Base description which applies to whole site

1. Leeswijzer

De voorliggende suppletoire begroting bevat de voorgestelde wijzigingen ten opzichte van de Incidentele Suppletoire Begroting 2011 van hoofdstuk V van de begroting van het Rijk.

Mede op advies van de Algemene Rekenkamer wordt onder B2 een aanvullende toelichting gegeven bij de operationele doelstellingen zoals opgenomen in de ontwerpbegroting 2011. Vervolgens wordt kort stilgestaan bij de wijzigingen welke zijn opgetreden in de omvang van de HGIS en de belangrijkste mutaties op de begroting van Buitenlandse Zaken. Ten slotte volgt wordt per (niet-)beleidsartikel de nieuwe stand en een toelichting op de wijzigingen.

Per beleidsartikel en niet-beleidsartikel is een tabel opgenomen met de mutaties. In de stand oorspronkelijk vastgestelde begroting 2011 zijn de ontwerpbegroting, de mutaties in de nota van wijzigingen en de amendementen opgenomen. Voor de volledigheid worden de aangenomen amendementen nog afzonderlijk vermeld per beleidsartikel. In de kolom vastgestelde mutaties incidentele suppletoire begroting (ISB) zijn de mutaties opgenomen van deze suppletoire begroting exclusief de amendementen.

Conform de Rijksbegrotingsvoorschriften en de Compabiliteitswet van 2001 dienen de opmerkelijke verschillen tussen de oorspronkelijke en huidige raming te worden toegelicht. Op uitgavenniveau is voor deze toelichting een norm gehanteerd waarbij voor de beleidsartikelen 1–8 en niet-beleidsartikel 10 afwijkingen van 10% of meer, met een minimum van EUR 2 miljoen, ten opzichte van de incidentele suppletoire stand op sub-artikel niveau zijn opgenomen. Voor niet-beleidsartikel 11 is een afwijking van 1% opgenomen. Op verplichtingenniveau wordt de norm van 10% op artikel niveau aangehouden. Daarnaast zijn de beleidsprioriteiten fragiliteit en wederopbouw (art. 2.5), economische groei (art. 4.3), reproductieve gezondheid (art. 5.5) en water (art. 6.2) toegelicht.

Licence