Base description which applies to whole site

2.3 Beleidsartikel 4. Beroepsonderwijs en volwasseneneducatie

Toelichting

Verplichtingen

De verplichtingen worden met € 0,5 miljoen verhoogd.

Uitgaven

Het budget wordt met € 27,1 miljoen verlaagd.

Toelichting per instrument:

Subsidies

De uitgaven op het instrument subsidies worden met € 6,3 miljoen verlaagd. Dit wordt veroorzaakt door een overlopende verplichting van € 3,8 miljoen naar het jaar 2022 voor de subsidie op Praktijkleren.

Op het budget voor zelftesten is € 3,6 miljoen minder gerealiseerd. De distributie van zelftesten in het onderwijs zal in 2022 worden gecontinueerd en daarom worden deze middelen overgeheveld naar 2022. Dit is reeds in de vierde Incidentele Suppletoire Begroting van 2022 verwerkt.

Opdrachten

De uitgaven op het instrument opdrachten worden met € 20,8 miljoen verlaagd. Dit wordt veroorzaakt door een overlopende verplichting op het budget van de Zelftesten van € 16,5 miljoen. Deze middelen zijn reeds toegevoegd aan het jaar 2022 via de vierde Incidentele Suppletoire Begroting van 2022. Daarnaast vindt er tevens een overlopende verplichting op onderzoek, monitoring en uitvoering van het Nationaal Programma Onderwijs plaats van € 2,8 miljoen.

Ontvangsten

Het budget wordt met € 3,8 miljoen verhoogd. Dit wordt veroorzaakt door een ontvangst vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Licence