Base description which applies to whole site

3.1 Artikel 1 Inzet

Verplichtingen

De € 62,5 miljoen lagere verplichtingen hangen grotendeels samen met de lagere uitgaven. Verder zijn de verplichtingen van de NAVO Operations and Missions en van het vliegurencontract SAC C17 verlaagd vanwege minder behoefte.

Uitgaven

Crisisbeheersingsoperaties

In 2020 is het Budget Internationale Veiligheid niet volledig benut. Er is € 40,0 miljoen minder uitgegeven dan begroot. Het jaar 2020 was een uitzonderlijk jaar. COVID-19 had een direct effect op bestaande en nieuwe missies waardoor minder is uitgegeven. De afrekening voor de bijdrage aan het International Committee of the Red Cross en aan de ernstmissie Enhanced Forward Presence in de Baltische staten kwam te laat om nog in 2020 te betalen.

Financiering nationale inzet krijgsmacht

Met de tweede suppletoire begroting is het budget voor de nationale inzet van de krijgsmacht verhoogd van € 3,2 miljoen naar € 21,3 miljoen in het kader van COVID-19 bestrijding. De krijgsmacht is nationaal minder ingezet voor de civiele autoriteiten dan ten tijde van de tweede suppletoire begroting werd verwacht.

Overige inzet

De beperkingen die ontstonden door COVID-19 maatregelen van verschillende landen, zorgden voor minder inzet van vessel protetion detachments dan geraamd.

Ontvangsten

Crisisbeheersingsoperaties

De € 4,3 miljoen hogere ontvangst is het gevolg van het grillige betalingspatroon van de Verenigde Naties (VN) voor de missie MINUSMA.

Licence