Base description which applies to whole site

2.10 Artikel 22 Omgevingsveiligheid en Milieurisico's

Toelichting

Op dit artikel is ten opzichte van de Najaarsnota in 2022 voor een bedrag van € 13,1 miljoen minder aan verplichtingen aangegaan en is € 5,0 miljoen minder uitgegeven dan begroot. De ontvangsten zijn € 0,2 miljoen hoger dan begroot bij Najaarsnota.

Verplichtingen

Hieronder worden de verplichtingenmutaties groter dan € 1 miljoen toegelicht:

  • Een technische correctie (€-4,7 miljoen) van het verplichtingenbudget door RVO namens IenW uitgevoerd maatregelen.

  • Een onderschrijding van per saldo € 1,4 miljoen. Dit komt door overlopende verplichtingen in het kader van de subsidie vuurwerk. Dit betreft de tweede compensatieregeling omtrent de Tijdelijke subsidieregeling vuurwerkverbod COVID-19 Opslag en vervoer en de Tijdelijke subsidieregeling vuurwerkverbod COVID-19 detailhandel.

  • Een onderschrijding van per saldo € 1,1 miljoen door overlopende verplichtingen op de Safety Deals subsidieregeling en veilige brandstofoverslag. Daarnaast zijn reeds aangegane verplichtingen uit voorgaande jaren vrijgevallen voor de subsidie aan Omgevingsdienst NL (ODNL) omtrent omgevingsveiligheid.

  • Een onderschrijding van per saldo € 1,1 miljoen als gevolg van de afwikkeling van aangegane verplichtingen uit voorgaande jaren van de Regeling tegemoetkoming niet-loondienst gerelateerde slachtoffers van mesothelioom en asbestose (TNS).

  • Een overschrijding van per saldo € 1,5 miljoen. Voor de uitvoering van de subsidie SVO dient deze al in 2022 gepubliceerd en vastgelegd te worden.

Overige mutaties hebben geleid tot een neerwaarste bijstelling van de verplichtingen van in totaal € 6,4 miljoen.

Uitgaven

3 Veiligheid bedrijven en transport

Opdrachten

Hieronder worden de uitgavenmutaties groter dan € 1 miljoen toegelicht:

  • Een onderschrijding van het opdrachtenbudget van per saldo € 1,4 miljoen vanwege lagere uitgaven door RWS voor het programma omgevingsveiligheid.

Overige mutaties hebben geleid tot een neerwaarste bijstelling van de uitgaven van in totaal € 3,6 miljoen.

Ontvangsten

De mutaties zijn lager dan de voorgeschreven norm en worden daarom niet toegelicht (zie normering in de leeswijzer).

Licence