Base description which applies to whole site

Artikel 4 Consulaire dienstverlening en uitdragen Nederlandse waarden

Verplichtingen

Per saldo is het verplichtingenbudget gedaald. In principe volgen de verplichtingen de lagere uitgaven. Voor 2020 zijn de verplichtingen voor ICE (artikel 4.3) EUR 2,8 miljoen lager door een uitstel van een commitering voor het Nederlands Vlaams Huis DeBuren.

Uitgaven

De uitgaven voor consulaire dienstverlening en uitdragen Nederlandse waarden zijn EUR 5,8 miljoen lager uitgekomen dan de raming bij de tweede suppletoire begroting. Voor artikel 4.2 komt dit door COVID-19 en de uitgaven voor informatiesystemen vreemdelingen EUR 1 miljoen lager.

De lagere uitgaven voor Uitdragen Nederlandse waarden en belangen (artikel 4.4) komen onder meer doordat er door COVID-19 minder staatsbezoeken zijn geweest. Verder zijn de bestedingen van het Programma Ondersteuning Buitenlands Beleid (POBB-COVID) deels vertraagd.

Ontvangsten

De ontvangsten consulaire dienstverlening aan vreemdelingen (artikel 4.20) zijn veel lager uitgevallen door de reisbeperkingen. De opbrengsten van de consulaire dienstverlening Nederlanders (artikel 4.10) zijn gestegen doordat enkele opbrengsten nu op dit artikel geboekt zijn die in het verleden op artikel 4.20 geboekt werden. Per saldo lager zijn de totale opbrengsten veel lager uitgevallen.

Licence