Base description which applies to whole site

2.6 Artikel 6. Overheidsdienstverlening en informatiesamenleving

Op artikel 6 is in 2021 circa € 8,6 mln. meer verplicht dan begroot. Aan ontvangsten is circa € 3,7 mln. meer gerealiseerd dan begroot.

Toelichting

In december is de Kamer geïnformeerd over een verwachte overschrijding op de verplichtingen van circa € 20 mln. op artikel 6 (Kamerstukken II 2021/22, 35925 VII, nr. 101). In het Kamerstuk wordt gemeld dat de overschrijding wordt veroorzaakt door het vastleggen van verplichtingen die voortkomen uit de jaaropdrachten 2022 aan RVO, aan Logius voor het Federatief Berichten Stelsel en aan de Kamer van Koophandel voor het Digitaal Ondernemersplein.

De definitieve overschrijding op het verplichtingenbudget komt echter doordat in 2021 de meerjarige opdracht aan UBR is vastgelegd voor het project Platform Open Overheidsinformatie (PLOOI).

De meerontvangsten zijn het gevolg van een afrekening met RvIG voor de activiteiten in het kader van de health check BRP. Door het versneld afronden van de health check zijn de werkelijke kosten lager uitgevallen dan het verstrekte voorschot.

Licence