Base description which applies to whole site

Artikel 4. Kanselarij der Nederlandse Orden

1. Rechtmatigheid

In 2014 zijn de tolerantiegrenzen voor de rechtmatigheid niet overschreden. Er is sprake van een getrouwe weergave.

2. Totstandkoming beleidsinformatie

De totstandkoming van de beleidsinformatie in het jaarverslag voldoet aan de eisen die daaraan worden gesteld in de Rijksbegroting voorschriften van het Ministerie van Financiën. Er hebben zich geen bijzonderheden voorgedaan. Uit diverse interne informatiesystemen wordt informatie gegenereerd over het primaire proces en over bedrijfsvoeringaspecten. Deze informatie wordt wekelijks in het MT behandeld en op basis van deze informatie wordt zo nodig maatregelen genomen. Informatie over de voortgang in het primaire proces wordt periodiek in het Kapittel voor de Civiele Orden besproken.

3. Financieel en materieelbeheer

Het financieel beheer voldoet aan de eisen van rechtmatigheid, ordelijkheid en controleerbaarheid en wordt overigens zo doelmatig mogelijk ingericht.

Het voorraad systeem van de versierselen is gekoppeld aan het financiële systeem. Hierdoor is er controle en is de actuele waarde van de voorraad goed inzichtelijk.

In 2014 is begonnen met de inhuur van Doc-Direct om in het archief de dossiers te ordenen en te adviseren over een mogelijke overgang naar digitale archivering. Dit zal in 2015 afgerond worden.

Ook is in begonnen met een voorbereidende fase om het ICT-systeem in zijn geheel te vervangen. Dit is noodzakelijk, omdat het systeem in een verouderende techniek is gebouwd en derhalve niet meer onderhouden kan worden. Dit zal in 2015 en 2016 doorlopen.

4. Overige aspecten van bedrijfsvoering

In 2014 zijn de technische voorschriften van de Koninklijke Onderscheidingen in de Orde van Oranje-Nassau, de Orde van de Nederlandse Leeuw en de Militaire Willems-Orde integraal geactualiseerd en opnieuw vastgesteld.

Licence