Base description which applies to whole site

BIJLAGE 3 MOTIES EN TOEZEGGINGEN

Openstaande toezeggingen uit voorgaande jaren

Omschrijving

Vindplaats

Stand van zaken

De Kamer zal een inventarisatie ontvangen van best practices in de Europese Unie in verband met het voorkomen van wangedrag en geweld op het veld.

[06-10-2011] – AO Informele Sportraad (EU)

De TK wordt aan het einde van het jaar geïnformeerd.

In de loop van 2013 zal het wetsvoorstel Regels ter oplossing privacyprobleem dopingcontroles bij de Kamer worden ingediend.

[17-12-2012] – Wetgevingsoverleg Sport en Bewegen (onderdeel begroting VWS)

Naar verwachting wordt de wetgeving eind 2014 in procedure gebracht. De vertraging is gemeld tijdens het algemeen overleg sport met de vaste Kamercommissie op 2 juli jl. en bij beantwoording van Tweede Kamer vragen van de leden Bruins Slot en Dijkstra over de illegale handel in afslankmiddelen en doping op 3 juli jl.

Nadat overleg heeft plaatsgevonden met de KNMG, de OMS en de GGZ over samenwerking van artsen, ziekenhuizen en de GGZ met het OM en Justitie bij onderzoek naar medische missers komt de Minister terug bij de Kamer met de resultaten daarvan.

[17-06-2013] – Notaoverleg over initiatiefnota van de leden Anne Mulder en Michiel van Veen over patiëntveiligheid (33 497)

In het najaar van 2014 wordt de Kamer geïnformeerd over de uitkomsten van het overleg.

De Kamer zal worden geïnformeerd over de uitvoering van de ingediende en daarna aangehouden motie-Van Veen (33 497, nr. 5).

[17-06-2013] – Notaoverleg over initiatiefnota van de leden Anne Mulder en Michiel van Veen over patiëntveiligheid (33 497)

In het najaar van 2014 wordt de Kamer geïnformeerd over de uitkomsten van het overleg.

Bij de Kamer zal een wetsvoorstel tot wijziging van de Wet BIG worden ingediend, waarmee het College van Medisch Toezicht komt te vervallen.

[25-10-2012] – VSO tuchtrecht voor beroepsbeoefenaren in de individuele gezondheidszorg (33 000-XVI, nr. 194)

In de loop van 2015 wordt wetsvoorstel Wet BIG naar de Kamer gestuurd.

In de eerste helft van 2014 zal een wetsvoorstel bij de Kamer worden ingediend ertoe strekkend dat de IGZ handhavend kan optreden tegen falende zorgverleners.

[02-07-2013] – Voortzetting Wetsvoorstel kwaliteit klachten en geschillenzorg (32 402) (eerste termijn + rest)

In de loop van 2015 wordt wetsvoorstel Wet BIG naar de Kamer gestuurd.

De Kamer zal worden bericht over de uitkomsten van het binnenkort te houden overleg met de huisartsen over hun rol in het proces van langdurige zorg

Notaoverleg over langdurige zorg op 10 juni 2013 (30 587, nr. 354)

Overleg heeft plaatsgehad; TK wordt na de zomer hierover geïnformeerd.

Nog dit jaar komt een visie op huisartsenpost en spoedeisende hulp in krimpgebieden

[06-03-2013] – Vervolg Wetsbehandeling van de wet marktordening gezondheidszorg, de wet cliëntenrechten zorg etc. (Continuïteit, fusie en opsplitsing)

Wordt na de zomer verwacht.

Drie maanden na implementatie van het nieuwe stelsel in de GGZ zal de Kamer een tussenrapportage worden toegezonden

[05-06-2013] – AO GGZ

Wordt na de zomer verwacht.

Na inwerkingtreding van de Tijdelijke wet ambulancezorg zal zo snel mogelijk een definitieve regeling bij de Kamer worden ingediend, die Europaproof is en zo dicht mogelijk ligt bij de wensen van de Kamer en waarbij rekening wordt gehouden met de huidige ontwikkelingen.

[21-03-2012] – Plenaire behandeling Tijdelijke wet Ambulancezorg (32 854)

Wordt medio 2015 verwacht.

Bij de invoering van de nieuwe Wet verplichte GGZ zullen artikelen worden opgenomen over de toepassing over en weer tussen de Wet zorg en dwang en de Wet verplichte GGZ bij dubbele problematiek.

[04-09-2013] – Plenair debat Wetsvoorstel Zorg en Dwang 31 966 1ste termijn

De TK wordt hierover in het vierde kwartaal 2014 geïnformeerd.

Periodieke rapportage aan de Tweede Kamer over implementatie van de meldingen verspillingen in de zorg via het meldpunt.

[06-06-2013] – AO Geneesmiddelen

Planning is om de Tweede Kamer 1x per jaar te informeren.

De Kamer zal op gezette tijden over de resultaten van het programma Goed Gebruik van Geneesmiddelen worden geïnformeerd.

[21-06-2012] – AO Geneesmiddelenbeleid

De laatste brief om de Tweede Kamer te informeren is gestuurd op 18 juli 2014.

Zo mogelijk vóór, maar anders rond de begrotingsbehandeling VWS zullen de Kamer voorstellen bereiken over de rol, plats en taak van de GGD'en, ook in relatie tot de Wet publieke gezondheidszorg.

[30-05-2013] – AO Preventiebeleid

Brief gaat na de zomer naar de TK.

De Kamer zal een schriftelijke reactie ontvangen op de suggestie van het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) om gezondheidseffecten mee te nemen in de maatschappelijke kosten-batenanalyse (MKBA) van beleidsmaatregelen

[30-05-2013] – AO Preventiebeleid

De toezegging zal worden afgedaan bij de komende begrotingsbehandeling.

De Kamer zal schriftelijk worden geïnformeerd over hetgeen in opgenomen in het Verdrag inzake de rechten van de mens en de biogeneeskunde

[25-05-2011] – AO geneesmiddelenbeleid

Aan de Tweede Kamer is aangegeven dat het goedkeuringswetsvoorstel pas aan de orde kan zijn nadat het wetsvoorstel ter wijziging van de WMO is behandeld in het parlement. Gelet op de vele voorbehouden die bij ratificatie noodzakelijk zijn, wordt momenteel bezien of ratificatie nog wenselijk is.

De Kamer wordt t.z.t. geïnformeerd inzake de VN-reactie.

[08-02-2012] – VAO Euthanasie

Wordt tweede helft 2014 verwacht.

Bij de eerstvolgende wijziging van de WMO zal worden ingegaan op het wettelijk verankeren van het melden van bijwerkingen voor niet-geneesmiddelen.

[20-04-2011] – Behandeling Wijz. Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (31 452)

Ligt in de Tweede Kamer.

De Minister zal bij het ECDC gegevens opvragen over hoe de verschillende landen omgaan met de uitbraak van bepaalde ziekten (bof, mazelen, kinkhoest, polio e.c.)

[24-11-2011] – AO Formele Raad WSBVC

De TK wordt na de zomer geïnformeerd.

De Kamer zal een standpunt ontvangen over een aan de Gezondheidsraad te vragen advies over de voorwaarden waaraan de full body scan moet voldoen als mensen deze zelf, op eigen kosten, willen laten maken. Hierin wordt o.a. ingegaan op het laten verrichten van scans door ziekenhuizen buiten de reguliere uren, de vervolgkosten, en de aanprijzende spotjes.

[05-03-2012] – Notaoverleg Landelijke nota Gezondheidsbeleid

GR advies verwachten we eind 2014, standpunt volgt dan 3 mnd later, dus naar verwachting begin 2015.

Na onderzoek en overleg met de branche zal de Kamer worden geïnformeerd over welke systemen of werkwijzen geschikt zijn voor leeftijdscontrole en welke termijn nodig is om vast te stellen of hiervoor een markt is.

[02-10-2013] – 2e termijn Behandeling Tabakswet TK

De rapporten zijn aan de TK aangeboden. Een inhoudelijke reactie volgt na het zomerreces.

De Kamer zal regelmatig, bij de monitoring, worden geïnformeerd over de effectiviteit van de handhaving van de leeftijdsgrens voor de verkoop van tabaksproducten en over het handhavingteam van 45 jonge toezichthouders.

[02-10-2013] – 2e termijn Behandeling Tabakswet TK

TK is in januari 2014 geïnformeerd.

De Kamer zal regelmatig worden geïnformeerd over in te zetten lijnen inzake de effectiviteit en doelmatigheid van het tabaksontmoedigingsbeleid gebaseerd op onderzoeksresultaten o.a. naar de effectiviteit van het beperken van de verkooppunten, het uitbannen van het uitstallen van tabaksproducten in de verkooppunten en het verbieden van sigarettenautomaten.

[02-10-2013] – 2e termijn Behandeling Tabakswet TK

Onderzoeksrapporten zijn verzonden, in het najaar zal de TK worden geïnformeerd over eventuele maatregelen.

Voorstel doen om de boetes op de overtreding van de leeftijdsgrens gelijk te trekken met die in de Drank en horecawet en de Kamer hierover binnenkort informeren

[02-10-2013] – 2e termijn Behandeling Tabakswet TK

De AMvB, waarin de verhoging van de boetes op overtreding van de leeftijdsgrens zal worden geregeld, loopt mee met het Wetsvoorstel verhoging boetemaximum, dat nu bij de Tweede Kamer ligt.

Monitoring. Bereid om de tabakswet te evalueren, via een monitor waarin zoveel mogelijk aspecten worden meegenomen. Ook het daadwerkelijk toepassen van de three strikes out maatregel. De kamer zal daarover regelmatig worden geïnformeerd. (1e resultaten over een jaar)

[02-10-2013] – 2e termijn Behandeling Tabakswet TK

TK is in januari 2014 geïnformeerd.

Evaluatie na wijziging Drank en Horecawet ingaand op 1-1-2013

[28-10-2010] – debat over preventieve gezondheidsprojecten

De wet is op 1-1-2013 inwerking getreden. Over 3 jaar zal de evaluatie hiervan aan de Kamer worden gezonden.

in overleg met de VNG zal de Kamer jaarlijks worden gerapporteerd over de handhavinginzet ten aanzien van jeugd en alcoholgebruik.

[15-06-2011] – Behandeling Drank en Horecawet

Begin september zal de TK worden geïnformeerd over uitkomst onderzoek gemeenten.

Brief aan Kamer over Verordening veiligheid consumentenproducten (stond BNC fiche geagendeerd op AO) met daarin antwoord over krachtenveld en of er ook ambachtelijke producten onder de verordening vallen.

[18-06-2013] – AO Formele Gezondheidsraad

In september gaat er een brief naar de TK met de laatste stand van zaken.

Een wetsvoorstel tot aanpassing van de WTZi zal nog in 2013 bij de Kamer worden ingediend.

[14-03-2013] – Plenair debat over IGZ kabinetsreactie

Er is aangekondigd dat toezegging wordt afgedaan met de beantwoording VSO goed bestuur die najaar 2014 naar de TK gaat.

Drie jaar na inwerkingtreding van deze wet zal de Kamer worden gerapporteerd over de vermindering van de administratieve lasten in de zorg die gerelateerd zijn aan de transparantie van kwaliteit en over een monitoring van het opnemen van innovaties in richtlijnen/standaarden.

[23-01-2013] – Behandeling Wetsvoorstel Wetsvoorstel 33 243: Wijziging wet cliëntenrechten zorg etc. i.v.m. taken en bevoegdheden kwaliteit van zorg.

VWS stelt met het Kwaliteitsinstituut en het RIVM de evaluatiecriteria op. De TK zal de evaluatie medio 2016 toegezonden krijgen.

In een komende wijziging van de Wgbo wordt inzagerecht in het dossier van cliënten voor nabestaanden geregeld

[17-06-2013] – Notaoverleg over initiatiefnota van de leden Anne Mulder en Michiel van Veen over patiëntveiligheid (33 497)

Het wetsvoorstel gaat naar verwachting in de tweede helft van 2015 naar de Tweede Kamer.

In het wetsvoorstel tot aanpassing van de Wgbo zal het inzagerecht voor nabestaanden worden vastgelegd.

[18-06-2013] – Wetsvoorstel kwaliteit klachten en geschillenzorg (32 402)

Het wetsvoorstel gaat naar verwachting in de tweede helft van 2015 naar de Tweede Kamer.

Te zijner tijd zal de Kamer worden geïnformeerd over de kwestie rond de instelling De Hoven in het licht van het experiment regelvrije instellingen

[29-01-2013] – Vervolg wetsbehandeling kwaliteitsinstituut

De kamer zal naar verwachting dit najaar worden geïnformeerd.

De Kamer ontvangt t.z.t. de ZonMw onderzoekscriteria

AO Deltaplan dementie 22 mei 2013

Er wordt naar gestreefd de dementiebrief dit najaar aan te TK te zenden.

De Kamer zal zo snel mogelijk een AMvB ontvangen, waarin in overleg met de veldpartijen de wijze wordt geregeld waarop het toezicht in een thuissituatie door een zorgaanbieder wordt ingevuld bij het toepassen van fixatie.

[04-09-2013] – Plenair debat Wetsvoorstel Zorg en Dwang 31 966 1ste termijn

De kamer zal de AmvB zo spoedig mogelijk ontvangen, rekening houdend met de voortgang van de behandeling van het wetsvoorstel Zorg en Dwang in de Eerste Kamer.

In het transactieplan inzake de hervorming van de langdurige zorg zal de persoonsvolgende bekostiging worden meegenomen

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

In de nota n.a.v. het (nader) verslag over de Wlz is aangegeven hoe het kabinet persoonsvolgende bekostiging wil versterken

Openstaande Toezeggingen sinds begrotingsbehandeling.

Omschrijving

Vindplaats

Stand van zaken

De Kamer zal de rapportages van de toezichthouders ontvangen over prijsvergelijkingen en begrijpelijke informatie voor de consument.

[04-12-2013] – AO Zorgverzekeringswet

Uitgezet bij AFM, ACM en NZa. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer een rapportage opgeleverd kan worden.

De Kamer ontvangt een wetsvoorstel inzake de digitale polis.

[04-12-2013] – AO Zorgverzekeringswet

Mogelijk gaat er in 2015 een wetsvoorstel naar de Kamer.

De Kamer zal per brief worden geïnformeerd over de tot dusverre opgedane ervaringen en gesignaleerde knelpunten met het instrument pgb in de Zvw.

[04-12-2013] – AO Zorgverzekeringswet

De Kamer wordt hierover voor het eind van 2015 geïnformeerd (onder voorbehoud dat het wetsvoorstel wordt aangenomen).

Vóór eind 2014 zal de Kamer verslag worden gedaan van het verloop van de preventie in het afgelopen jaar, o.a. over de afgesloten pledges met een uitvraag bij verzekeraars over hun inzet.

[10-06-2014] – TK WGO Jaarverslag 2013

De Kamer wordt hierover voor het eind van het jaar geïnformeerd.

Voor de zomer van 2014 zal de Kamer worden geïnformeerd over de resultaten van het overleg met direct betrokken zorg- en onderwijspartijen over extra inzet op zaken rond de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Uitgaande brief [30-10-2013] – Antwoorden eerste termijn behandeling Begroting VWS 2014

Overleg met veldpartijen is afgerond. De TK zal binnenkort t.z.t. worden geïnformeerd.

Er wordt een werkwijzer voor het opstellen van MKBA’s gemaakt. In dit kader wordt het RIVM onderzoek naar kosten/baten van preventie door de Minister aan de Kamer gestuurd.

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP)

Eind 2013 jaar is de «Algemene leidraad voor maatschappelijke kosten-batenanalyse» gepubliceerd. In april verscheen het RIVM-rapport «Op weg naar maatschappelijke kosten-baten analyses voor preventie en zorg». Dit rapport is een concretisering van de algemene leidraad en is bedoeld als een tussenstap om de MKBA ook in de volksgezondheid en zorg toe te kunnen passen. De nog openstaande methodologische aspecten worden momenteel nader uitgewerkt en bediscussieerd om te komen tot een sectorspecifieke MKBA-werkwijzer voor de gezondheidszorg.

Minister zal bekijken welke mogelijkheden er zijn om bestaande rapportage over gezondheid en zorg samen te voegen. Als dit succesvol is zal ze de TK daarover informeren.

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP)

De eerste geïntegreerde rapportage zal in 2016 aan de Kamer worden aangeboden.

De Kamer wordt nader bericht over de uitkomst van het gesprek inzake het convenant acute zorg

Uitgaande brief [19-12-2013] – Veegbrief kerstreces VWS (33 750-XVI-81)

Wordt na de zomer verwacht.

De Kamer wordt na de zomer nader geïnformeerd inzake de SEH-normen.

Uitgaande brief [19-12-2013] – Veegbrief Kerstreces VWS (33 750-XVI-81)

Wordt na de zomer verwacht.

De Minister stuurt de TK een «spoorboekje» van de lopende zaken op het vlak van bekostigingen (huisartsenzorg, multidisciplinaire zorg, wijkverpleging, uitkomstbekostiging, proeftuinen en hoe dat in elkaar haakt).

[12-12-2013] – AO Eerstelijnszorg

In AO eerstelijnszorg van 3 juli 2014 heeft de Minister toegezegd dat termijn medio 2015 wordt.

De KNMG onderzoekt welke specifiek af te bakenen bij welke groepen er situaties zouden kunnen voordoen waarbij de overheid een rol zou moeten nemen in de financiering van tolken. De Minister wacht de resultaten van dit onderzoek af. Zodra het resultaat bekend is, zal de Minister de Kamer hierover informeren.

Uitgaande brief [30-10-2013] – Antwoorden eerste termijn behandeling Begroting VWS 2014

Onderzoek nog niet gestart, zodra resultaat van onderzoek bekend is zal de Minister de TK hierover informeren.

De Kamer zal worden geïnformeerd over dementiezorg in relatie tot integrale tarieven.

[04-12-2013] – AO Zorgverzekeringswet

Wordt najaar 2014.

Voor de zomer zal de Kamer worden geïnformeerd over de uitkomsten van het overleg met de ggz-sector, de NZa en de accountants over een oplossing van de problematiek met de jaarrekeningen bij de GGZ.

[10-06-2014] – TK WGO Jaarverslag 2013

Wordt na de zomer verwacht.

In het najaar zal de Kamer een stand van zakenbrief ontvangen inzake de substitutiemonitor, die vooral gericht zal zijn op de substitutie van de tweede lijn naar de huisartsenzorg.

[05-06-2014] – AO Verspilling in de zorg

Wordt begin 2015 verwacht.

Een jaar na aanvang zal de Kamer worden geïnformeerd over de uitkomsten van de pilot over de vraag in welke gevallen na ontvangst van een melding meteen een ambulance wordt gestuurd omdat het ernstig lijkt en in welke gevallen het oordeel wordt overgelaten aan de verpleegkundige of de verpleegkundig opgeleide centralist

[09-04-2014] – AO Ambulancezorg

Wordt medio 2015 verwacht.

Na de zomer zal de Kamer een brief ontvangen waarin met het oog op een mogelijke uitwisseling van gegevens tussen ambulance en ziekenhuis wordt ingegaan op de eventuele voortgang op het terrein van het medisch beroepsgeheim, wordt gerapporteerd over de uitkomsten van het overleg met de Duitse collega's over een betere vormgeving van de inzet van Duitse ambulances in de grensstreek, wordt bericht over de uitkomsten van het overleg met verzekeraars inzake de vergoeding van onderhoud en vervanging van de Automatische Externe Defibrillatoren (AED's) en wordt bericht over de oorzaak van de stijging van het aantal A1-ritten

[09-04-2014] – AO Ambulancezorg

Wordt na de zomer verwacht.

Begin 2015 zal de Kamer een hoofdlijnenbrief over een nieuwe wet ambulancezorg ontvangen met de bevindingen van de verschillende scenario's en de Europese bevindingen

[09-04-2014] – AO Ambulancezorg

Wordt begin 2015 verwacht.

Na de zomer ontvangt de Kamer een brief over het stroomlijnen van declaratieregels/verantwoordingsnormen. Hoe gaat het nu? Wat gaat er veranderen? Tijdpad.

[26-03-2014] – AO ziekenhuiszorg

Wordt na de zomer verwacht.

De PVV stuurt haar meldingen van burgers over problemen rond declaraties van buitenlandse patiënten in NL naar de Minister. Zij zal hierop een reactie sturen.

[26-03-2014] – AO ziekenhuiszorg

Wordt na de zomer verwacht.

Na de zomer ontvangt de Kamer de voortgang van de concentratie van de acute zorg, waarin ook ingegaan wordt op een mogelijk af te sluiten convenant.

[26-03-2014] – AO ziekenhuiszorg

Wordt na de zomer verwacht.

Voor de zomer ontvangt de Kamer een visie op curatieve zorg in krimpregio’s.

[26-03-2014] – AO ziekenhuiszorg

Wordt na de zomer verwacht.

De Kamer ontvangt een brief over wachttijden in de zorg betreffende de 6 genoemde zorgvormen in de Marktscan MSZ.

[26-03-2014] – AO ziekenhuiszorg

Wordt na de zomer verwacht.

TK informeren over vormgeving monitor honorarium specialisten

[24-04-2014] – AO Macrobekostiging = AO Invoering integrale bekostiging medisch-specialistische zorg

Wordt na de zomer verwacht.

Monitoren overstap aantal medisch specialisten naar loondienst en informeren TK

[24-04-2014] – AO Macrobekostiging = AO Invoering integrale bekostiging medisch-specialistische zorg

Wordt na de zomer verwacht.

Informeren TK over stappen om te komen tot een gedifferentieerd MBI

[24-04-2014] – AO Macrobekostiging = AO Invoering integrale bekostiging medisch-specialistische zorg

Wordt na de zomer verwacht.

In het kader van de rapportage over de aanpak van de verspilling in de zorg zal de Kamer te zijner tijd worden bericht over de analyse van de administratieve lasten en registratielast voor verplegenden en verzorgenden in de langdurige zorg

[10-06-2014] – TK WGO Jaarverslag 2013

Verwachting is eerste kwartaal 2015.

De Kamer wordt, zodra hierover meer bekend is, bij de eerstvolgende gelegenheid geïnformeerd inzake de nut en noodzaak van veiligheidstesten

[06-02-2014] – AO Bloedvoorziening

Loopt volgens planning.

De Kamer wordt jaarlijks middels een rapportage geïnformeerd inzake stand van zaken/ontwikkelingen t.a.v. bloedvoorziening zoals vorderingen van de navelstrengbloedbank, bloedprijs. De rapportage wordt behandeld bij de begrotingsbehandeling en de rapportage daarvan los wordt verzonden naar de TK (september of oktober).

[06-02-2014] – AO Bloedvoorziening

Loopt volgens planning.

De Kamer ontvangt voor de zomer het MSM-rapport.

[06-02-2014] – AO Bloedvoorziening

Onderzoek is vertraagd tot het najaar zoals is toegelicht in het AO Bloedvoorziening 6 februari.

In het najaar zal de Kamer een brief inzake barcodering op (kleine) verpakkingen ontvangen, waarbij de GS1-standaard voor genees- en hulpmiddelen inzet zal zijn

[05-06-2014] – AO Verspilling in de zorg

Loopt volgens planning.

De Kamer zal worden geïnformeerd over de resultaten van het komende rondetafelgesprek met de farmaceutische industrie en andere deskundigen over de ontwikkeling van antibiotica

[05-12-2013] – AO EU Gezondheidsraad

Het gesprek is uitgesteld. De Tweede Kamer wordt eind 2014 geïnformeerd over de resultaten.

De TK ontvangt de resultaten van het toezicht van de IGZ op naleving van de richtlijn medicatieoverdracht

[12-12-2013] – AO Eerstelijnszorg

Loopt volgens planning.

De Kamer kan naar verwachting voor de zomer het wetsvoorstel inzake implementatie van de Geneesmiddelenrichtlijn tegemoet zien.

[24-04-2014] – AO EU-Gezondheidsraad (betreft Informele Raad van 28 april 2014)

Wetsvoorstel ligt bij Tweede Kamer voor schriftelijke behandeling.

De Kamer zal een plan van aanpak inzake de oprichting van een expertisecentrum voor de ziekte van Lyme ontvangen, met o.a. informatie over het budget voor dit centrum en het onderzoek.

[15-05-2014] – Debat burgerinitiatieven ziekte van Lyme

Het RIVM en de patiëntenvereniging zijn begonnen aan een plan van aanpak.

Voor het zomerreces van 2015 zal de Kamer een standvanzakenbrief inzake de voornemens rond de ziekte van Lyme worden toegezonden.

[15-05-2014] – Debat burgerinitiatieven ziekte van Lyme

Brief aan de TK wordt voorbereid en verstuurd voor het zomerreces 2015.

Integrale rol van GGD’en, mede in het kader van de veranderende zorgtaken van gemeenten, bij preventie meenemen in de positioneringsbrief over GGD’en die in april 2014 aan de Kamer wordt gestuurd.

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP)

Brief gaat na de zomer naar de TK.

Bij de jaarlijkse NPP-rapportage aan de Kamer wordt ook de inbreng van andere bewindspersonen/departementen meegenomen.

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP)

Rapportage volgt in december 2014.

Minister zal Nederlands aanpak rond zout, vet en suiker op Europees niveau kenbaar maken. In het licht van het belang van uiteindelijke Europese normen. Zal ook bekijken hoe andere landen staan tegenover normen. Brief aan de TK einde van het jaar.

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP)

Er wordt gesproken met enkele andere lidstaten. In september is er een gesprek met de Europese Commissie. De TK zal aan het einde van het jaar per brief worden geïnformeerd over de inzet voor Europese normen.

Op basis van gesprekken met partijen de uitgebreidere campagne rond de stoppen met roken maand (voorbeeld vanuit Engeland) bezien en zonodig met voorstel komen.

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP)

TK wordt in september geïnformeerd over stoptober.

Na de zomer zal het rapport van het Trimbos-instituut over mogelijke veranderingen in de jongerencultuur die ertoe leiden dat met het oog op de volksgezondheid ook moet worden gekeken naar andere aspecten en andere drugs naar de Kamer worden gezonden

[10-06-2014] – TK WGO Jaarverslag 2013

Onderzoek Trimbos wordt maart 2015 afgerond,daarna zal de Tweede Kamer worden geïnformeerd.

De Kamer zal worden geïnformeerd over het resultaat van het gesprek met de VNG over de positie van de jonge mantelzorger.

[07-11-2013] – AO Mantelzorg/vrijwilligerszorg

Wordt meegenomen in de TK-brief van eind september de stand van zaken informele zorg en ondersteuning.

Voor de zomer van 2014 zal de Kamer worden geïnformeerd over de juridische positie van mantelzorgers en vrijwilligers.

[07-11-2013] – AO Mantelzorg/vrijwilligerszorg

Wordt meegenomen in de TK-brief van eind september over de stand van zaken informele zorg en ondersteuning.

De Kamer zal jaarlijks worden gerapporteerd over de effecten van het nieuwe beleid als gevolg van het afschaffen van de algemene tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten

[22-01-2014] – Wetsbehandeling Wtcg/CER

De TK wordt voor het kerstreces geïnformeerd.

De Kamer zal tijdig worden bericht over een objectief verdeelmodel macrobudget Wmo per 2016

[22-01-2014] – Wetsbehandeling Wtcg/CER

In de septembercirculaire zal het objectieve verdeelmodel Wmo 2015 worden gepubliceerd. De TK wordt in de 2e helft van september hierover geïnformeerd.

De Minister van BZK zal worden verzocht de Kamer voor de behandeling van het wetsvoorstel Tijdelijke wet deelfonds sociaal domein (33 935) te informeren over de interpretatie van de motie-Van 't Wout/Bergkamp (30 597, nr. 300) over de middelen voor gemeenten ten behoeve van de taken in het sociale domein

[10-06-2014] – TK WGO Jaarverslag 2013

De TK wordt voor de behandeling van het wetsvoorstel Tijdelijke wet deelfonds sociaal domein geïnformeerd over de interpretatie van de motie.

Bij de evaluatie van de Jeugdwet zal nadrukkelijk de positionering van de persoonlijke verzorging voor jeugdigen worden betrokken.

[16-01-2014] – VAO Hervorming langdurige zorg (AO d.d. 18/12)

Dit zal worden meegenomen in de evaluatie die 3 jaar na inwerkingtreding van de wet is voorzien.

De Kamer zal per brief een antwoord ontvangen op de vraag over de bezuiniging op het pgb van ruim 400 miljoen euro.

[16-01-2014] – Dertigledendebat over het verlagen van de pgb-tarieven voor mensen met een ZZP-indicatie

De Kamer wordt in het najaar geïnformeerd.

De Kamer zal een overzicht ontvangen van de verschillende bezuinigingsmaatregelen op de verschillende pgb's sinds 31 december 2011 en wat dit betekent voor de verhouding met zorg in natura in percentages; hierin wordt ook ingegaan hoe de tarieven voor de dagbesteding en het vervoer tot stand komen.

[16-01-2014] – Dertigledendebat over het verlagen van de pgb-tarieven voor mensen met een ZZP-indicatie

De Kamer wordt in het najaar geïnformeerd.

In het voorjaar zal de Kamer het NZa-onderzoek naar de stijging van de hoge zzp's ontvangen.

Toezegging uit mondelinge vraag (21 januari, vraag lid Voortman)

De Kamer ontvangt na het zomerreces de gevraagde informatie.

Binnen enkele weken ontvangt de Kamer een tussenrapportage van het experiment regelarme instellingen

[05-06-2014] – AO Verspilling

De Kamer zal deze rapportage na het zomerreces ontvangen

Bij een volgende gelegenheid zal de Kamer worden bericht wanneer de volgende versie van het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) verschijnt

[20-02-2014] – 30 leden debat over het SCP rapport «met zorg ouder worden»

De Kamer zal dit najaar worden geïnformeerd.

De Kamer zal een precieze uitwerking ontvangen van de lastencompensatie van de extra overheveling van de persoonlijke verzorging naar de Zorgverzekeringswet.

[18-12-2013] – AO hervorming langdurige zorg

De Kamer wordt hierover in het najaar geïnformeerd.

De Kamer zal worden geïnformeerd over het aaneenschakelen van verschillende ketens van een aantal zorgvormen, waaronder dementiezorg.

[18-12-2013] – AO hervorming langdurige zorg

Het streven is de Kamer in het najaar te informeren.

De Kamer zal per brief worden bericht over de dekking van de € 425 mln. uit het BKZ en over de verdeling vorig jaar.

[18-12-2013] – AO hervorming langdurige zorg

Het streven is de Kamer in het najaar te informeren.

De Kamer zal een brief over integrale dementiezorg ontvangen.

[16-01-2014] – VAO Hervorming langdurige zorg (AO d.d. 18/12)

Het streven is de Kamer in het najaar te informeren.

In december 2013 ontvangt de Kamer een brief over het bredere beleid t.a.v. dementie.

Uitgaande brief [30-10-2013] – Antwoorden eerste termijn behandeling Begroting VWS 2014

Het streven is de brief dit najaar aan de TK te zenden.

Met de VGN zal overleg worden gevoerd over het zwartboek van de Stichting Klokkenluiders Verstandelijk Gehandicapten; van de resultaten daarvan wenst de Kamer vervolgens geïnformeerd te worden

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014

De Kamer wordt dit najaar geïnformeerd.

De Kamer zal regelmatig worden gerapporteerd over de aanpak van fraude met pgb's.

[21-11-2013] – AO PGB

Wordt meegenomen in de 3e voortgangsrapportage najaar 2014.

De Kamer zal worden gerapporteerd over de kwestie van Aquilae

[21-11-2013] – AO PGB

Het streven is in het voorjaar 2015 te rapporteren

De Kamer zal een rapportage over de ontwikkeling van de pgbfraude worden toegezonden.

[21-11-2013] – AO PGB

De Kamer wordt in het najaar geïnformeerd.

De Kamer zal worden geïnformeerd over de resultaten van het overleg met betrokken partijen over het verminderen van de regelgeving voor de meervoudig, zwaar gehandicapte thuiswonende kinderen en over het tijdens de begrotingsbehandeling toegezegde overleg met zorgkantoren over de HACCP- en CQ-regels

[21-11-2013] – AO PGB

De Kamer wordt dit najaar geïnformeerd.

De Kamer zal worden bericht over het verloop van het op 13 december 2013 te houden overleg met de Stichting Klokkenluiders over haar zwartboek.

[07-11-2013] – AO AWBZ

De Kamer wordt in het najaar geïnformeerd.

In het voorjaar 2014 zal de Kamer het onderzoeksrapport van de NZa over parameters bij zzp-onderhoud ontvangen, waarbij ook wordt ingegaan op vragen over de ontwikkeling van de kostprijs en de verschillende zzp's.

[07-11-2013] – AO AWBZ

De Kamer zal in het najaar worden geïnformeerd.

Medio 2014 zal een wetsvoorstel inzake het uitvoeren van dopingcontroles bij de Kamer worden ingediend.

[18-11-2013] – Wetgevingsoverleg Sport en Bewegen

De wetgeving wordt eind van dit jaar in procedure gebracht. Deze vertraging is gemeld tijdens het algemeen overleg sport met de vaste Kamercommissie op 2 juli jl. en bij beantwoording van Tweede Kamer vragen van de leden Bruins Slot en Dijkstra over de illegale handel in afslankmiddelen en doping op 3 juli jl.

Binnenkort zal de Kamer nader worden geïnformeerd over de kennisagenda sport.

[18-11-2013] – Wetgevingsoverleg Sport en Bewegen

In het najaar 2014 volgt een brief aan de Tweede Kamer met als bijlage het evaluatierapport sportinnovatie. De kennisagenda is naar verwachting gereed eind 2014.

De Kamer zal in 2014 nader worden geïnformeerd over de voortgang rond het kickboksen en de vraag wanneer NOC*NSF het traject heeft afgerond.

[18-11-2013] – Wetgevingsoverleg Sport en Bewegen

In augustus is het project afgerond en na de zomer zal de Kamer worden geïnformeerd.

De Kamer zal nader worden geïnformeerd over de gerichte inzet van de extra € 5 miljoen van de Sportimpuls in wijken met de grootste achterstanden

[18-11-2013] – Wetgevingsoverleg Sport en Bewegen

Toevoeging van 5 mln. euro aan de Sportimpuls wordt ingezet ten behoeve van jeugd (t/m 21 jaar) in lage inkomensbuurten. In het najaar van 2014 zal de Tweede Kamer een voortgangsbrief ontvangen van het programma Sport en Bewegen in de Buurt. In deze brief zal een uitgebreide beschrijving staan op welke wijze getracht is ervoor te zorgen dat deze Sportimpuls middelen terecht komen in de wijken met de grootste achterstanden.

De Kamer zal n.a.v. een pilot gemeentebrede dagarrangementen bij de ministeries van SZW en OCW worden geïnformeerd over eventuele praktische belemmeringen in de samenwerking tussen sport en kinderopvang die in wet- en regelgeving kunnen worden aangepast.

[18-11-2013] – Wetgevingsoverleg Sport en Bewegen

De TK wordt in het najaar van 2014 geïnformeerd.

Binnenkort zal de Kamer een rapportage van de NZa over aanpak van fraude in de zorg worden toegezonden

[10-06-2014] – TK WGO Jaarverslag 2013

Dit zal in de 3de voortgangsrapportage in het najaar 2014 worden meegenomen

De Kamer zal worden bericht over de resultaten van een binnenkort te presenteren onderzoek van een externe naar de positionering van opsporing van fraude in de zorg, voorzien van een standpunt

[10-06-2014] – TK WGO Jaarverslag 2013

Zal in de 3de voortgangsrapportage in het najaar 2014 worden meegenomen.

Er wordt een business case gemaakt van de voorgenomen uitbreiding van de opsporingsdienst voor zorgfraude. Wanneer deze gereed is, wordt de Kamer nader geïnformeerd.

Uitgaande brief [30-10-2013] – Antwoorden eerste termijn behandeling Begroting VWS 2014

De Tweede Kamer heeft het rapport «Verkenning Opsporingsfunctie in de zorg» van onderzoeksbureau Andersson Elffers Felix (AEF) ontvangen.

Het rapport zal zorgvuldig worden bestudeerd, en daarop zal een nadere inhoudelijke reactie komen, conform de toezegging in de brief van 16 september 2013 (Eerste Voortgangsrapportage Fraude).

In het NZa-onderzoek naar de geschatte omvang van fraude en de zwakke plekken in het systeem en de wet- en regelgeving wordt ook aandacht besteed aan wat zorgverzekeraars doen. En of er belemmeringen zijn die zorgverzekeraars beletten om het nog beter te doen. In december 2013 ontvangt de Kamer een tussenrapportage. Voor de zomer 2014 volgt de eindrapportage.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014

Dit zal worden meegenomen in de 3de voortgangsrapportage in het najaar 2014.

Toezeggingen afgedaan sinds Begrotingsbehandeling

Omschrijving

Vindplaats

Afgedaan met

Momenteel vindt overleg plaats met ZN over de motie Leijten/Wolbert 29 509, nr. 38 (indicering palliatieve zorg in ZZP VV10). De uitvoering hiervan vergt meer tijd dan voorzien; we vinden het belangrijk om de motie op zorgvuldige wijze uit te voeren. U zult zo spoedig mogelijk geïnformeerd worden.

[09-11-2011] – Begrotingsbehandeling VWS 2012

Uitgaande brief [11-12-2013] – Investeren in palliatieve zorg (29 509-46)

Voorafgaand aan de in het najaar 2011 door de Europese Commissie te houden conferentie over de verbetering van de situatie ten aanzien van activiteiten van spelersmakelaars zal de Kamer worden bericht over de Nederlandse inzet.

[17-02-2011] – AO Informele Sportraad

Uitgaande brief [16-05-2014] – Schriftelijk overleg inzake Formele EU jeugd- en sportraad 20-21 mei 2014, Brussel

De Kamer zal worden geïnformeerd over een leerstoel geestelijke verzorging

[09-03-2011] – AO Arbeidmarktbeleid

Uitgaande brief [11-12-2013] – Investeren in palliatieve zorg (29 509-46)

De Kamer wordt t.z.t. nauwgezet geïnformeerd inzake de aanstaande wijziging van de Europese richtlijn over klinische trails en diens inzet aangaande openbaarheid/transparantie in Europees verband

[06-09-2011] – Behandeling Wijziging Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (31 452)

Uitgaande brief [20-06-2014] – Commissiebrief inzake VSO: de EU-Gezondheidsraad d.d. 20 juni 2014 (21 501-31-342)

Met de convenantpartijen zal worden overlegd over de schuldhulpverlening in Nederland, waarover de Kamer zal worden geïnformeerd c.q. waarover wetgeving zal worden voorgesteld.

[16-02-2012] – AO Evaluatierapport wanbetalersregeling

Uitgaande brief [06-12-2013] – 33 683 Wijziging van de Zorgverzekeringswet in verband met verbetering van de maatregelen bij niet-betalen van de premie en de bestuursrechtelijke premie en enkele andere wijzigingen (verbetering wanbetalersmaatregel) (33 683-6)

De Kamer zal een kabinetsreactie ontvangen m.b.t. de publieke taak van de umc's

[15-02-2012] – AO zorglandschap

Uitgaande brief [11-07-2014] – positioneringsnota umc's

De Kamer zal van iedere stap bij de verdere uitwerking van de, samen met de Minister van V&J opgestelde, hoofdlijnenbrief over de meldkamer op de hoogte worden gehouden.

[21-03-2012] – Plenaire behandeling Tijdelijke wet Ambulancezorg (32 854)

Brief V&J d.d. 30 oktober 2013.

De Kamer wordt jaarlijks geïnformeerd over de voortgang en bereikte resultaten.

[23-05-2012] – AO Veilig werken in de zorg

Uitgaande brief [19-12-2013] – Veegbrief Kerstreces VWS (33 750-XVI-81)

De Kamer zal voorstellen ontvangen over ketensamenwerking binnen de huidige wettelijke kaders

[04-12-2012] – Begrotingsbehandeling VWS

Uitgaande brief [20-12-2013] – Samenwerking, regiomaatschappen en fusiedruk (32 620-106)

Over het resultaat van het overleg met apothekers, verzekeraars en de industrie over hoe om te gaan met ongebruikte geneesmiddelen zal de Kamer worden geïnformeerd.

[20-06-2013] – AO Pakketmaatregelen + zorgverzekeringswet

Uitgaande brief [28-05-2014] – Voortgangsbrief Aanpak verspilling in de zorg (33 654-7)

De Kamer zal een globale scan ontvangen van het niveau van zorg in de omringende landen van het BES-gebied.

[20-06-2013] – AO Pakketmaatregelen + zorgverzekeringswet

Uitgaande brief [29-11-2013] – Een globale scan van het niveau van zorg in de omringende landen van het BES-gebied (31 568-132)

Regelmatige terugkoppeling aan Tweede Kamer de stand van zaken met het bestuurlijkoverleg Farmacie.

[06-06-2013] – AO Geneesmiddelen

Uitgaande brief [08-04-2014] – Resultaten Bestuurlijk overleg farmacie (29 477-284)

Na behandeling van het wetsvoorstel Kwaliteitsinstituut door de Eerste Kamer wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de vraag of criteria heropnames en heroperaties op basis van deze wet kunnen worden geformuleerd

[17-06-2013] – Notaoverleg over initiatiefnota van de leden Anne Mulder en Michiel van Veen over patiëntveiligheid (33 497)

Uitgaande brief [24-04-2014] – Patiëntveiligheid curatieve zorg (31 016-66)

Na het eerstvolgende bestuurlijk overleg zal de Minister een stand van zakenbrief aan de Kamer sturen over versnelling transparantie sterftecijfers en over de aanbevelingen van het Nivel onderzoek implementatie 10 thema's.

[17-06-2013] – Notaoverleg over initiatiefnota van de leden Anne Mulder en Michiel van Veen over patiëntveiligheid (33 497)

Uitgaande brief [29-01-2014] – Verplichte publicatie sterftecijfers (33 497-13)

In het najaar zal de Kamer, vooruitlopend op Europese wetgeving, worden geïnformeerd over de stand van zaken m.b.t. het gesprek met de beroepsgroepen om de informatie over implantaten voor de patiënt te verbeteren

[17-06-2013] – Notaoverleg over initiatiefnota van de leden Anne Mulder en Michiel van Veen over patiëntveiligheid (33 497)

Uitgaande brief [17-12-2013] – Toezegging reactie burgerinitiatief schriftelijke informatievoorziening(33 758-17)

De Kamer zal aan het einde van 2013 worden geïnformeerd over de wijze waarop de patiëntveiligheid in de opleidingen en de bijscholing zal worden bevorderd.

[17-06-2013] – Notaoverleg over initiatiefnota van de leden Anne Mulder en Michiel van Veen over patiëntveiligheid (33 497)

Uitgaande brief [24-04-2014] – Patiëntveiligheid curatieve zorg (31 016-66)

In de Innovatienota, die voor het einde van 2013 verschijnt, zal expliciet aandacht worden geschonken aan het introduceren van een videosysteem in OK's.

[17-06-2013] – Notaoverleg over initiatiefnota van de leden Anne Mulder en Michiel van Veen over patiëntveiligheid (33 497)

Uitgaande brief [24-04-2014] – Patiëntveiligheid curatieve zorg (31 016-66)

De Kamer zal worden geïnformeerd over de indicaties en de criteria die worden gebruikt bij wat het Kwaliteitsinstituut daadwerkelijk publiek gaat maken

[17-06-2013] – Notaoverleg over initiatiefnota van de leden Anne Mulder en Michiel van Veen over patiëntveiligheid (33 497)

Uitgaande brief [18-07-2014] – Transparantie van kwaliteit in de curatieve zorg

De Kamer ontvangt een overzicht van wat er in de Zorgverzekeringswet en in de AWBZ wordt uitgegeven aan Kinder- en jeugdpsychiatrie.

[11-04-2013] – AO Jeugdzorg

Uitgaande brief [29-05-2014] – Financiële duidelijkheid voor gemeenten (Toets Algemene Rekenkamer op macrobudgetten Jeugdwet en Wmo 2015 – aanvullende toelichting)

De Kamer ontvangt t.z.t. het verslag van de jaarlijks georganiseerde (brede) bijeenkomsten met het veld inzake de dossierontwikkelingen. De Minister zegt toe het verslag van de bijeenkomst met beroepsgroepen inzake vruchtbaarheidtechnieken aan de Kamer te zenden.

[07-03-2013] – Wetsbehandeling van de Embryowet ivm evaluatie

Uitgaande brief [11-12-2013] – Verslag «Vruchtbaarheidsbijeenkomst» (30 486-7)

De Kamer zal voortdurend inzichtelijk worden gemaakt of de door de gemeenten te leveren bezuinigingen niet leiden tot verzwaring van zorgindicaties en voortijdige opname in zorginstellingen.

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

Uitgaande brief [04-03-2014] – Samenhang in zorg en ondersteuning (29 538-152)

Zeer binnenkort ontvangt de Kamer een brief over (alternatieve) bezuinigingsmaatregelen Caribische Nederland

[12-06-2013] – Wetgevingsoverleg jaarverslag VWS 2012

Uitgaande brief – Advies van de Werkgroep Zorg Caribisch Nederland

Begin 2014 ontvangt de Kamer de bevindingen van een interdepartementaal beleidsonderzoek naar de grensoverschrijdende zorg

[12-06-2013] – Wetgevingsoverleg jaarverslag VWS 2012

Brief van 27 juni 2014 TK (29 689 nr. 530).

Het reilen en zeilen van adviesbureaus zal worden betrokken bij het lopende fraudeonderzoek.

[12-06-2013] – Wetgevingsoverleg jaarverslag VWS 2012

Uitgaande brief – Tweede Voortgangsrapportage fraudebestrijding in de zorg

De Kamer zal worden geïnformeerd over de uitkomst van het Nivelonderzoek naar vermijdbare schade en sterfte, waarover in november 2013 rapport zal worden uitgebracht

[12-06-2013] – Wetgevingsoverleg jaarverslag VWS 2012

Uitgaande brief – Rapport EMGO/NIVEL naar vermijdbare schade en sterfte in ziekenhuizen

De Kamer zal regelmatig worden geïnformeerd over de ontwikkelingen bij de herziening van de langdurige zorg en in de gehandicaptensector, vooral gelet op de signalen die de Kamer daarover heeft gegeven

[12-06-2013] – Wetgevingsoverleg jaarverslag VWS 2012

Uitgaande brief [06-11-2013] – Nadere uitwerking brief Hervorming Langdurige Zorg

In het najaar zal de kamer het rapport van het RIVM over gehoorschade ontvangen en worden geïnformeerd over de resultaten van het overleg met de muzieksector over deze problematiek op grond waarvan overgegaan op zelfregulering en convenanten. Bij uitblijven van voldoende resultaten zullen er aanvullende maatregelen genomen worden

[12-06-2013] – Wetgevingsoverleg jaarverslag VWS 2012

Uitgaande brief – RIVM-rapport «Gehoorschade en geluidsblootstelling»

De Kamer zal worden geïnformeerd over de uitkomsten van het overleg met het Ministerie van OCW inzake drie uur sport per week op school.

[30-05-2013] – AO Preventiebeleid

Uitgaande brief – Voortgang programma Sport en Bewegen in de Buurt (30 234-91)

Ten tijde van de oprichting van het Platform van zout, vet en suiker in levensmiddelen zal de Kamer worden bericht over de gemaakte afspraken.

[30-05-2013] – AO Preventiebeleid

Uitgaande brief – Akkoord verbetering productsamenstelling zout, vet, suiker

In het najaar zal de Kamer worden gerapporteerd over de resultaten van het overleg met de branchevereniging om bindende afspraken te maken over kidsmarketing en bij onvoldoende voorgang tot regelgeving over te gaan.

[04-06-2013] – VAO Preventie

Uitgaande brief: antwoorden op de vragen van het Kamerlid Wolbert (PvdA) over het toestaan van kindermarketing in supermarkten.

Toegezegd dat in overleg met het Voedingscentrum zal bekeken worden hoe het zit met de schadelijkheid van energiedrankjes en de voorlichting daarover en de aanpak van overgewicht komt aan bod in de NPP. Ook al is zorg over energiedrankjes totaal niet de relatie met overgewicht.

[04-06-2013] – VAO Preventie

Er is contact geweest met VCN, er is geconstateerd dat de huidige informatie van VCN voldoende is.

Eind 2013 zal de Kamer het onderzoek van de NZa naar praktijkvariatie voor de hoofddiagnosegroepn alcoholverslaving, angst, depressie, persoonlijkheidsstoornissen en schizofrenie worden toegezonden

[05-06-2013] – AO GGZ

Uitgaande brief – Rapporten GGZ

Een samen met werkgevers en werknemers op te stellen sectorplan voor de arbeidsmarkt in de zorg zal naar de kamer worden gezonden

Notaoverleg over langdurige zorg op 10 juni 2013 (30 587, nr. 354)

Uitgaande brief – Arbeid in Zorg en Welzijn 2014 (29 282-193)

Zowel in de nieuwe Wmo als in de kern-AWBZ zal het pgb wettelijk worden verankerd

Notaoverleg over langdurige zorg op 10 juni 2013 (30 587, nr. 354)

Wetsvoorstellen Wmo 13 jan 2014 (33 841, nr. 2) naar kamer verzonden en Wetsvoorstel WLZ 7-3-2014 (33 891, nr. 2) naar kamer verzonden.

Na de zomer zal de Kamer het transitieplan inzake de hervorming van de langdurige zorg worden toegezonden

Notaoverleg over langdurige zorg op 10 juni 2013 (30 587, nr. 354)

Uitgaande brief – Transitie hervorming langdurige zorg

Vóór het AO Fokuswonen zal de Kamer antwoord ontvagen op door de Staatssecretaris zelf tijdens het notaoverleg geformuleerde vragen over ADL/Fokuswoningen en mocht dat niet lukken dan zal de Kamer worden bericht over de redengeving daarvan

Notaoverleg over langdurige zorg op 10 juni 2013 (30 587, nr. 354)

Uitgaande brief – Nadere uitwerking brief Hervorming Langdurige Zorg

Bij de vormgeving van de nieuwe Wmo zal de Kamer worden bericht of de ervaringen met de Wmo en de jurisprudentie moeten leiden tot het al of niet aanpassen van het compensatiebeginsel

Notaoverleg over langdurige zorg op 10 juni 2013 (30 587, nr. 354)

Wetsvoorstel Wmo is 13 januari 2014 aan de TK gezonden.

Begin juni 2014 zal het conceptbesluit inzake de opneming van de aanspraak thuisverpleging in de Zorgverzekeringswet aan de Kamer worden voorgelegd

Notaoverleg over langdurige zorg op 10 juni 2013 (30 587, nr. 354

Uitgaande brief [17-12-2013] – Uitvoeringstoets bekostiging wijkverpleging (30 597-391)

In het kader van de wetsvoorstellen inzake de kern-AWBZ en de nieuwe Wmo zal de Kamer inzicht worden geboden in de manier waarop de aanspraak thuisverpleging geregeld kan worden in het besluit zorgaanspraak

Notaoverleg over langdurige zorg op 10 juni 2013 (30 587, nr. 354)

Uitgaande brief – Uitvoeringstoets bekostiging wijkverpleging

In het najaar van 2013 zal de Kamer van de Minister voor Wonen en Rijksdienst een nieuw woningwaarderingsstelsel ontvangen

Notaoverleg over langdurige zorg op 10 juni 2013 (30 587, nr. 354

Brief van 18 februari 2014, kamerstuk 32 847, nr. 115.

De Kamer zal via de Minister voor Wonen en Rijksdienst worden geïnformeerd over het advies inzake de gevolgen van de extramuralisering van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur

Notaoverleg over langdurige zorg op 10 juni 2013 (30 587, nr. 354)

Transitieagenda «Zelfstandig Wonen» van 4 juni 2014. Deze brief is door Minister Blok verzonden, mede namens Staatssecretaris VWS De brief is opgenomen onder Kamerstuktitel «Integrale visie op de woningmarkt».

Bij de Kamer zal een wetsvoorstel rondom de Wtcg en CER-kortingen worden ingediend

Notaoverleg over langdurige zorg op 10 juni 2013 (30 587, nr. 354)

Deze toezegging is afgedaan met het indienen van het wetsvoorstel rondom de Wtcg en CER-kortingen, 33 726, nr. 2.

Nadat de NZa advies heeft uitgebracht over de vraag of de DOT sneller kan worden afgesloten zal de Kamer hierover worden geïnformeerd bij de rapportage van de taskforce financiële informatievoorziening

[23-05-2013] – Plenair debat Zorgfraude

Uitgaande brief – Tussenrapportage verbetering informatievoorziening zorguitgaven.

De Kamer zal worden bericht hoe in het kader van de hervorming van de langdurige zorg de coördinatie van de inning van de eigen bijdragen zo gemakkelijk mogelijk kan worden georganiseerd

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

Wetsvoorstel Wmo is 13 januari 2014 aan TK gezonden.

Vóór 1 september 2013 zal de Kamer worden bericht over oplossingen voor specifieke doelgroepen (o.a. palliatieve zorg) bij de hervorming van de langdurige zorg

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

Uitgaande brief – Nadere uitwerking brief Hervorming Langdurige Zorg

Bij de uitwerking van de decentralisatie zal de Kamer worden geïnformeerd over de beschikbaarheid van onafhankelijke cliëntenondersteuning in iedere gemeente

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

Het wetsvoorstel Wmo is 13 januari 2014 aan de TK gezonden.

Vóór 1 september 2013 zal de Kamer worden bericht over het aantal gemeentelijke pilots en proeftuinen waarbij langdurige zorg betrokken is, welke belemmerende factoren daarbij een rol spelen en hoe de pilots en proeftuinen betrokken kunnen worden in het al lopende proces rondom de experimenten in het kader van populatiegebonden zorg

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

Uitgaande brief [28-03-2014] – Transitie hervorming langdurige zorg (30 597-428)

De Kamer zal worden gerapporteerd over de uitvoeringstoets van de SVB

[23-05-2013] – Plenair debat Zorgfraude

Uitgaande brief – Tweede Voortgangsrapportage fraudebestrijding in de zorg

In het transitieplan hervorming langdurige zorg zal aandacht worden besteed aan de noodzakelijke cultuuromslag en aan de communicatie daarover en na overleg met de bestuurlijke regiegroep zal de Kamer worden bericht over het eventueel instellen van een onafhankelijke commissie.

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

Uitgaande brief – Transitie hervorming langdurige zorg

De Kamer zal nader worden geïnformeerd over het eventueel wettelijk borgen en zo ja hoe van de eigen regie van de cliënt, ook voor zorg die wordt overgeheveld naar de zorgverzekering

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

De Wlz is naar de TK gezonden.

Voor de begrotingsbehandeling zal de Tweede Kamer bericht worden over bestuurlijke ondertoezichtstelling. Er wordt een vergelijking gemaakt met woningcorporaties.

[02-07-2013] – Voortzetting Wetsvoorstel kwaliteit klachten en geschillenzorg (32 402) (eerste termijn + rest)

Uitgaande brief – Bestuurlijke aansprakelijkheid en ondertoezichtstelling in de zorg

De Kamer zal worden geïnformeerd over de vormgeving van de inspectieregistratie in Engeland .

[02-07-2013] – Voortzetting Wetsvoorstel kwaliteit klachten en geschillenzorg (32 402) (eerste termijn + rest)

Uitgaande brief – Kamerbrief over Stand van zaken toezeggingen VWS

Vóór 1 januari 2014 zal de Kamer een gedetailleerde beschrijving ontvangen van de taken van het zorgloket, haar positionering en verbinding met het werkproces van de IGZ en de wijze waarop personele uitwisseling en ongehinderde informatie-uitwisseling tussen het zorgloket en de IGZ wordt vormgegeven.

[18-06-2013] – Wetsvoorstel kwaliteit klachten en geschillenzorg (32 402)

Uitgaande brief – Nadere informatie over het op te richten zorgloket

De Kamer ontvangt voor de zomer van 2014 een mededingingsbrief. Daarin zal o.a. aandacht zijn voor de ronde die VWS/NZa/ACM maken langs beroepsgroepen mbt fusies en samenwerking. Onderdeel van de mededingingsbrief is een analyse over macht en tegenmacht. Ook zal beschreven worden welke oplossingsrichtingen de Minister ziet.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief – Kamerbrief over Verslagen van en reactie op zes bijeenkomsten over samenwerking en mededinging in de curatieve zorg

De Minister zal de Kamer begin 2014 een stappenplan met betrekking tot transparantie over kwaliteit sturen. Daarin staan de stappen beschreven die de komende tijd worden gezet en wie deze stappen gaat zetten en wanneer.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief – Transparantie van kwaliteit in de curatieve zorg

Begin volgend jaar ontvangt de Kamer het actieplan «Innovatie in 2014, we gaan het gewoon doen».

Uitgaande brief [30-10-2013] – Antwoorden eerste termijn behandeling Begroting VWS 2014(2013Z20682)

Uitgaande brief – E-health en zorgverbetering

De Minister zal een steekproef doen om te inventariseren of farmacotherapeutische overleggen (FTO’s) al worden verbreed naar meer dan alleen medicatieveiligheid in zijn algemeenheid, maar bv. ook met gesprekken over medicatiesamenloop bij ouderen. En of dit goede resultaten geeft. Zij zal de Kamer in februari 2014 over de uitkomsten hiervan informeren.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief – Verbreding FTO met (wijk)verpleegkundige

De Minister zal de Kamer voor het AO euthanasie informeren over de stand van zaken van de werkgroep (KNMG, VWS, VenJ) die de betekenis onderzoekt van de schriftelijke wilsverklaring bij patiënten die wilsonbekwaam zijn geworden.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief – Schriftelijke wilsverklaring bij euthanasie

De Minister zal de Kamer zo spoedig mogelijk samen met de Minister van VenJ informeren over de wijze waarop zij voornemens zijn invulling te geven aan een commissie van wijzen die zich zal buigen over de wenselijkheden en onwenselijkheden van een verruiming van de mogelijkheden voor mensen op leeftijd die klaar zijn met leven, om zelf te kunnen kiezen voor een vrijwillig levenseinde. De Kamer zal ook worden geïnformeerd worden welke onderzoeksopdracht de bewindspersonen voor ogen hebben.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief – Schriftelijke wilsverklaring bij euthanasie

Het kabinet zal de Kamer een reactie op het nog te ontvangen advies van de Gezondheidsraad over gezondheidsrisico’s van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de landbouw voor omwonenden doen toekomen.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Betreft Advies Gezondheidsraad risico’s gewasbeschermingsmiddelenvoor omwonenden. Verzonden door I&M.

De Minister zal de Kamer voor 1 januari 2014 een overzicht van de instrumenten die de Nza en ACM hebben in het kader van toezicht op de uitvoering van de Zvw en Wmg en daarbij per instrument aan te geven wanneer het wordt ingezet en welke norm erbij wordt gehanteerd,(motie Bouwmeester/Bruins Slot).

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief – Tweede Voortgangsrapportage fraudebestrijding in de zorg

De Minister zal de Kamer medio 2014 informeren over het toezichtbeleid op de uitvoering van de Zvw en Wmg (in algemene zin per instrument aangeven wanneer dit wordt ingezet en welke norm hierbij wordt gehanteerd); (motie Bouwmeester/Bruins Slot).

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief – Motie (33 750-XVI, nr. 26), Bouwmeester en Bruins Slot: Toezicht- en handhavinginstrumentarium Nederlandse Zorgautoriteit

De Minister zal in april 2014 de Kamer informeren over welke indicatoren relevant zijn om uitkomstbekostiging te stimuleren (motie Bruins Slot).

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief – Proeftuinen, populatiekenmerken en uitkomstbekostiging

De Minister zal samen met de Staatssecretaris van EZ voor het einde van 2013 een plan versturen hoe de NVWA zal worden versterkt.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

33 835 Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

De Minister zal de Kamer voor 1 januari 2014 informeren over de wijze waarop zij de ZonMw-doelmatigheidsprogramma’s kan verstevigen en andere financieringsvarianten verkennen.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief – Doelmatigheidsprogramma’s binnen ZonMw

In het eerste kwartaal van 2014 wordt de Kamer geïnformeerd over de resultaten van het gesprek met de zorgkantoren om zo regelarm mogelijke spelregels af te spreken over de inkoop van zorg

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Wetsvoorstel Langdurige zorg, 33 891, nr. 13

Voor de Kerst ontvangt de Kamer een brief over de uitwerking en vormgeving van het zorgloket

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Wetsvoorstel Langdurige zorg, 33 891, nr. 13

Begin 2014 vindt aanbieding bij de Kamer plaats van wetsvoorstellen inzake het VN-Gehandicaptenverdrag

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

VN Verdrag Handicap, d.d. 18 juli 2014 naar de TK gestuurd.

Binnenkort ontvangt de Kamer een brief over het mobiliseren van vrijwilligerswerk (i.c. het samenspel tussen formele en informele zorg) bij de hervorming van de langdurige zorg

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief – Nadere uitwerking brief Hervorming Langdurige Zorg

In het eerste kwartaal van 2014 zal de Kamer worden geïnformeerd over het gesprek met de BTN en de ALM over het consortiumidee en daarmee samenhangende mededingingskwesties

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief – Consortia van innovatieve kleine aanbieders

In november 2014 stuurt de Minister de Kamer een uitgebreidere reactie op het rapport van IVM over extra maagbloedingen doordat maagzuurremmers niet meer worden vergoed.

Uitgaande brief [30-10-2013] – Antwoorden eerste termijn behandeling Begroting VWS 2014 (2013Z20682)

Uitgaande brief – Commissiebrief inzake het bericht dat bezuinigingen op maagzuurremmers leiden tot meer maagbloedingen

In november 2013 is de Minister voornemens de nota naar aanleiding van het verslag bij het wetsvoorstel Verbetering wanbetalersmaatregelen (TK nr. 33 683) naar de Kamer te sturen

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief – 33 683 Wijziging van de Zorgverzekeringswet in verband met verbetering van de maatregelen bij niet-betalen van de premie en de bestuursrechtelijke premie en enkele andere wijzigingen (verbetering wanbetalersmaatregel)

Het opstellen van de kwaliteits- en doelmatigheidsagenda voor het einde van dit jaar vormt de inhoudelijke hart van het bestuurlijk akkoord medisch specialistische zorg. Zodra deze agenda gereed is zal de Minister deze aan de Kamer doen toekomen zodat de Kamer de voortgang kan volgen.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief – Kwaliteits- en doelmatigheidsagenda (2014Z10220)

Eind dit jaar levert het RIVM een eerst beschrijvende rapportage op van de verschillende initiatieven met betrekking tot de proeftuinen. De Minister zal de Kamer hierover informeren.

Uitgaande brief [30-10-2013] – Antwoorden eerste termijn behandeling Begroting VWS 2014 (2013Z20682)

Uitgaande brief – Ontwerprapport landelijke monitor proeftuinen curatieve zorg

De Minister werkt aan een vaccinatiemodel waarin alle nieuwe vaccins, dus ook buiten het RVP, de weg naar de burger kunnen vinden. Hierbij worden de verschillende manier van bekostigen meegenomen. Ook zal daarbij worden aangegeven op welke wijze de Minister wil bevorderen dat mensen objectieve informatie kunnen krijgen over vaccins. In januari 2014 zal de Minister de Kamer hierover informeren.

Uitgaande brief [30-10-2013] – Antwoorden eerste termijn behandeling Begroting VWS 2014 (2013Z20682)

Uitgaande brief – Brief vaccinatiezorg

De Minister stuurt de Kamer begin 2014 een actieplan over innovatie (inclusief e-health en zelfmanagement). Daarin wordt gekeken welke belemmeringen er zijn voor dit proces (bijvoorbeeld bij VWS, of financieel) en hoe we die kunnen aanpakken.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief – E-health en zorgverbetering

In het najaar van 2013 zal de Kamer worden geïnformeerd over de uitkomsten van de risicoanalyse in de ggz en de medisch-specialistische zorg

[04-12-2012] – Begrotingsbehandeling VWS 4,5 en 6 december

Uitgaande brief – Tweede Voortgangsrapportage fraudebestrijding in de zorg

Voor het einde van het jaar ontvangt de Kamer een brief over de inrichting en inbedding van een eenheid die zich bezighoudt met arrangementen met farmaceutische bedrijven.

Uitgaande brief [30-10-2013] – Antwoorden eerste termijn behandeling Begroting VWS 2014 (2013Z20682)

Uitgaande brief – Financiële arrangementen voor geneesmiddelen

Zodra de door de OMS en de NPCF opgestelde integrale doelmatigheids- en kwaliteitsagenda gereed is zal de Kamer deze ontvangen.

Uitgaande brief [30-10-2013] – Antwoorden eerste termijn behandeling Begroting VWS 2014 (2013Z20682)

Uitgaande brief – Kwaliteits- en doelmatigheidsagenda (2014Z10220)

De Minister stuurt de Kamer binnenkort een beleidsreactie op het advies van de RVZ over de participerende patiënt. Daarin zal ook worden toegelicht dat voor gezamenlijke besluitvorming («shared decision making») en zelfzorg vooral een mentaliteitsverandering nodig is bij alle betrokkenen, zowel bij de patiënt als de zorgverlener.

Uitgaande brief [30-10-2013] – Antwoorden eerste termijn behandeling Begroting VWS 2014 (2013Z20682)

Uitgaande brief [18-11-2013] – RVZ-advies «De participerende patiënt»

Fusies en samenwerking: momenteel doen de ACM, NZa en VWS in een aantal bijeenkomsten voor beroepsbeoefenaren een ronde door Nederland om te kunnen waarnemen waar men denkt belemmeringen tegen te komen en te informeren hoe die kunnen worden opgelost. De Minister zal de TK in de loop van 2014 de resultaten van deze tour doen toekomen.

Uitgaande brief [30-10-2013] – Antwoorden eerste termijn behandeling Begroting VWS 2014 (2013Z20682)

Uitgaande brief – Kamerbrief over Verslagen van en reactie op zes bijeenkomsten over samenwerking en mededinging in de curatieve zorg

De Kamer zal worden geïnformeerd over de ontwikkelingen rond het beleid van medicinale cannabis.

Uitgaande brief [30-10-2013] – Antwoorden eerste termijn behandeling Begroting VWS 2014 (2013Z20682)

Drugbeleid Nr.314 brief V&J Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 18 december 2013.

Voor de zomer van 2014 wordt de Kamer geïnformeerd over de positie van open data in het kader van beleidsvoornemens voor een duurzaam informatiestelsel in de zorg.

Uitgaande brief [30-10-2013] – Antwoorden eerste termijn behandeling Begroting VWS 2014 (2013Z20682)

Uitgaande brief – Voortgangsbrief Open data in het zorgdomein

De Kamer zal worden geïnformeerd over de verdere verlaging van de regeldruk, en wie daarvoor verantwoordelijk is.

[04-12-2012] – Begrotingsbehandeling VWS 4,5 en 6 december

Uitgaande brief – Vermindering regeldruk VWS

De Minister stuurt in januari 2014 de TK een brief met een voorstel voor invoering van integrale bekostiging, een plan van aanpak (inclusief maatregelen) om de babysterfte verder terug te dringen en de voortgang van diverse onderwerpen

[03-10-2013] – AO Zwangerschap en Geboorte

Uitgaande brief [02-06-2014] – voortgang zwangerschap en geboorte

De Kamer zal worden geïnformeerd over de lessen die zijn te trekken uit de werking van het mantelzorgcompliment.

[07-11-2013] – AO Mantelzorg/vrijwilligerszorg

Uitgaande brief – Nota naar aanleiding van verslag Wmo 2015

In het kader van de behandeling van de nieuwe Wmo zal worden teruggekomen op de kwestie van de erfbelasting.

[07-11-2013] – AO Mantelzorg/vrijwilligerszorg

Afgedaan met wetsvoorstel en memorie van toelichting Wmo 2015 welke 14 januari 2014 naar de TK is gestuurd. Kamerstuknr. 33 841.

De basisvoorwaarden voor verantwoorde zorg die in de Beginselenwet AWBZ-zorg waren opgenomen zullen nu in de nieuwe Wet LIZ worden vastgelegd.

[05-09-2013] – Plenair Debat over het bericht wasje doen € 120,–, ommetje € 50,–

Wetsvoorstel 7-3-2014 (33 891, nr. 2) naar kamer verzonden.

Wlz

De Kamer zal nader worden geïnformeerd over de juridische (on)mogelijkheden om bestuurders van instellingen aan te spreken bij onterechte betalingen.

[05-09-2013] – Plenair Debat over het bericht wasje doen € 120,–, ommetje € 50,–

Uitgaande brief – Bestuurlijke aansprakelijkheid en ondertoezichtstelling in de zorg

Wlz

De Kamer zal een inventarisatiebrief ontvangen met daarin een overzicht van de gemaakte afspraken en bijbehorende tijdpaden om in het kader van de verticale integratie de transparantie en kwaliteit van de informatievoorziening te vergroten.

[04-12-2013] – AO Zorgverzekeringswet

Uitgaande brief [18-07-2014] – Transparantie van kwaliteit in de curatieve zorg

Binnen enkele dagen ontvangt de Kamer de nota n.a.v. het verslag bij het wetsvoorstel Verbetering wanbetalersmaatregelen.

[04-12-2013] – AO Zorgverzekeringswet

Uitgaande brief [06-12-2013] – 33 683 Wijziging van de Zorgverzekeringswet in verband met verbetering van de maatregelen bij niet-betalen van de premie en de bestuursrechtelijke premie en enkele andere wijzigingen (verbetering wanbetalersmaatregel) (33 683-6)

De Kamer ontvangt voor 1 maart 2014 een rapportage van het gesprek met de huisartsen over verwijzingen naar (on)verzekerde zorg.

[04-12-2013] – AO Zorgverzekeringswet

Uitgaande brief [12-03-2014] – Toezegging gesprek huisartsen selectieve inkoop (29 689-497)

De Kamer ontvangt voor de zomer van 2014 een overzicht van de knelpunten en eventuele oplossingen m.b.t. de regionale samenwerking tussen zorgaanbieders, beroepsbeoefenaren en zorgverzekeraars.

[04-12-2013] – AO Zorgverzekeringswet

Uitgaande brief [22-07-2014] – Kamerbrief over Verslagen van en reactie op zes bijeenkomsten over samenwerking en mededinging in de curatieve zorg

Binnen enkele weken ontvangt de Kamer een reactie op de rapporten van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en van de commissie-Danner over het Ruwaard van Putten Ziekenhuis.

[04-12-2013] – AO Zorgverzekeringswet

Uitgaande brief [07-02-2014] – Commissiebrief inzake Aanbieding rapport «kwetsbare zorg: patstelling in het Ruwaard van Putten ziekenhuis» van Onderzoeksraad voor de Veiligheid (31 016-65)

Voor de zomer van 2014 ontvangt de Kamer een voortgangsrapportage over het ontsluiten van open data.

[04-12-2013] – AO Zorgverzekeringswet

Uitgaande brief [18-07-2014] – Voortgangsbrief Open data in het zorgdomein

De Kamer zal binnen afzienbare tijd worden bericht over de integrale bekostiging van medisch-specialistische zorg.

[04-12-2013] – AO Zorgverzekeringswet

Uitgaande brief [18-12-2013] – Invoering integrale bekostiging medisch-specialistische zorg (32 620-105)

De Minister zal de Kamer een juridische analyse geven waarom gegevens wel aan de Kamer van Koophandel en DNB kunnen worden verstrekt, en niet aan de zorgverzekeraar. (blz.) De Minister zal de Kamer voorts laten weten wanneer inzicht kan worden geboden in de winsten van zorgverzekeraars.

[04-12-2013] – AO Zorgverzekeringswet

Uitgaande brief [26-03-2014] – Commissiebrief inzake SO Ex post compensaties risicovereveningssysteem (29 689-502)

Over de vraag of mensen die voor een bepaalde zorgverzekering kiezen omdat daarvoor een bepaalde aanbieder is gecontracteerd en dat deze dan ook recht moeten hebben op de toegang tot die instelling zal de Kamer worden geïnformeerd.

[04-12-2013] – AO Zorgverzekeringswet

Uitgaande brief [02-06-2014] – Toezegging recht op gecontracteerde zorg (32 620-120)

De Kamer zal een brief ontvangen over dieetadvisering voor mensen met diabetes.

[04-12-2013] – AO Zorgverzekeringswet

Uitgaande brief [14-03-2014] – Dieetadvisering in ketenzorg (29 689-499)

De Kamer zal – zo nodig – een brief inzake de intra- en extramurale geestelijke verzorging.

[04-12-2012] – Begrotingsbehandeling VWS 4,5 en 6 december

Uitgaande brief [05-06-2014] – voorstel van wet houdende Regels inzake de verzekering van zorg aan mensen die zijn aangewezen op langdurige zorg (Wet langdurige zorg) (Kamerstukken II 2013/14, 33 891, nrs. 1–3) (33 891-9) (33 891-10)

In het voorjaar 2013 wordt de Kamer geïnformeerd over de positie van de palliatieve zorg in het licht van gemaakte afspraken in het regeerakkoord, waarin tevens zal worden ingegaan op de ondersteuningsstructuur.

[04-12-2012] – Begrotingsbehandeling VWS 4,5 en 6 december

Uitgaande brief [06-11-2013] – Nadere uitwerking brief Hervorming Langdurige Zorg (30 597-380)

De Kamer zal actief worden geïnformeerd over fraude bij de pgbs en bij zorg in natura

[04-12-2012] – Begrotingsbehandeling VWS 4,5 en 6 december

Uitgaande brief [19-12-2013] – Tweede Voortgangsrapportage fraudebestrijding in de zorg (28 828-54)

De Minister zal de Staatssecretaris verzoeken de Kamer te informeren over de stand van zaken m.b.t. fraude met het pgb in de AWBZ

[10-04-2013] – AO Bestrijding zorgfraude

Uitgaande brief [19-12-2013] – Tweede Voortgangsrapportage fraudebestrijding in de zorg (28 828-54)

De Kamer zal op de hoogte worden gehouden van de vervolgstappen m.b.t. de aanbevelingen die eerder zijn gedaan over fraude bij de inkoop van zorg door ziekenhuizen.

[10-04-2013] – AO Bestrijding zorgfraude

Uitgaande brief [19-12-2013] – Tweede Voortgangsrapportage fraudebestrijding in de zorg (28 828-54)

De Kamer zal worden geïnformeerd over de uitkomsten van het gesprek met het OM over zorgfraudezaken, vergezeld van een oordeel over een mogelijk capaciteitstekort bij het OM.

[10-04-2013] – AO Bestrijding zorgfraude

Uitgaande brief [19-12-2013] – Tweede Voortgangsrapportage fraudebestrijding in de zorg (28 828-54)

De Kamer zal op enig moment worden geïnformeerd wat het fraudeverzamelpunt van de NZa met de door mw. Klever aangereikte ca. 600 fraudemeldingen zal doen.

[10-04-2013] – AO Bestrijding zorgfraude

Uitgaande brief [19-12-2013] – Tweede Voortgangsrapportage fraudebestrijding in de zorg (28 828-54)

De Kamer zal voor de zomer worden geïnformeerd over experimenten in de eerste lijn (i.c. een experiment waarin de behandeling en de diagnose uit elkaar worden gehaald).

[10-04-2013] – AO Bestrijding zorgfraude

Uitgaande brief [19-05-2014] – Voorhangbrief bekostiging huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg (33 578-6)

In het voorjaar 2013 zal de Kamer een plan van aanpak voor de verbetering van het inzicht in de kwaliteit van de langdurige zorg ontvangen

[29-01-2013] – Vervolg wetsbehandeling kwaliteitsinstituut

Uitgaande brief [12-06-2014] – Kwaliteit in verzorgings- en verpleeghuizen (31 765-90)

De Kamer zal worden bericht over de resultaten van het overleg met het Ministerie van I en M en gemeenten over de vormgeving van voldoende ruimte voor sport en bewegen bij de aanleg van nieuwe wijken, de verantwoordelijkheidsverdeling ter zake, alsmede over pilots, een eventuele intensivering en het beschikbaar stellen van kennis in een toolbox.

[17-12-2012] – Wetgevingsoverleg Sport en Bewegen (onderdeel begroting VWS)

Uitgaande brief [05-11-2013] – Voortgang programma Sport en Bewegen in de Buurt (30 234-91)

Bij het bespreken van de onderscheiden wetsvoorstellen (AWBZ, Wmo) zal ook de uitwerking in AMvB's naar de Kamer worden gezonden

Notaoverleg over langdurige zorg op 10 juni 2013 (30 587, nr. 354

Afgedaan met wetsvoorstellen Wmo 13 jan 2014 naar kamer verzonden en Wetsvoorstel WLZ 7-3-2014 naar kamer gezonden

De Kamer zal worden bericht hoe het zit met de certificering van door de Europese Unie erkende bedrijven en hoe vaak door ofwel de nationale autoriteiten ofwel het Food and Veterinary Office (FVO) controles plaatsvinden.

Toegezegd in mondeling vragenuur 25 maart 2014.

Uitgaande brief [15-07-2014] – importcontroles door de Food and Veterinary Office (FVO)

Voor de zomer zal de Kamer het aanvalsplan voor de aanpak van bureaucratie worden toegezonden

[05-06-2014] – AO Verspilling in de zorg

Uitgaande brief [18-07-2014] – Vermindering regeldruk VWS

Na Pinksteren ontvangt de Kamer een brief inzake de kwaliteit van instellingen voor verpleging en verzorging, gebaseerd op een onderzoek van de Inspectie VOLDAAN: brief van de Staatssecretaris van VWS van 12 juni 2014

[05-06-2014] – AO Verspilling in de zorg

Uitgaande brief [12-06-2014] – Kwaliteit in verzorgings- en verpleeghuizen (31 765-90)

Minister neemt binnenkort, naar aanleiding van het advies van het capaciteitsorgaan, haar besluit over het aantal opleidingsplaatsen voor het komende jaar. Dit besluit zal tezamen met het advies van het Capaciteitsorgaan naar de Kamer worden gestuurd. Daarin wordt een vergelijking tussen de ramingen van het Capaciteitsorgaan en de berekeningen van de LHV meegenomen.

Mondelinge vragenuur 15 april 2014.

Uitgaande brief [12-06-2014] – Capaciteitsplan 2013 (29 282-196)

In de nieuwe wet voor de langdurige zorg zal het recht op zorg worden verankerd.

[07-11-2013] – AO AWBZ

Wetsvoorstel WLZ 7-3-2014 (33 891, nr. 2) naar kamer verzonden.

De Kamer zal nadere voorstellen over de vormgeving van de lastenneutrale overheveling van de persoonlijke verzorging ontvangen.

[16-01-2014] – VAO Hervorming langdurige zorg (AO d.d. 18/12)

Uitgaande brief [10-04-2014] – Nota naar aanleiding van het nader verslag Wmo 2015 (33 841-62) (33 841-64)

Minister zal nagaan wat met de eerdere toezegging die aan CU is gedaan over onderzoek ondervoeding (SEO) in ziekenhuizen en het onderzoek onder de aandacht van ziekenhuizen brengen. De Kamer wordt hierover geïnformeerd.

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP)

IZ TK 2013–2014, 21 501-31, nr. 338

Kamer schriftelijk meedelen wat een haalbare termijn is om concrete normen voor de hoeveelheid suiker in kinderproducten op te stellen (motie Dik-Faber).

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP)

Uitgaande brief [03-02-2014] – Toezegging notaoverleg preventie, suiker in kinderproducten (32 793-135)

De Kamer ontvangt zo snel mogelijk na eind april de uitkomst van de analyse van de NZa welke problemen er zijn betreft de transgenderzorg en de mogelijke oplossingen.

[26-03-2014] – AO ziekenhuiszorg

Uitgaande brief [14-05-2014] – transgenderzorg, bevindingen van de NZa (32 299-26)

Voor de zomer ontvangt de Kamer een brief met de kwaliteits- en doelmatigheidsagenda (staande toezegging).

[26-03-2014] – AO ziekenhuiszorg

Uitgaande brief [04-06-2014] – Kwaliteits- en doelmatigheidsagenda (2014Z10220)

Voor de zomer ontvangt de Kamer de innovatieagenda waarin wordt meegenomen waar belemmeringen voor innovatie zitten waaronder DOT en de oplossingsrichting.

[26-03-2014] – AO ziekenhuiszorg

Uitgaande brief [02-07-2014] – E-health en zorgverbetering

Voor de zomer ontvangt de Kamer een brief over kostenbewustzijn (staande toezegging).

[26-03-2014] – AO ziekenhuiszorg

Uitgaande brief [02-07-2014] – Stand van zaken kostenbewustzijn

De Kamer ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie op het rapport van het Rathenau instituut.

[26-03-2014] – AO ziekenhuiszorg

Uitgaande brief [12-06-2014] – Reactie rapport Rathenau Instituut van 26 maart 2014 (32 620-124)

De Kamer ontvangt een brief of de aanpassing van de GRZ toch per 2015 kan plaats vinden.

[26-03-2014] – AO ziekenhuiszorg

Uitgaande brief [30-06-2014] – Aanpassen aanspraak geriatrische revalidatiezorg (2014Z12381)

Voor eind 2013 zal de Kamer het transitieplan voor de langdurige zorg ontvangen, waarin o.a. wordt ingegaan op de communicatie met cliënten, welke onderdelen van de transitieagenda van ActiZ (o.a. het woningwaarderingsstelsel) wel of niet worden overgenomen en de uitvoering van de motie Bergkamp over de cultuuromslag.

[07-11-2013] – AO AWBZ

Uitgaande brief [28-03-2014] – Transitie hervorming langdurige zorg (30 597-428)

De Kamer ontvangt zo spoedig mogelijk na de bestuurlijke afspraak met de Nederlandse Vereniging van Banken een brief.

[26-03-2014] – AO ziekenhuiszorg

Uitgaande brief [22-05-2014] – Aanpak verantwoording en jaarrekeningen medisch specialistische zorg (32 620-117)

Vóór de zomer van 2014 zal de Kamer van de staatssecretarissen van VWS en van Financiën een brief ontvangen over de uitgangspunten van de herziening van de fiscale-aftrekregeling in relatie tot regelingen en voorzieningen in de Zorgverzekeringswet, Wmo etc.

[22-01-2014] – Wetsbehandeling Wtcg/CER

Fin AFP 2014/302 dd 25 april 2014.

Na ontvangst van het advies van de Raad van State zal de goedkeurings- en de invoeringswet betreffende de ratificering van het VN-verdrag voor mensen met een beperking snel bij de Kamer worden ingediend.

[22-01-2014] – Wetsbehandeling Wtcg/CER

VN Verdrag Handicap, d.d. 18 juli 2014 naar de TK gestuurd.

Zo mogelijk ter gelegenheid van de transitieafspraken Wmo (hopelijk in februari 2014) zal de Kamer worden geïnformeerd over de uitkomsten van het overleg met patiëntenorganisaties over het oprichten van een meldpunt/loket waar patiënten/cliënten naartoe kunnen met vragen en problemen.

[22-01-2014] – Wetsbehandeling Wtcg/CER

Uitgaande brief [28-03-2014] – Transitie hervorming langdurige zorg (30 597-428)

Naar aanleiding van de op inspectierapporten gebaseerde overall visie over de kwaliteit van de zorg in instellingen die de IGZ in november zal uitbrengen zal de Kamer voor eind 2013 worden bericht over de conclusies terzake, de verbetertrajecten (o.a. betreffende de zorgaanbieders waarover Omroep Max berichtte) en in hoeverre de «toolkit» van de inspectie voldoende is.

[07-11-2013] – AO AWBZ

Uitgaande brief [12-06-2014] – Kwaliteit in verzorgings- en verpleeghuizen (31 765-90)

De Kamer zal worden geïnformeerd over de planning van alle in 2014 te doorlopen stappen betreffende de vervanging van de Wtcg en Cer door het nieuwe systeem.

[22-01-2014] – Wetsbehandeling Wtcg/CER

Uitgaande brief [20-06-2014] – Voortgang communicatie aan burgers over de Wtcg en de CER (33 726-26)

Vóór 1 april 2014 zal de Kamer een brief over het actieplan eenzaamheid worden toegezonden.

[20-02-2014] – 30 leden debat over het SCP rapport «met zorg ouder worden»(aangevraagd op 12/9/13 door lid Agema)

Uitgaande brief [16-07-2014] – Intensiveren en verankeren aanpak eenzaamheid

Binnenkort zal het wetsvoorstel Wet langdurige zorg bij de Kamer worden ingediend.

[20-02-2014] – 30 leden debat over het SCP rapport «met zorg ouder worden»(aangevraagd op 12/9/13 door lid Agema)

Kamerstuk 33 891, Regels inzake de verzekering van zorg aan mensen die zijn aangewezen op langdurige zorg (Wet langdurige zorg) (03-07-2014)

Voor eind 2013 zal de Kamer nader worden geïnformeerd over de juridische en bestuurdersaansprakelijkheid bij onwenselijk gedrag van zorginstellingen.

[07-11-2013] – AO AWBZ

Uitgaande brief [20-12-2013] – Bestuurlijke aansprakelijkheid en ondertoezichtstelling in de zorg (32 012-17)

Voor de zomer van 2014 zal de Kamer een brief inzake innovatie ontvangen.

[24-04-2014] – AO EU-Gezondheidsraad (betreft Informele Raad van 28 april 2014)

Uitgaande brief [02-07-2014] – E-health en zorgverbetering

Voor het volgende AO van 18 juni de Kamer informeren over de voortgang van de Verordening klinisch geneesmiddelenonderzoek (dit zal in de geannoteerde agenda voor formele EU gezondheidsraad van 20 juni meegenomen worden).

[24-04-2014] – AO EU-Gezondheidsraad (betreft Informele Raad van 28 april 2014)

Uitgaande brief [12-06-2014] – Geannoteerde agenda formele raad Luxemburg 20 juni 2014 (21 501-31, nr. 338)

Indien NL meedoet aan de EU consultatie eHealth, dan de Kamer deze consultatie sturen

[24-04-2014] – AO EU-Gezondheidsraad (betreft Informele Raad van 28 april 2014)

Uitgaande brief [06-06-2014] – Concept reactie Groenboek m-gezondheidszorg (22 112-1863)

Voor het volgende AO van 18 juni de Kamer informeren over de voortgang van de Verordening medische hulmiddelen (dit zal in de geannoteerde agenda voor formele EU gezondheidsraad van 20 juni meegenomen worden).

[24-04-2014] – AO EU-Gezondheidsraad (betreft Informele Raad van 28 april 2014)

Uitgaande brief [12-06-2014] – Geannoteerde agenda formele raad Luxemburg 20 juni 2014 (21 501-31, nr. 338)

Binnenkort ontvangt de Kamer een brief over AMR (antimicrobiële resistentie).

[24-04-2014] – AO EU-Gezondheidsraad (betreft Informele Raad van 28 april 2014)

Uitgaande brief [10-06-2014] – internationale activiteiten antibioticaresistentie (32 620-123)

Voor het volgende AO van 18 juni de Kamer informeren over de inzet van NL in Europa in het terugdringen van zoutgebruik (dit zal in de geannoteerde agenda voor formele EU gezondheidsraad van 20 juni meegenomen worden).

[24-04-2014] – AO EU-Gezondheidsraad (betreft Informele Raad van 28 april 2014)

Is gebeurd, is meegenomen in de vergadering van 20-6-2014.

Bij de aanbieding van de hervormingswetten in de zorg zal de Kamer worden bericht over de samenhang tussen deze wetten en zal een beeld worden gegeven van de organisatie van de zorg in de toekomst.

[07-11-2013] – AO AWBZ

Uitgaande brief [04-03-2014] – Samenhang in zorg en ondersteuning (29 538-152)

Voor de zomer zal de Kamer een brief over de informatievoorziening in de zorg ontvangen, waarin o.a. wordt ingegaan op versnelling van de informatielevering, het momentum van de definitieve jaarafrekening en een eventuele verkorting van de controletermijn van vijf jaar voor facturen van de zorgverzekering, met zo nodig aanpassing via een lex specialis.

[10-06-2014] – TK WGO Jaarverslag 2013

Uitgaande brief [18-07-2014] – Tussenrapportage verbetering informatievoorziening zorguitgaven

De Kamer zal worden geïnformeerd over de manier waarop de regelgeving en regeldruk zullen worden aangepakt .

[10-06-2014] – TK WGO Jaarverslag 2013

Uitgaande brief [18-07-2014] – Vermindering regeldruk VWS

Brief aan TK over aanpak regiomaatschappen.

[24-04-2014] – AO Macrobekostiging = AO Invoering integrale bekostiging medische-specialiastische zorg

Uitgaande brief [10-07-2014] – Ontwikkelingen omtrent regiomaatschappen

De Kamer wordt nader bericht inzake het eigen vermogen van Sanquin.

[06-02-2014] – AO Bloedvoorziening

Uitgaande brief [13-05-2014] – Informatie eigen vermogen stichting Sanquin Bloedvoorziening (29 447-27)

In het kader van de Warenwet zal een AMvB worden voorbereid waarin nadere eisen worden gesteld aan bepaalde aspecten van de e-sigaret, zoals de veiligheid, de kwaliteit, de etikettering, de reclames en de mogelijkheden voor een leeftijdsgrens.

[02-10-2013] – 2e termijn Behandeling Tabakswet TK

Uitgaande brief [26-05-2014] – Nota naar aanleiding van het nader verslag bij de wijziging van de Tabakswet ter verduidelijking van de rookverboden van de Tabakswet, met inbegrip van een algemeen rookverbod in de horeca, 33 791 (33 791-8)

Brief aan 2e kamer met een concreet voorstel voor de leeftijdsverificatie bij internetverkoop.

[02-10-2013] – 2e termijn Behandeling Tabakswet TK

26 643, nr. 299 op 19/12/13

De pgb-mogelijkheid wordt wettelijk verankerd in de Jeugdwet, de Wmo, de Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige intensieve zorg.

[21-11-2013] – AO PGB

Uitgaande brief [25-03-2014] – Verankering persoonsgebonden budget in de Zorgverzekeringswet (25 657-104)

Vóór eind 2013 zal de Kamer worden bericht over oplossingen voor de circa 50 à 60 mensen waarvoor geen passende zorg in natura is, terwijl zij als gevolg van de 10-uursregel geen pgb kunnen krijgen (blz. 25). Vóór eind 2013 zal de Kamer worden bericht over oplossingen voor de circa 50 à 60 mensen waarvoor geen passende zorg in natura is, terwijl zij als gevolg van de 10-uursregel geen pgb kunnen krijgen.

[21-11-2013] – AO PGB

Brief verzonden d.d. 18 december 2013

Vóór het AO Fokuswonen zal de Kamer worden geïnformeerd over de toekomstige vormgeving van het Fokusconcept, waarbij ook de pgb-variant aan de orde is.

[21-11-2013] – AO PGB

Brief aan de TK verzonden op 14 januari 2014.

De Kamer zal nader worden geïnformeerd over de situatie waarin voor mensen die geen pgb en geen passende zorg ontvangen alleen de mogelijkheid resteert om de zorg via een hoofdaannemer en een onderaannemer te kopen, met als gevolg bemiddelingskosten.

[21-11-2013] – AO PGB

Uitgaande brief [16-07-2014] – Intensiveren en verankeren aanpak eenzaamheid.

Binnenkort zal een wetsvoorstel over de professionalisering van de care bij de Kamer worden ingediend.

[04-09-2013] – -Plenair debat Wetsvoorstel Zorg en Dwang 31 966 1ste termijn

Er komt geen wetsvoorstel professionalisering in de Care dit berust op een misverstand.

De Kamer wordt in het eerste kwartaal 2014 geïnformeerd over de uitkomst van het gesprek met de zorgkantoren inzake de mogelijkheden van tariefdifferentiatie/onderscheiden doelgroepen.

[14-11-2013] – AO Valys/Doelgroepenvervoer

379985–121586-LZ Voorlopige budgettair kader Wlz 2015 27-6-14.

In de eerste helft van 2014 wordt de Kamer geïnformeerd inzake de keuzes m.b.t. het opheffen van barrières/uitwerking ter zake.

[14-11-2013] – AO Valys/Doelgroepenvervoer

Brief 17 maart 2014 van Min I&M, Voortgangsrapportage toegankelijkheid spoor; kamerstuknr: 29 984, nr. 472

De Kamer wordt schriftelijk geïnformeerd over de mogelijkheid van het afschaffen van de kilometerbegrenzing in het Valysvervoer.

[14-11-2013] – AO Valys/Doelgroepenvervoer

Uitgaande brief [19-12-2013] – Afschaffen kilometerbegrenzing (25 847-123)

De Kamer zal het eind november af te ronden rapport van het Mulier Instituut over de mogelijke effecten van gemeentelijke bezuinigingen op de sport ontvangen.

[18-11-2013] – Wetgevingsoverleg Sport en Bewegen

Uitgaande brief [06-02-2014] – Sport en Recessie 2013 (30 234-96)

Minister informeert TK in april over de concrete uitwerking van het nieuwe bekostigingsmodel voor de huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg en de wijze en tijdpad van invoering.

[12-12-2013] – AO Eerstelijnszorg

Uitgaande brief [19-05-2014] – Voorhangbrief bekostiging huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg (33 578-6)

De Minister en Staatssecretaris sturen de TK het NZa advies over de bekostiging van de wijkverpleging.

[12-12-2013] – AO Eerstelijnszorg

Uitgaande brief [17-12-2013] – Uitvoeringstoets bekostiging wijkverpleging (30 597-391)

De Minister informeert de TK over de hoofdlijnen van de bekostiging van de aanspraak verpleging in de wijk en zal daarbij inzicht geven in hoe de inzet van de investering van € 200 miljoen in wijkverpleegkundigen te monitoren is.

[12-12-2013] – AO Eerstelijnszorg

Uitgaande brief [17-12-2013] – Uitvoeringstoets bekostiging wijkverpleging (30 597-391)

De Staatssecretaris stuurt de tekst van de Zvw-aanspraak verpleging in de wijk aan de TK.

[12-12-2013] – AO Eerstelijnszorg

Uitgaande brief [10-06-2014] – ontwerpbesluit houdende wijziging van het Besluit zorgverzekering in verband met het zorgpakket Zvw 2015 en wijziging van het Besluit zorgverzekering BES in verband met het zorgpakket BES 2015 (29 689-519)

De Minister stuurt de verslagen van de bijeenkomsten over samenwerking aan de TK, samen met een brief met voorstellen hoe de samenwerking tussen zorgaanbieders te verbeteren.

[12-12-2013] – AO Eerstelijnszorg

Uitgaande brief [22-07-2014] – Kamerbrief over Verslagen van en reactie op zes bijeenkomsten over samenwerking en mededinging in de curatieve zorg

De TK ontvangt van de Minister en Staatssecretaris een visie over E-health / zelfzorg.

[12-12-2013] – AO Eerstelijnszorg

Uitgaande brief [04-07-2014] – e-health en zorgverbetering (Eerste Kamer)

Zo snel mogelijk in 2014 (januari) zal de Kamer de samen met verzekeraars, gemeenten, zorgaanbieders en patiëntenorganisaties op te stellen transitieagenda en transitieplan hervorming langdurige zorg worden toegezonden, waarin o.a. wordt ingegaan op vastgoed, bijzondere groepen, regionale afstemming, cliëntondersteuning en voortgangsrapportages.

[18-12-2013] – AO hervorming langdurige zorg

Uitgaande brief [28-03-2014] – Transitie hervorming langdurige zorg (30597–428)

De Kamer zal regelmatig worden gerapporteerd over de voortgang van het Actieprogramma onvrijwillige zorg.

[04-09-2013] – -Plenair debat Wetsvoorstel Zorg en Dwang 31 966 1ste termijn

Uitgaande brief [12-06-2014] – Kwaliteit in verzorgings- en verpleeghuizen (31 765-90)

De Kamer zal een voorstel tot aanpassing van de Zorgverzekeringswet per 1 januari 2015 bereiken, waarin de aanspraak op wijkverpleegkundige zorg wordt geformuleerd.

[18-12-2013] – AO hervorming langdurige zorg

Uitgaande brief [10-06-2014] – Wijzigingen Zvw-pakket per 2015 (29 689-523)

De Kamer zal in het eerste kwartaal van 2014 worden bericht over de uitkomsten van het overleg met ZN en Per Saldo over welke vormgeving van de keuzevrijheid (het pgb) in de Zvw noodzakelijk is met het oog op de betreffende specifieke doelgroepen.

[18-12-2013] – AO hervorming langdurige zorg

Uitgaande brief [25-03-2014] – Verankering persoonsgebonden budget in de Zorgverzekeringswet (25 657-104)

Ter gelegenheid van de bespreking van de Wmo 2015 zal de Kamer worden geschetst wat de samenhang is tussen de wetten (Wmo, WLZ en Zvw), waarbij zo mogelijk ook wordt ingegaan op de vraag over wel of geen uitkomstfinanciering en de voor- en nadelen daarvan.

[18-12-2013] – AO hervorming langdurige zorg

Uitgaande brief [04-03-2014] – Samenhang in zorg en ondersteuning (29 538-152)

Na overleg met Fokus en de cliëntenraad van Fokus zal de Kamer worden bericht over het borgen van het concept van het Fokus-wonen in de toekomst.

[18-12-2013] – AO hervorming langdurige zorg

Uitgaande brief [03-06-2014] – Commissiebrief inzake VSO ADL-assistentie (2014Z10079)

In januari 2014 zal het wetsvoorstel Wet langdurige zorg bij de Kamer worden ingediend.

[18-12-2013] – AO hervorming langdurige zorg

Wetsvoorstel WLZ 7-3-2014 (33 891, nr. 2) naar Kamer verzonden

Nog in 2013 zal het wetsvoorstel Wmo 2015 bij de Kamer worden ingediend.

[18-12-2013] – AO hervorming langdurige zorg

Kamerstuk 33 841

Nog in 2013 zal de Kamer een brief ontvangen over de mogelijkheden en onmogelijkheden om bestuurders aansprakelijk te stellen en eventueel een boete op te leggen.

[21-11-2013] – VAO AWBZ

Uitgaande brief [20-12-2013] – Bestuurlijke aansprakelijkheid en ondertoezichtstelling in de zorg (32 012-17)

In het voorjaar van 2014 zal de Kamer worden bericht over de uitkomsten van het overleg met zorgkantoren over de zorginkoop. Toegezegd in VAO AWBZ d.d. 21-11-2013.

[21-11-2013] – VAO AWBZ

Wetsvoorstel Langdurige zorg, 33 891 nr. 13 (27/06/14); 379985–121586-LZ Voorlopige budgettair kader Wlz 2015 27-6-14

Voor eind 2013 zal de Kamer een tussenrapportage ontvangen over het overleg inzake oplossingen voor de circa 50 à 60 mensen die nog geen passende zorg in natura hebben, terwijl zij als gevolg van de 10-uursgrens geen pgb kunnen krijgen

VAO PGB 18-12-2013

Uitgaande brief [18-12-2013] – Stand van zaken casuïstiek 10-uurgrens (30 597-392)

Begin 2014 zal de Kamer worden gerapporteerd over de resultaten van de actie om oplossingen te vinden voor de 50 à 60 mensen waarvoor geen passende zorg in natura is, terwijl zij als gevolg van de 10-uursgrens geen pgb kunnen ontvangen.

VAO PGB 18-12-2013

Uitgaande brief [02-04-2014] – Zorg voor mensen met een indicatie voor begeleiding van minder dan 10 uur (25 657-105)

De Kamer zal nader worden bericht over de uitwerking van het voortbestaan van het Fokuswonen.

[16-01-2014] – VAO Hervorming langdurige zorg (AO d.d. 18/12)

Uitgaande brief [03-06-2014] – Commissiebrief inzake VSO ADL-assistentie (2014Z10079)

De Kamer zullen voorstellen bereiken voor een centrale regeling voor doventolken, met een landelijke toegankelijkheid en centrale uitvoering.

[16-01-2014] – VAO Hervorming langdurige zorg (AO d.d. 18/12)

Uitgaande brief [28-03-2014] – Transitie hervorming langdurige zorg (30 597-428)

Binnen een maand zal de Kamer een nadere uitwerking ontvangen m.b.t. de motie Leijten over onderzoek door de inspectie bij een overlijden waarvan de doodsoorzaak ter discussie staat (31 996, nr. 54).

[10-09-2013] – Debat Wetsvoorstel Zorg en Dwang 31 966 dupliek (antwoord regering in tweede termijn)

Uitgaande brief [09-12-2013] – Motie – Leijten (nr. 54) ingediend tijdens wetsbehandeling Zorg en Dwang (31 996-72)

In het voorjaar zal de Kamer het NZa-onderzoek naar kleine gespecialiseerde instellingen worden toegezonden.

[16-01-2014] – Dertigledendebat over ouderen die op straat worden gezet

Transitieagenda «Zelfstandig Wonen» van 4 juni 2014. Deze brief is door Minister Blok verzonden, mede namens Stas VWS De brief is opgenomen onder Kamerstuktitel «Integrale visie op de woningmarkt».

Begin februari zal de Kamer een actueel beeld ontvangen van oplossingen voor de oorspronkelijke groep van circa 50 à 60 mensen en ook voor de nieuwe mensen die geen passende zorg in natura hebben terwijl zij als gevolg van de 10-uursgrens geen pgb kunnen krijgen.

[16-01-2014] – Dertigledendebat over het verlagen van de pgb-tarieven voor mensen met een ZZP-indicatie

Uitgaande brief [02-04-2014] – Zorg voor mensen met een indicatie voor begeleiding van minder dan 10 uur (25 657-105)

Binnenkort zal de Kamer de antwoorden ontvangen op de commissievragen over de eerste voortgangsrapportage fraudebestrijding, waarin ook de upcoding en het onderzoek van het CIZ worden meegenomen.

Mondeling vragenuur 21/1/14

Uitgaande brief [06-05-2014] – Commissiebrief inzake de rapportage «Onderzoek omvang upcoding gemandateerde indicatiestelling en aanbevelingen september 2013» van het CIZ (Kamerstuk 28 828, nr. 51) (28 828-61)

Voor de zomer zal de voortgangsrapportage over de kwaliteitsagenda naar de Kamer worden gezonden.

Mondeling vragenuur 28/1/14

Uitgaande brief [04-06-2014] – Kwaliteits- en doelmatigheidsagenda (2014Z10220)

Binnenkort zal de Kamer de eerste voorstellen m.b.t. de professionalisering van de zorg bereiken, te beginnen met de jeugdzorg.

[05-09-2013] – Plenaier debat Wetsvoorstel Zorg en Dwang 31 966

Uitgaande brief [22-11-2013] – nota naar aanleiding van het verslag toekomen inzake Aanpassingen van de Wet op de jeugdzorg en enkele andere wetten ten behoeve van de professionalisering van de jeugdzorg (professionaliseringswet)

Minister zal laten onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn van de eigen bijdrage voor wijkverpleegkundigen en daarover de TK informeren. Hier loopt al motie over.

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP)

Uitgaande brief [30-06-2014] – Bekostiging wijkverpleging (2014Z12386)

De Kamer zal eens in de vier jaar de VTV van het RIVM ontvangen, waarin de trends, ambities en voortgang rond het NPP worden opgenomen (waarover overigens in het NPP jaarlijks zal worden gerapporteerd); in de VTV 2014 zal een nulmeting worden verwerkt.

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP)

Uitgaande brief [24-06-2014] – Aanbieden Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2014 (2014Z11778)

Met BZK bepreken hoe de zichtbare schakel gelden na 2014 kunnen worden ingezet en mogelijk worden gekoppeld met de GIDS-gelden. De Kamer hierover informeren per brief.

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP)

Staatssecretaris van Rijn heeft op 1 juli 2014 met Minister Blok afgesproken dat de ZS-gelden worden overgeheveld naar VWS, zodat deze gekoppeld kunnen worden aan de GIDS-gelden. Dit is aan de TK gemeld op donderdag 3 juli tijdens het AO Eerstelijnszorg.

In brief aan de Kamer over de aanspraak wijkverpleging in de Zvw worden ook de rol van de wijkverpleging bij preventie en de voor- en nadelen van eigen risico voor de wijkverpleging meegenomen.

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP)

Uitgaande brief [19-05-2014] – Bekostiging wijkverpleging (30 597-440)

Tijdens de Startconferentie van het NPP zal het veld worden geraadpleegd over het verlengen van het NPP naar 2020. De Kamer wordt hierover geïnformeerd.Door dit toe te zeggen wordt motie CDA/9 aangehouden.

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP)

Uitgaande brief [15-04-2014] – Aanbieding fotoverslag conferentie Alles is Gezondheid (32 793-143)

Het onderzoek van het RIVM over muziek/gehoorschade irt convenant met muzieksector aan de Kamer sturen.

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP)

Uitgaande brief [13-02-2014] – RIVM-rapport «Gehoorschade en geluidsblootstelling» (32 793-139)

In april zal de Kamer het TNO-onderzoek naar de (bestaande en toekomstige) capaciteit van verzorgings- en verpleeghuizen en het onderzoek naar de ontwikkeling van de indicatie voor zzp's ontvangen, voorzien van een reactie.

[16-01-2014] – Dertigledendebat over ouderen die op straat worden gezet

Transitieagenda «Zelfstandig Wonen» van 4 juni 2014. Deze brief is door Minister Blok verzonden, mede namens Stas VWS De brief is opgenomen onder Kamerstuktitel «Integrale visie op de woningmarkt».

Openstaande moties voorgaande jaren

Kamerstuknr.

Omschrijving

Vindplaats

Stand van zaken

32 022, nr. 73

De gewijzigde motie-Straus over een evaluatie over drie jaar.

[28-06-2011] – Stemmingen over moties ingediend bij Wijziging van de Drank- en Horecawet

De Drank en Horecawet is per 1-1-2013 in werking getreden. De eerste evaluatie is voorzien voor 1-1-2016. De Kamer zal dan over de resultaten worden geïnformeerd.

29 689, nr. 400

De motie-Voortman over onderzoeken van mogelijkheden van kostenefficiëntie door gebruik van een systeem als de NICE guidelines.

[03-07-2012] – Stemmingen over moties ingediend bij het VAO Pakketmaatregelen

22-10-2013 Deze motie is deels beantwoord in de brief aan de Kamer dd 30-9-2013 over de Buitenhof-oproep. Deels wordt deze motie beantwoord in de reactie van de Minister op het volgende ZiNL-advies over kosteneffectiviteit, dat in het derde kwartaal van 2014 wordt verwacht.

33 255, nr. 3

De motie Bergkamp c.s. over evaluatie van het verbod op qat aangenomen.

[30-10-2012] – Stemmingen over: moties ingediend bij het VSO inzake het Ontwerpbesluit houdende wijziging van lijst II, behorende bij de Opiumwet

De planning dat het gereed is, is begin 2015. Er wordt aan gewerkt samen met V&J en OCW.

33 341, nr. 13

Motie Bergkamp/Rutte over de evaluatie van de Drank- en Horecawet.

[06-03-2013] – Voorstel van wet van de leden Voordewind, Van der Staaij, Bouwmeester en Bruins Slot houdende wijziging van de Drank- en Horecawet teneinde enkele leeftijdsgrenzen te verhogen van16 naar 18 jaar en de preventie en handhaving te verankeren

De leeftijdsgrens verhoging wordt mee genomen in de evaluatie van de Drank en Horeca Wet. Deze vindt in 2016 plaats.

33 253, nr. 53

De motie Pia Dijkstra over de concentratie-effectrapportage: bij de evaluatie van het wetsvoorstel moet nadrukkelijk worden ingegaan op de administratieve lasten als gevolg van de 8 elementen uit de fusie-effectrapportage.

[26-03-2013] – Wijziging van de Wet marktordening gezondheidszorg, de Wet cliëntenrechten zorg en enkele andere wetten

Het wetsvoorstel is op 26 november 2013 aangenomen in de EK. In de wet is opgenomen dat de wet 3 jaar na inwerkingtreding geëvalueerd gaat worden. Bij de evaluatie wordt de motie van Dijkstra meegenomen.

33 435

Motie Van der Burg c.s. over een oproep aan het Openbaar Ministerie om aangiftes zo spoedig mogelijk in behandeling te nemen.

[27-03-2013] – AO Rapport cie Samson

De Kamer zal begin 2018 worden geïnformeerd per brief.

29 389 nr 53

Gewijzigde motie Krol/Keijzer over een uitgebreide visie op ouderenzorg in Nederland.

[16-04-2013] – Moties ingediend bij het dertigledendebat over dreigende sluiting van 800 ouderenzorglocaties

Wordt in het najaar van 2014 verwacht.

28 828, nr. 29

De motie Anne Mulder over de capaciteit en budgetten ter voorkoming en bestrijding van zorgfraude.

[25-04-2013] – Stemmingen over: moties ingediend bij het VAO Bestrijding zorgfraude

Deze motie is deels afgedaan met de 1e VGR. Ook in de 2e VGR is op deze motie ingegaan. Waarschijnlijk ontvangt VWS medio 2014 de resultaten van het onderzoek van de NZa. Het streven is deze motie af te doen in de volgende VGR.

28 828, nr. 38

Motie Bruins Slot/Klever over een beroepsverbod voor frauderende beroepsbeoefenaren.

[23-05-2013] – Plenair debat Zorgfraude

Wordt meegenomen in beleidsreactie evaluatie Wet BIG.

31 016, nr. 50

De motie Wolbert over spreiding van de spoedeisende hulp en acute Verloskunde.

[20-06-2013] – AO Pakketmaatregelen + zorgverzekeringswet

Er heeft inmiddels een gesprek plaatsgevonden met de VeiligheidsRegio. Mogelijk in een later stadium nog eens.

33 605 XVI, nr. 8

Motie Kamerlid Bruins Slot over de voor- en nadelen van premiegefinancierde zorguitgaven onder de Comptabiliteitswet.

[12-06-2013] – Wetgevingsoverleg jaarverslag VWS 2012

De motie is eerder aangehouden in afwachting van de brief van de Minister van Financiën als reactie op de motie-Schouten over mogelijkheden om de premiegefinancierde zorguitgaven onder de Comptabiliteitswet (TK 33 480, nr. 15). Die reactie is op 12 juni 2013 mede namens de Minister van VWS aan de Kamer gezonden als bijlage bij de brief waarmee ook de Hoofdlijnennotitie Comptabiliteitswet aan de Kamer is aangeboden (TK 33 670, nr. 1)

31 839, nr. 302

De motie Voortman/Ypma over regionale monitoring.

[04-07-2013] – VAO transitie Jeugdzorg

De motie is in uitvoering genomen met de brief aan de Kamer van 18 juni 2014 (voortgang transitie Jeugdstelsel). De monitor zal afgerond worden op 1-1-2015 en vervolgens zal de Kamer worden geïnformeerd per brief.

31 839, nr. 303

De motie Voortman over een goede aansluiting tussen jeugd- en Volwassenenzorg

[04-07-2013] – VAO transitie Jeugdzorg

De Kamer zal eind 2014 geïnformeerd worden per brief.

32 402, nr. 53

De motie Bruins Slot/Leijten over het niet belemmeren van een eerste open gesprek.

[02-07-2013] – Voortzetting Wetsvoorstel kwaliteit klachten en geschillenzorg (32 402) (eerste termijn + rest)

Wordt bij de invulling van een AMvB Wkkgz geregeld.

32 402, nr. 55

De motie Van Veen/Kuzu over het geven van aanwijzing aan beroepsbeoefenaren door de IGZ.

[02-07-2013] – Voortzetting Wetsvoorstel kwaliteit klachten en geschillenzorg (32 402) (eerste termijn + rest)

Met inwerkingtreding Wkkgz wordt uitvoering gegeven aan motie. Wetsvoorstel Wkkgz is in behandeling bij de EK.

33 599, nr. 8

Verzoekt de regering, in aanvulling op de beleidsagenda vervalste geneesmiddelen en medische hulpmiddelen concrete doelstellingen op het gebied van opsporing te formuleren om illegale handel van medicijnen en medische hulpmiddelen via het internet te laten dalen en de Kamer hierover te informeren.

[24-09-2013] – Stemmingen over: moties ingediend bij Wijziging van de Geneesmiddelenwet ter implementatie van richtlijn 2011/62/EU om te verhinderen dat vervalste geneesmiddelen in de legale distributieketen belanden

Na het zomerreces ontvangt de TK een brief over de uitvoering van de motie Bruins Slot/Pia Dijkstra (Kamerstuk 33 599, nr.8) waarin in wordt gegaan op de inzet betreffende de aanpak van handel in illegale en vervalste geneesmiddelen en medische hulpmiddelen.

33 599, nr. 10

Verzoekt de regering, de Kamer uiterlijk drie maanden na vaststelling van de gedelegeerde handelingen en uitvoeringshandelingen een plan van aanpak toe te sturen betreffende een voorlichtingscampagne over de verschillende veiligheidskenmerken die valse geneesmiddelen onderscheiden van niet-vervalste geneesmiddelen, de risico's van het kopen van geneesmiddelen buiten het reguliere kanaal en de relatie tussen voorschrijver, verstrekker en gebruiker van geneesmiddelen.

[24-09-2013] – Stemmingen over: moties ingediend bij Wijziging van de Geneesmiddelenwet ter implementatie van richtlijn 2011/62/EU om te verhinderen dat vervalste geneesmiddelen in de legale distributieketen belanden

Wordt in het voorjaar 2015 verwacht.

33 684, nr. 90

De motie-Keijzer over het monitoren van grensgevallen

[17-10-2013] – Stemmingen over: overige moties ingediend bij de Jeugdwet

17-07-2014 Deze motie is in uitvoering genomen met de verzending van de brief aan de Kamer: voortgang Transitie Jeugdstelsel.

Voor het zomerreces 2015 zal er een eerste rapportage naar de Kamer worden gezonden.

33 684, nr. 102

(gewijzigd en nader gewijzigd) – De nader gewijzigde motie-Bergkamp over het betrekken van de jeugd-ggz bij de evaluatie.

[17-10-2013] – Stemmingen over: overige moties ingediend bij de Jeugdwet

Eind dit jaar wordt de Kamer geïnformeerd over het evaluatiekader voor de Jeugdwet. De positionering van de Jeugd-ggz zal onderdeel uitmaken van het evaluatiekader – en daarmee van de wetsevaluatie na drie jaar.

33 684, nr. 103

De motie-Bergkamp over transparantie in het aanbod van jeugdhulpaanbieders.

[17-10-2013] – Stemmingen over: overige moties ingediend bij de Jeugdwet

Met de verzending van de brief aan de Kamer op 18-06-2014 (voortgang Transitie Jeugdstelstel) is de motie in uitvoering genomen. In november zal de motie worden afgerond en de TK hiervan in kennisgesteld.

Openstaande Moties sinds begrotingsbehandeling

Kamerstuknr.

Omschrijving

Vindplaats

Stand van zaken

33 750-XVI-33

Motie van het lid Keijzer over het bespreekbaar maken van het naderende levenseinde.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Deze zomer worden LHV, KNMG, NPCF en ouderenbonden uitgenodigd. Gesprek zal plaatsvinden in september.

33 750-XVI-36

Motie van het lid Pia Dijkstra over het organiseren van een top over de export van Nederlandse zorg.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Het streven is om in november 2014 een conferentie te organiseren.

33 750-XVI-43

Motie van het lid Van Der Staaij c.s. over hoogwaardige ondersteuning van mantelzorgers.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Voor de VWS begrotingsbehandeling 2015 worden de eerste opbrengsten van het programma gepresenteerd.

30 597-387

Motie van het lid Bergkamp c.s. over overleg met de zorgkantoren over het inkoopbeleid.

[21-11-2013] – VAO AWBZ

De Kamer wordt voor het einde van het jaar geïnformeerd.

33 750-XVI-54

Motie van de leden Bruins Slot en Pia Dijkstra over het aanpakken van tegenstrijdigheden in regelgeving.

[18-11-2013] – Wetgevingsoverleg Sport en Bewegen

Wordt meegenomen in de voortgangsbrief van programma Sport en Bewegen in de Buurt die in het najaar van 2014 naar de Kamer wordt gestuurd.

33 750-XVI-55

Motie van het lid Van Dekken over € 234.000 voor het Jeugdsportfonds.

[18-11-2013] – Wetgevingsoverleg Sport en Bewegen

Wordt najaar 2014 verwacht.

32 620-97

Motie van het lid Bruins Slot over infectiepreventie in zorginstellingen.

[12-12-2013] – VSO Antibioticaresistentie (32 620, nr. 91)

De uitvoering van deze motie wordt meegenomen in de brede bestuurlijke discussie over infectiepreventie in de zorg. Hierover wordt gesproken in het najaar van 2014 met verschillende betrokken zorgpartijen.

32 620-101

Motie van het lid Wolbert over vrouwspecifieke geneeskunde.

[18-12-2013] – VAO Eerstelijnszorg

Voor het herfstreces 2014.

30 597-396

Motie van het lid Bergkamp over de persoonlijke verzorging voor jeugdigen.

[16-01-2014] – VAO Hervorming langdurige zorg (AO d.d. 18/12)

De verwachting is dat de Kamer in het najaar wordt geïnformeerd.

30 597-398

Motie van het lid Keijzer over meer duidelijkheid over de randvoorwaarden van de zorghervorming.

VAO Hervorming langdurige zorg (AO d.d. 18/12)

Gedeeltelijk afgedaan door wetsvoorstellen Wmo, Wlz, premies moeten nog worden vastgesteld.

30 597-406

Motie van het lid Dik-Faber over de vormgeving van dagactiviteiten bij dementie.

[16-01-2014] – VAO Hervorming langdurige zorg (AO d.d. 18/12)

In de Visiebrief Dementie wordt uitvoering gegeven aan deze motie. De Visiebrief Dementie zal naar verwachting in het najaar naar de TK worden gestuurd.

30 597-406

Motie van het lid Keijzer over de stapeling van bezuinigingsmaatregelen op pgb's.

[16-01-2014] – Dertigledendebat over het verlagen van de pgb-tarieven voor mensen met een ZZP-indicatie

Het streven is de dementiebrief dit najaar aan de TK te zenden

30 597-415

Gewijzigde motie van de leden Leijten en Bergkamp (t.v.v. 30 597, nr. 412) over een pilot met specialistische tandzorg.

[16-01-2014] – Dertigledendebat over de verzorging van gebitten van ouderen in zorginstellingen

De Kamer wordt dit najaar geïnformeerd.

32 793-121

Motie van het lid Pia Dijksta over voortgezette financiering van het project De Gezonde Schoolkantine.

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP)

Wordt meegenomen in begroting 2015.

32 793-133

Gewijzigde motie van het lid Wolbert (t.v.v. 32 793, nr. 126) over toevoegen van het verkleinen van sociaaleconomische gezondheidsverschillen aan de nieuwe preventiecyclus.

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP)

Wordt meegenomen in de volgende landelijke nota gezondheidsbeleid (voorjaar 2015)

EK 33 674 / 33 684, M

Motie-Beuving (PvdA) c.s. over het jaarlijks informeren van de Kamer over de kwaliteit en toegankelijkheid van het jeugdhulpsysteem in relatie tot de financiële randvoorwaarden voor de gemeenten

[11-02-2014] – Behandeling Jeugdwet

Deze motie is in uitvoering genomen met de verzending van de brief Voortgang Transitie Jeugdstelsel van 18 juni 2014. Deze motie blijft de komende jaren lopen. Voor het zomerreces 2015 zal er een eerste rapportage naar de Kamer worden gezonden

33 841-9

Motie van de leden Bergkamp en Van 't Wout over gemeenten duidelijkheid geven over de overheveling van budgetten.

[04-02-2014] – Plenair debat standpunt VNG over de uitvoering van de WMO

Een eerste inzicht in het macrobudget Wmo 2015 en de verdeling van het budget per gemeente is geboden op 29 januari. De meiciruculaire bevat het nagenoeg definitieve macrobudget en verdeling per gemeente voor 2015. Het definitieve budget per gemeente zal aan de hand van de definitieve loon- en prijsbijstelling 2014 worden vastgesteld in de septembercirculaire. De TK wordt in de 2e helft van september geïnformeerd.

33 841-10

Motie van de leden Bergkamp en Van der Staaij over overleg tussen gemeenten en zorgverzekeraars.

[04-02-2014] – Plenair debat standpunt VNG over de uitvoering van de WMO

Wordt tweede helft 2014 verwacht.

33 841-11

Motie van de leden Bergkamp en Otwin Van Dijk over aandacht voor privacy bij de ontwikkeling van sociale wijkteams.

[04-02-2014] – Plenair debat standpunt VNG over de uitvoering van de WMO

Wordt interdepartementaal opgepakt. De Tweede Kamer wordt naar verwachting tegen het eind van het jaar geïnformeerd.

33 619-16

Gewijzigde motie van het lid Bergkamp (t.v.v. 33 619, nr. 13) over aandacht besteden aan waarheidsvinding in opleidingen en permanente educatie.

[27-03-2014] – Behandeling wetsvoorstel wijziging aanpassing wet op de jeugdzorg.

De Kamer ontvangt in het najaar een brief waarin deze motie zal worden afgedaan.

33 619-17

Gewijzigde motie van het lid Ypma (33 619, nr. 14) over de integrale aanpak uitwerken in het kwaliteitskader en in de opleidingen.

[27-03-2014] – Behandeling wetsvoorstel wijziging aanpassing wet op de jeugdzorg

De Kamer ontvangt in het najaar een brief waarin deze motie zal worden afgedaan.

29 477, nr. 282

Nader gewijzigde motie van de leden Kuzu en Voortman over een onderzoek naar de reden waarom mensen geen maagzuurremmers meer gebruiken.

[03-04-2014] – 30-ledendebat maagzuurremmers (aangevraagd door Leijten (SP): Nos.nl, 17 oktober 2013)

Onderzoek is uitgezet en loopt volgens planning.

31 015-97

Motie van het lid Bergkamp over een effectstudie.

[02-04-2014] – Meerderheidsdebat Kindermishandeling

In het najaar 2014 zal de Kamer worden geïnformeerd over de stand van zaken.

31 839-372

Gewijzigde motie van de leden Ypma en Voordewind (t.v.v. 31 839, nr. 363) over een familiegroepsplan vanaf 1 januari 2015.

[17-04-2014] – VAO Stelselherziening/Transitie Jeugdzorg

De motie is in uitvoering genomen. Het rapport zal in oktober 2015 door de onderzoekers worden opgeleverd, in plaats van in de zomer 2015. Het onderzoek zal vervolgens voorzien van een beleidsreactie binnen drie maanden na oplevering aan de Kamer worden aangeboden.

31 839-370

Motie van de leden Van Nispen en Kooiman over het van werk naar werk begeleiden van jeugdhulpverleners.

[17-04-2014] – VAO Stelselherziening/Transitie Jeugdzorg

Na het zomerreces zal de Kamer geïnformeerd worden over de afdoening van deze motie middels een gezamenlijke brief van VWS en SZW.

33 841, nr. 134

Gewijzigde motie van het lid Bergkamp.

[22-04-2014] – Behandeling Wet WMO 1ste termijn Kamer

Wordt na het zomerreces verwacht.

33 841-135

Motie van het lid Bergkamp over informatievoorziening ten behoeve van de systeemverantwoordelijkheid van de Kamer.

[22-04-2014] – Behandeling Wet WMO 1ste termijn Kamer

Gestreefd wordt de TK in het najaar te informeren.

33 841-138

Motie van de leden Van der Staaij en Otwin van Dijk over mogelijk maken van substitutie van zorg en ondersteuning.

[22-04-2014] – Behandeling Wet WMO 1ste termijn Kamer

Gestreefd wordt TK in het najaar te informeren.

33 841-139

Motie van het lid Van der Staaij over voorkomen van een onwenselijke stapeling van eigen bijdragen.

[22-04-2014] – Behandeling Wet WMO 1ste termijn Kamer

Via werkgroepen met gemeenten, de VNG, VWS en het CAK, maar ook via andere kanalen en bijeenkomsten met gemeenten wordt toelichting gegeven op de mogelijkheden qua eigen bijdragen voor algemene voorzieningen en de combinatie eigen bijdragen maatwerkvoorzieningen en algemene voorzieningen.

33 841-143

Motie van het lid Dik-Faber over geschillenbeslechting door mediation of ombudsfunctie op regionale schaal.

[22-04-2014] – Behandeling Wet WMO 1ste termijn Kamer

De TK wordt in het najaar geïnformeerd.

33 841, nr. 141

Gewijzigde motie van leden Dik-Faber en Van der Staaij.

[22-04-2014] – Behandeling Wet WMO 1ste termijn Kamer

Wordt meegenomen in de TK-brief van eind september over de stand van zaken informele zorg en ondersteuning.

31 016-70

Motie van de leden Pia Dijkstra en Voortman over een plan voor toekomstbestendige transgenderzorg.

[14-05-2014] – VAO Ziekenhuiszorg/Behandelingsstop voor patiënten met genderdysforie (AO d.d. 26/03)

De TK wordt hierover vóór de begrotingsbehandeling geïnformeerd.

31 016-73

Motie van het lid Van Veen over onderzoek naar alternatieve locaties voor de behandeling van genderdysforie. Michiel van Veen (VVD).

[14-05-2014] – VAO Ziekenhuiszorg/Behandelingsstop voor patiënten met genderdysforie (AO d.d. 26/03)

De TK wordt hierover uiterlijk 4e kwartaal geïnformeerd.

33 077-13

Motie van het lid Van Klaveren over een algemene en daadkrachtige aanpak samen met ziekenhuizen.

[14-05-2014] – Dertigledendebat over het bericht dat duizenden Oost-Europeanen in ons land naar dokter of ziekenhuis gaan, maar de rekening niet betalen

Zodra de gegevens van NVZ en NFU binnen zijn wordt de TK hierover geïnformeerd.

33 897-3

Gewijzigde motie van het lid Van Gerven c.s. (t.v.v. 33 897, nr. 2) over bevorderen van de totstandkoming van een onderzoeks- en behandelcentrum.

[15-05-2014] – Debat burgerinitiatieven ziekte van Lyme

Gesprekken tussen RIVM, patiëntenvereniging en behandelcentra lopen. We wachten plan van aanpak af.

31 839-381

Gewijzigde motie van de leden Leijten en Siderius (t.v.v. 31 839, nr. 379) over vijf punten om kinderen een betere leefomgeving te bieden.

[05-06-2014] – Dertigledendebat sobere opvangcentra voor kinderen (Kooiman SP, aan gevraagd op 4 februari jl., Vergetenkind.nl).

In de zomer van 2015 zal de Kamer een brief ontvangen met de stand van zaken en/of eventuele afdoening van deze motie.

31 839-382

Gewijzigde motie van het lid Ypma (t.v.v. 31 839, nr. 380) over een concrete ambitie op het gebied van inhuisplaatsingen.

[05-06-2014] – Dertigledendebat sobere opvangcentra voor kinderen (Kooiman SP, aan gevraagd op 4 februari jl., Vergetenkind.nl).

Eind juli 2015 zal de Kamer nader worden geïnformeerd per brief.

33 362-35

Motie van het lid Slob c.s. over het versterken van de invloed van verzekerden op het zorgbeleid.

[19-06-2014] – Plenaire behandeling verticale integratie

Wordt meegenomen in de reactie op de evaluatie Zvw.

28 828-66

MotieMotie van de leden Bruins Slot en Pia Dijkstra over terugbetalen van het onterecht betaalde eigen risicoIndiener: Hanke Bruins Slot, Kamerlid CDA.

[01-07-2014] – Plenair debat met de Minister over fraude/NZA en Openbaar Ministerie

Op korte termijn wordt met ZN overlegd hoe dit moet worden opgepakt.

28 828-68

Motie van de leden Bouwmeester en Rutte over actualiseren en actueel houden van het samenwerkingsprotocol.

Debat over de afstemming tussen de NZA en het OM bij een groot fraudeonderzoek

Streven voor 1 oktober 2014.

31 839-397

Motie de leden Bergkamp en Ypma over ouderorganisaties ook uitnodigen bij de regiotafels jeugdzorg.

[03-07-2014] – VAO Stelselherziening transitie Jeugdzorg

In het najaar zal de TK worden geïnformeerd over de stand van zaken.

29 689-525

Motie van de leden Pia Dijkstra en Bergkamp over niet laten gelden van de driejaarsgrens voor mensen die op 31 december 2014 al een zzp GGZ B hebben Indiener: Pia Dijkstra, Kamerlid D66.

[03-07-2014] – VAO Pakketmaatregelen (AO d.d. 02/07)

Motie wordt conform het verzoek uitgevoerd.

Moties afgedaan sinds vorige begrotingsbehandeling VWS

Kamerstuknr.

Omschrijving

Vindplaats

Stand van zaken

30 597, nr. 175

De motie-Wiegman-van Meppelen Scheppink over geestelijke verzorging.

[05-04-2011] – Stemmingen over moties ingediend bij het VAO AWBZ

Afgedaan met Wetsvoorstel WLZ 7-3-2014 naar kamer gezonden.

33 400-XVI, 33 400-VI, nr. 31

De motie Ypma c.s. over de korting op begrotingsgefinancierde sectoren.

[03-12-2012] – Wetgevingsoverleg Jeugdzorg (onderdeel begroting VWS)

Uitgaande brief [05-11-2013] – Toegankelijkheid jeugdzorg per juli 2013 (31839–321)

33 400-XVI, nr. 61

[04-12-2012] – Begrotingsbehandeling VWS 4,5 en 6 december

Uitgaande brief [08-02-2013] – Reactie op moties VWS-begroting 2013 en WGO Sport en Bewegen (33 400-XVI-133).

[04-12-2012] – Begrotingsbehandeling VWS 4,5 en 6 december

Uitgaande brief [08-02-2013]

Uitgaande brief 05-06-14 voorstel van wet houdende Regels inzake de verzekering van zorg aan mensen die zijn aangewezen op langdurige zorg (Wet langdurige zorg) (Kamerstukken II 2013/14, 33 891, nrs. 1–3) (33 891-9) (33 891-10)

33 253 nr. 49

De motie Bruins Slot over het nader duiden van het begrip sociale context.

[26-03-2013] – moties ingediend bij Wijziging van de Wet marktordening gezondheidszorg, de Wet cliëntenrechten zorg en enkele andere wetten

Uitgaande brief [04-02-2014] – nadere duiding sociale context (33 253-60)

25 847

De motie Bergkamp/Otwin van Dijk over een signalement/onderzoek door de NZa.

[26-03-2013] – AO Valys/Doelgroepenvervoer

Uitgaande brief [11-10-2013] – Onderzoek NZa naar knelpunten vervoer rolstoelgebruikers en kinderen (25 847-119)

28 828, nr. 33

De gewijzigde motie Bergkamp/Otwin van Dijk over het sturen van een actieplan aan de Kamer.

(28-05-2013) debat over fraude in de zorg.

Uitgaande brief [19-12-2013] – Tweede Voortgangsrapportage fraudebestrijding in de zorg (28 828-54)

28 828, nr. 41

De gewijzigde motie Otwin van Dijk/Bergkamp over een heldere uitwerking van het systeem «high trust, high penalty.

(28-05-2013) debat over fraude in de zorg.

Uitgaande brief [19-12-2013] – Tweede Voortgangsrapportage fraudebestrijding in de zorg (28 828-54)

30 597 nr. 300

De motie Van 't Wout/Bergkamp over de middelen voor gemeenten ten behoeve van de taken in het sociale domein.

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

Wetsvoorstel Wmo 2015. Kamerstuknrs: 33 841, nr. 1, 2, 3, 4; Kamerstuk: 33 935, nrs. 1, 2, 3, 4.

30 597 nr. 301

Gewijzigde motie Van ’t Wout c.s. over onafhankelijke cliëntondersteuning.

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

Uitgaande brief [25-02-2014] – Continuïteit van de cliëntondersteuning voor mensen met een handicap(33 841-21)

30 597 nr 302

De motie Otwin van Dijk over samenwerking tussen gemeenten en verzekeraars voor zorg thuis.

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

Uitgaande brief [05-11-2013] – Voortgang «Versterken, verlichten en verbinden» (30 169-29)

30 597 nr. 326

De motie Keijzer over bezuiniging in relatie tot een verzwaring van de zorgindicatie.

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

Uitgaande brief [28-04-2014] – Regeling van werkzaamheden over het bericht dat huisartsen alarm slaan over de ouderenzorg (30 597-438)

30 597 nr. 328

De motie Bergkamp/Dik-Faber over de functie «behandeling groep».

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

Uitgaande brief [06-11-2013] – Nadere uitwerking brief Hervorming Langdurige Zorg (30 597-380)

30 597 nr 303

De motie Otwin van Dijk/Van ’t Wout over oplossingen voor specifieke doelgroepen.

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

Uitgaande brief [06-11-2013] – Nadere uitwerking brief Hervorming Langdurige Zorg (30 597-380)

30 597 nr 304

De gewijzigde motie Otwin van Dijk c.s. over het verminderen van de regeldruk bij zorgaanbieders.

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

Uitgaande brief [11-04-2014] – Onderzoek naar regeldruk hervorming langdurige zorg (30 597-431)

30 597 nr 320

De motie Leijten over de kosten van de overheveling van zorgtaken.

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

Uitgaande brief [22-10-2013] – Beantwoording schriftelijke Kamervragen over VWS-begroting 2014 (33 750-XVI-13) (33 750-XVI-12)

30 597 nr 329

De motie Bergkamp over een plan voor een cultuuromslag in de langdurige zorg.

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

Uitgaande brief [28-03-2014] – Transitie hervorming langdurige zorg (30 597-428)

29 689, nr. 460

De gewijzigde motie Leijten/Bruins Slot over problemen met de verwijzing in de geriatrische revalidatiezorg.

[03-07-2013] – VSO Ontwerpbesluit wijziging Besluit Zorgverzekering (29 689, nr. 447) en uitkomsten van het onderzoeksprogramma risicoverevening en de voorgenomen vormgeving van het ex ante risicovereveningsmodel 2014 (29 689, nr. 450)

Uitgaande brief [16-10-2013] – Motie Leijten / Bruins Slot (29 689-478)

Uitgaande brief [19-03-2014] – Reactie motie Leijten en Bruins Slot over problemen verwijzing geriatrische revalidatiezorg (29 689-501)

29 689, nr. 461

De motie Bruins Slot over de besteding van de winst van zorgverzekeraars.

[03-07-2013] – VSO Ontwerpbesluit wijziging Besluit Zorgverzekering (29 689, nr. 447) en uitkomsten van het onderzoeksprogramma risicoverevening en de voorgenomen vormgeving van het ex ante risicovereveningsmodel 2014 (29 689, nr. 450)

Uitgaande brief [25-03-2014] – Transparantie premiestelling (29 689-504)

29 869, nr. 435

De gewijzigde motie-Bruins Slot over verbetering van de Solvabiliteitspositie.

[24-04-2013] – VAO Winstcijfers zorgverzekeraars

Uitgaande brief [06-11-2013] – Nadere uitwerking brief Hervorming Langdurige Zorg (30 597-380)

33 684, nr. 88

De motie-Keijzer over een nieuwe raming van het budget voor 2015.

[17-10-2013] – Stemmingen over: overige moties ingediend bij de Jeugdwet

Uitgaande brief [12-11-2013] – Rapportage TSJ en additionele acties transitiearrangementen (31 839-324)

33 684, nr. 101

De motie-Bergkamp over verantwoorde overheveling van de taken voor de jeugd-ggz.

[17-10-2013] – Stemmingen over: overige moties ingediend bij de Jeugdwet

Uitgaande brief [10-02-2014] – Afspraken zorginkoop jeugd-GGZ (31 839-344)

33 750-XVI-26

De motie van de leden Bouwmeester en Bruins Slot over een overzicht van de instrumenten van NZa en ACM.

(30-10-2013) Begroting Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) (rest)

Uitgaande brief [10-07-2014] – Motie (33 750-XVI, nr. 26), Bouwmeester en Bruins Slot: Toezicht- en handhavinginstrumentarium Nederlandse Zorgautoriteit

33 750-XVI-28

De motie van het lid Bruins Slot over een onderzoek naar de bevordering van zelfmanagement.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief [02-07-2014] – E-health en zorgverbetering

33 750-XVI-30

De motie van de leden Bruins Slot en Bouwmeester over een overzicht van goed werkende apps.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief [02-07-2014] – E-health en zorgverbetering

33 750-XVI-32

De motie van het lid Keijzer over uitgangspunten voor het actieplan eenzaamheidsbestrijding.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief [16-07-2014] – Intensiveren en verankeren aanpak eenzaamheid

33 750-XVI-41

De motie van het lid Voortman over garanderen van een landelijk dekkend aanbod van hulp op afstand.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief [16-07-2014] – Intensiveren en verankeren aanpak eenzaamheid

32 847-104

De motie van de leden Knops en Keijzer over risico's en knelpunten voor de vastgoedpositie van zorginstellingen.

VAO Ouderenhuisvesting (AO d.d. 03/10)

Transitieagenda «Zelfstandig Wonen» van 4 juni 2014. Deze brief is door Minister Blok verzonden, mede namens Stas VWS. De brief is opgenomen onder Kamerstuktitel «Integrale visie op de woningmarkt».

30 597-388

Motie van het lid Keijzer over het zodanig inrichten van de financiering dat echtparen samen kunnen blijven wonen.

[21-11-2013] – VAO AWBZ

Uitgaande brief [28-05-2014] – Ontwerp besluit houdende regels inzake de langdurige zorg (Besluit langdurige zorg) (33 891-8)

33 750-XVI-63

De motie van de leden Keijzer en Kooiman over afspraken voor ondersteuning door landelijk of bovenregionaal werkende organisaties.

[25-11-2013] – Wetgevingsoverleg (WGO) jeugdzorg

Uitgaande brief [17-06-2014] – Voortgang Transitie Jeugdstelsel (31 839-387)

33 750-XVI, nr. 65

De gewijzigde motie van de leden Bergkamp en Voordewind over woonplaatsbeginsel zoals opgenomen in de Jeugdwet.

[25-11-2013] – Wetgevingsoverleg (WGO) jeugdzorg

Uitgaande brief [05-12-2013] – Meer financiële duidelijkheid voor gemeenten inzake overheveling budget jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering (31 839-330)

33 750-XVI-64

De motie van de leden Ypma en Bergkamp over ruimte voor innovatie bij inkoopafspraken tussen verzekeraars en gemeenten.

[25-11-2013] – Wetgevingsoverleg (WGO) jeugdzorg

Uitgaande brief [10-02-2014] – Afspraken zorginkoop jeugd-GGZ (31 839-344)

25 657-99

De motie van het lid Bergkamp c.s. over verankeren van de bouwstenen van het pgb.

[18-12-2013] – VAO Persoonsgebondenbudget

Uitgaande brief [25-03-2014] – Verankering persoonsgebonden budget in de Zorgverzekeringswet (25 657-104)

Uitgaande brief [07-05-2014] – Wijziging van de Wet marktordening gezondheidszorg en enkele andere wetten, teneinde te voorkomen dat zorgverzekeraars zelf zorg verlenen of zorg laten aanbieden door zorgaanbieders waarin zij zelf zeggenschap hebben (33 362) (33 362-12)

30 597-395

De motie van de leden Bergkamp en Otwin Van Dijk over ondersteuning voor mensen met een zintuiglijke beperking.

[16-01-2014] – VAO Hervorming langdurige zorg (AO d.d. 18/12)

Uitgaande brief [28-03-2014] – Transitie hervorming langdurige zorg (30 597-428)

30 597-397

De motie van de leden Keijzer en Bergkamp over langdurige ggz niet overhevelen naar zorgverzekeraars.

[16-01-2014] – VAO Hervorming langdurige zorg (AO d.d. 18/12)

Uitgaande brief [24-03-2014] – Positionering langdurige intramurale ggz (30 597-427)

30 597-414

Nader gewijzigde motie van het lid Voortman (t.v.v. 30 597, nr. 413) over onderzoek naar voor-en nadelen van een verplicht eigen risico voor de wijkverpleegkundige zorg.

[16-01-2014] – VAO Hervorming langdurige zorg (AO d.d. 18/12)

Uitgaande brief [19-05-2014] – Bekostiging wijkverpleging (30 597-440)

32 793-132

Gewijzigde motie van het lid Wolbert (t.v.v. 32 793, nr. 125) over integraal aandacht besteden aan de inzet van wijkverpleegkundigen.

[27-01-2014] – Nota overleg inzake preventiebeleid (NPP

Uitgaande brief, 10-06-2014 ontwerpbesluit houdende wijziging van het Besluit zorgverzekering in verband met het zorgpakket Zvw 2015 en wijziging van het Besluit zorgverzekering BES in verband met het zorgpakket BES 2015

(29 689-519)

33 841-7

De motie van het lid Keijzer over helderheid verschaffen over randvoorwaarden.

(05-02-2014) Debat over het standpunt van de VNG over de uitvoering van de nieuwe WMO + Dertigledendebat over de stapeling van financiële risico’s bij de decentralisaties (samengevoegd)

Afgedaan met Kamerstukken II, 2013/14, 30 597, nr. 424; Kamerstukken II, 2013/14, 30 597, nr. 432); Kamerstukken II, 2013/14, 30 597, nr. 432; Kamerstukken 33 841, 33 891 en 29 689-519; kamerstuk 29 689-519; kamerstuk 29 689-519; Kamerstukken II, 2013/14, 30 597, nr. 424; Kamerstukken II, 2013/14, 30 597, nr. 432);

33 750-XVI-102

De gewijzigde motie van de leden Baay-Timmerman en Bergkamp (t.v.v. 33 750-XVI, nr. 99) over een andere naam voor de Wet verplichte meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.

[16-04-2014] – VAO Ouderenmishandeling

Uitgaande brief [10-07-2014] – Voortgangsrapportage GIA

31 839-362

De motie van het lid Ypma over binnenlandse adoptie door pleegouders.

VAO Stelselherziening/Transitie Jeugdzorg (AO d.d. 03/04)

16 mei 2014 Brief V&J: Toezegging opdracht staatscommissie Herijking ouderschapbrief.

31 839-369

De motie van de leden Van der Burg en Ypma over het publiceren van een gezamenlijke set outcomecriteria voor 1 juni 2014.

[17-04-2014] – VAO Stelselherziening/Transitie Jeugdzorg

Uitgaande brief [10-06-2014] – outcomecriteria jeugdhulp (31 839-383)

33 750-XVI-29

Motie van de leden Bruins Slot en Van der Staaij over het verminderen van de regeldruk.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

Uitgaande brief [18-07-2014] – Vermindering regeldruk VWS

32 793-140

Gewijzigde motie van het lid Pia Dijkstra (t.v.v. 32 793 nr. 120) over een platform van publieke en private organisaties.

Notaoverleg van 27 januari 2014

De motie riep op tot een gesprek. Dat heeft plaatsgevonden in mei 2014 met Science in Action/GGM.

25 424, nr. 219

Motie Kuzu over het meenemen van de POH-GGZ in de evaluatie.

[02-07-2013] – VAO GGZ

Uitgaande brief [19-05-2014] – Bekostiging wijkverpleging (30 597-440)

33 750-XVI-44

Motie van het lid Van Der Staaij c.s. over maatwerk voor cliënten en hun mantelzorgers.

[29-10-2013] – Begrotingsbehandeling 2014 (29, 30 en 31 oktober 2013)

WMO: Kamerstuk: 33 841, nrs. 1, 2, 3 en 4

28 828, nr. 28

De motie Pia Dijkstra over meer aandacht voor de bekostiging van de zorg in het curriculum van zorgopleidingen.

[25-04-2013] – Stemmingen 20. Stemmingen over: moties ingediend bij het VAO Bestrijding zorgfraude

Uitgaande brief [19-12-2013] – Tweede Voortgangsrapportage fraudebestrijding in de zorg (28 828-54)

32 620-103

Gewijzigde motie van de leden Ouwehand en Van Dekken (32 620, nr.96) over een plan van aanpak tegen het resistent worden van schimmels.

[04-03-2014] – VAO Voedsel

Brief I&M 27 858 nr. 229 (18/2/14)

33 000-XVI, nr. 59

De motie-Van der Staaij c.s. over palliatieve sedatie.

[15-11-2011] – Stemmingen over moties ingediend bij Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport.

Uitgaande brief [11-12-2013] – Investeren in palliatieve zorg (29 509-46)

29 509, nr. 36

De motie-Wiegman-van Meppelen Scheppink/Van der Staaij over kinderpalliatieve.

[28-06-2011] – Stemmingen over moties ingediend bij het VAO Palliatieve zorg

Uitgaande brief [11-12-2013] – Investeren in palliatieve zorg (29 509-46)

29 509, nr. 38

De motie-Leijten/Wolbert over de Leidraad zorginkoop.

Notaoverleg van 27 januari 2014

Uitgaande brief [11-12-2013] – Investeren in palliatieve zorg (29 509-46)

32 620-103

Gewijzigde motie van de leden Ouwehand en Van Dekken (32 620, nr.96) over een plan van aanpak tegen het resistent worden van schimmels.

[12-12-2013] – VSO Antibioticaresistentie (32 620, nr. 91)

Brief I&M 27 858 nr. 229 (18/2/14)

30 597-398

Motie van het lid Keijzer over meer duidelijkheid over de randvoorwaarden van de zorghervorming.

[16-01-2014] – VAO Hervorming langdurige zorg (AO d.d. 18/12)

Uitgaande brief [04-03-2014] – Premiegevolgen overhevelingen Zvw en AWBZ (2014Z03907)

32 371, nr. 15

De motie-De Mos over sportbonden en overheidsbeleid.

[16-12-2010] – Stemmingen over de moties ingediend tijdens VAO WK-bid 2018/2022

Uitgaande brief [05-07-2012] – Model garanties sportevenementen (30 234-71)

27 529 nr 85

De motie-Leijten over een wettelijk kader voor regionale dossiers.

[01-11-2011] – Stemmingen over moties ingediend bij het VAO Doorstart EPD

Wetsvoorstel 33 509 wijziging van de wet gebruik burgerservicenummer in de zorg, de wet marktordening gezondheidzorg en de zorgverzekeringswet (cliëntenrechten bij elektronische verwerking van gegevens)

30 597 nr. 307

De motie Otwin van Dijk over een beloningscode voor de zorgsector.

[13-06-2013] – Notaoverleg Langdurige Zorg

170829–113368 dd 26-11-2013 (regeling 33 659, 29-11-2013)

Licence