Base description which applies to whole site

5. Overzicht verwerkte amendementen

Nr

Indiener

Begunstigd artikel/dekking uit

Korte omschrijving

34 550 XVII, nr. 14

Smaling en Mulder

1.3: versterkte private sector

Met dit amendement wordt vanuit het niet-juridisch verplichte deel van artikel 1.3 «versterkte private sector» EUR 1 miljoen eenmalig voor het jaar 2017 beschikbaar gesteld als startfinanciering voor jonge ondernemers bij gebrek aan andere mogelijkheden tot financiering van een onderneming. Dit geld is toegekend aan het initiatief «Making Africa Work» (PUM en Africa in Motion).

Making Africa Work is een eenjarig pilot programma dat voortbouwt op ervaringen die zijn opgedaan door de stichting Africa in Motion die eerder o.a. een Rwandese migrant en een Nederlandse melkveehouder aan elkaar heeft gekoppelden die nu samen succesvol samenwerken in Rwanda.

34 550 XVII nr. 16

Taverne

3.1: sociale vooruitgang

Vergroting van de keuzevrijheid van vrouwen door financiering ten gunste van UNFPA-supplies, verhoogd mer EUR 3 miljoen in 2017. Dekking wordt geboden door een vermindering van de niet juridisch verplichte bijdragen aan landen programma’s in beleidsartikel 3.1, waaronder in Mozambique.

34 550 XVII nr. 40

Smaling en Grashoff

2.1: toename van voedzelzekerheid

Met dit amendement wordt eenmalig in 2.017 EUR 500,000 extra geinvesteerd op het gebied van landrechten in Senegal, Kenia, Malawi en Mozambique. Hiervoor is een verplichting aangegaan met LANDac (Netherlands Academie on Land Governance for Equitable and Sustainable Development), een partnerschap tussen Nederlandse organisaties die werken aan «land governance» (bestuurlijke vraagstukken over land).

Licence