Base description which applies to whole site

Artikel 5. Ruimtelijke ordening en omgevingswet

Op artikel 5 is het verplichtingenbudget met circa € 2,1 mln. onderschreden en het uitgavenbudget is met circa € 0,9 mln. overschreden. Daarnaast zijn de ontvangsten circa € 0,7 mln. lager uitgevallen dan geraamd.

Toelichting

Voorzien was dat opdrachten aan het Kadaster en Geonovum voor 2020 reeds in 2019 vastgelegd zouden worden. De vastlegging heeft echter niet meer in 2019 plaatsgevonden, waardoor er op artikel 5 minder verplicht is dan begroot.

De overschrijding op het uitgavenbudget is hoofdzakelijk toe te schrijven aan een reallocatie van artikel 6 naar artikel 5.2 voor het afmaken van het basisniveau Digitaal Stelsel Omgevingswet Landelijke Voorziening (DSO-LV) en voor de eenmalige migratiekosten voor de overgang van het Standaard Platform van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) naar het Ministerie van BZK (€ 1 mln.). Daarnaast is van het Ministerie van IenW een bijdrage ontvangen van € 0,3 mln. voor het Omgevingsloket Online (OLO). De overschrijding van het uitgavenbudget was reeds aangekondigd in de Kamerbrief inzake beleidsmatige mutaties na Najaarsnota 2019 (Kamerstukken II 2019/20 35300 VII, nr. 92).

De lagere ontvangsten zijn het gevolg van lagere afrekeningen met ICTU en Geonovum.

Licence