Base description which applies to whole site

8. AGENTSCHAPSPARAGRAAF

Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden (CBI)

Het CBI is het agentschap van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het heeft als opdracht het duurzaam versterken van de concurrentiekracht van bedrijven uit OS-landen op de Europese markt. Het agentschap CBI draagt bij aan het realiseren van operationele doelstelling 4.3: Een beter ondernemingsklimaat in ontwikkelingslanden en versterking van hun concurrentievermogen, zowel nationaal als internationaal.

De agentschapsparagraaf is afwijkend van voorgaande jaren door het vernieuwde kostprijsmodel. Het uitgangspunt was om in 2010 te komen tot een meer flexibele programmering. Het kostprijsmodel is modulair qua opbouw, de programma’s kenmerken zich door een kortere doorlooptijd (met de benodigde aandacht voor het vernieuwde landenbeleid) waardoor sturing, door de opdrachtgever van het CBI, eenvoudiger realiseerbaar is en er adequater kan worden ingespeeld op actualiteiten.

Het jaar 2010 is het omslagpunt voor het omzetten van de huidige meerjarige producten naar de nieuwe modulaire opbouw. Dit zal voor 2010 tot gevolg hebben dat delen van lopende programma’s vervroegd worden afgerekend. Een gedetailleerd inzicht hierin is nog niet beschikbaar.

Licence