Base description which applies to whole site

Artikel 4. Kanselarij der Nederlandse Orden

1. Financiële rechtmatigheid

De uitvoering van de begroting is in het algemeen rechtmatig verlopen. Wel heeft de Kanselarij om moverende redenen ten aanzien van inhuur ICT ondersteuning wederom besloten af te zien van de voorgeschreven regels ten aanzien van Europese aanbesteding. Het hiermee gemoeide bedrag is circa € 0,2 mln. groot. Voor de overige aanschaffingen heeft de Kanselarij der Nederlandse Orden reguliere uitgaven gedaan. Aan de ontvangstenzijde zijn er twee belangrijke stuwingsfactoren: de abonnements- (lees: onderhouds) kosten voor Daisy die jaarlijks worden gecrediteerd en de pro-actieve terugvordering van de versierselen van de overleden decorandi via de erven. Dit laatste blijft evenwel een uiterst lastig te voorspellen factor in hoeveelheden.

2. Totstandkoming (niet financiële) beleidsinformatie

Uit de interne informatiesystemen (waar onder Decor en Snelstart) wordt informatie gegenereerd en vervolgens wordt dit wekelijks behandeld in de vaste vergadering van het Kapittel voor de Civiele Orden, het Managementteam alsmede in de afdelingsoverleggen. Deze wijze van informatiebeheersing is ruimschoots voldoende gebleken bij de sturing van de processen. De cijfers met betrekking tot de aantallen decoratievoorstellen zijn in dit stadium nog niet geheel beschikbaar vanwege de nog in ontwikkeling zijnde rapportagefunctie van Daisy 2. Het jaarverslag is in overeenstemming met artikel 5 RPE.

3. Financieel- en materieel beleid

Alle processen zijn vastgelegd in de Administratieve Organisatiebeschrijving. Na de definitieve implementatie van Decor II (Daisy 2) (2010), maar ook Daisy III zullen enkele werkprocessen worden gewijzigd c.q. bijgesteld Deze wijzigingen zullen naar verwachting in 2011 worden opgenomen.

4. Overige aspecten.

Er hebben zich geen reorganisaties voorgedaan binnen de Kanselarij der Nederlandse Orden. Wel heeft zich een enkele personele mutatie voorgedaan (eervol ontslag). Daarnaast hebben zich naar de opvatting van de Kanselarij geen overige noemenswaardige aanbestedingen of inkopen voorgedaan waarvoor een brede aanbesteding in EU-verband moest plaatsvinden.

Licence