Base description which applies to whole site

4.5 Artikel 13 Bijdrage aan Defensiematerieelbegrotingsfonds

Verplichtingen

De verplichtingen bij dit artikel zijn € 3.764,0 miljoen lager dan ten tijde van de tweede suppletoire begroting werd verwacht.

Het betreft hier de bijdrage vanuit de begroting Hoofdstuk X Defensie aan hoofdstuk K Defensiematerieelbegrotingsfonds (DMF) ten behoeve van uitgaven die op het fonds worden verantwoord. Dit betreft een artikel waarbij de verplichtingen gelijk zijn aan de uitgaven (kas = verplicht). Met deze Slotwet wordt de verplichtingenbegroting gelijkgesteld aan het niveau van de kasbetalingen, hetgeen in eerste instantie nog niet was gedaan.

Uitgaven

De uitgaven bij dit artikel zijn € 169,8 miljoen hoger dan ten tijde van de tweede suppletoire begroting werd verwacht.

De bijdrage aan het DMF is met € 166 miljoen aangepast aan de eindejaarsmarge van de investeringen in het DMF. De initiële boeking is ten tijde van de Voorjaarsnota verantwoord als ontvangst op het artikel 7 van het DMF: Bijdrage andere begrotingshoofdstukken Rijk. Met deze aanvullende begrotingsmutatie sluiten beide artikelen weer aan. Het restant van het verschil betreft de compensatie voor de hogere uitgekomen valutaverschillen van de dollar van € 7,4 miljoen, een protocol van overdracht voor interactive mobility van € 1,0 miljoen en teruggave van lager gerealiseerde COVID-19-uitgaven van € 5,1 miljoen.

Licence