand technisch-wetenschappelijk onderzoek dat uitzicht biedt op maatschappelijke toepassing.

21 050

  

Innovatieprogramma’s

 

Bijdrage aan het Dutch Separation Technology Institute (DSTI) voor het innovatieprogramma Scheidingstechnologie: bevordering van kennisontwikkeling en -uitwisseling op het gebied van scheidingstechnologie.

7 896

Artikel 3

Maximaal subsidiebedrag 2011 (in € 1 000)

Bijdrage aan instituten

 

Subsidie aan EIM voor programma-onderzoek MKB en ondernemerschap. De subsidie is bestemd voor het verzamelen, bijhouden en bewerken van basisinformatie.

2 778

  

Bijdrage aan instituten

 

Subsidie aan het Kenniscentrum Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor financiering van activiteiten door het Centrum om de doelstellingen te bereiken die zijn opgenomen in de Statuten van de Vereniging en de EZ-notitie van december 2001.

1 000

  

Bijdrage aan instituten

 

Subsidie aan het Ondernemersklankbord dat binnen het MKB startende ondernemers helpt problemen op te lossen en faillissementen tegen te gaan. De adviseurs zijn oud-ondernemers en -managers die belangeloos adviseren.

386

  

Bevorderen Ondernemerschap

 

Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie. Het Centrum richt zich op de vernieuwing van de arbeidsorganisatie.

300

  

Toerisme

 

Bijdrage aan het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen: bevordering van volumeontwikkeling inkomend toerisme, het stedelijk toerisme en internationale congressen.

16 622

  

Regionale ontwikkelingsmaatschappijen

 

Bijdrage aan de 4 regionale ontwikkelingsmaatschappijen: doelstelling is het versterken van de economische structuur en tot stand brengen van vernieuwende economische activiteiten.

 

– Noordelijke ontwikkelingsmaatschappij (NOM)

2 385

– Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland (OOST)

2 402

– Limburgse ontwikkelingsmaatschappij (LIOF)

1 354

– Brabantse ontwikkelingsmaatschappij (BOM)

1 137

Artikel 5

Maximaal subsidiebedrag 2011 (in € 1 000)

Acquisitie van buitenlandse bedrijven

 

Subsidie aan 4 Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen voor het uitvoeren van een ID-programma bij in Nederland gevestigde buitenlandse bedrijven.

1 050

Subsidie aan Vereniging Nederland Distributieland (NDL). EZ subsidieert samen met LNV en V&W een jaarlijks programma om knelpunten in de distributiesector binnen Nederland op te lossen.

416

Artikel 10

Maximaal subsidiebedrag 2011 (in € 1 000)

Broos van Erp Prijs

 

Subsidie aan de Stichting Media Plaza ten behoeve van financiële ondersteuning van het Nationaal ICT-event 2011 met daarin onder andere de uitreiking van de Broos van Erp Prijs.

125

Licence